Framsida » Alla artiklar » Kreditlån direkt utan UC

Kreditlån direkt utan UC

Erik Lundberg 19.3.2019, uppdaterad 29.12.2022

Vad är ett kreditlån?

Om man behöver låna pengar men är osäker på hur mycket man behöver i framtiden kan kreditlån vara en bra lösning. Ett kreditlån innebär en ekonomisk buffert som finns tillgänglig för att underlätta när ekonomin svänger. Om man exempelvis jobbar som frilansare och har oregelbunden inkomst kan det vara skönt att veta att en kredit alltid finns tillgänglig under de perioder då inkomsten är temporärt lägre.

Lånebelopp
kr
5 000
600 000
Utan landskod, t.ex. 0701234567
Ränteexempel: 100 000 kr med 5 års löptid, rörlig årsränta 7,9% blir eff. ränta 8,19%, totalt belopp 121 372 kr och månadskostnaden 2 023 kr. Återbetalningstid min 1 - max 15 år. Effektiv ränta min 2,99% - max 89,00%.

 

Många människor med vanliga arbeten upplever också en högre ansträngning under vissa perioder, till exempel under julen. Då underlättar ett kreditlån som tillhandahåller kontanter för att balansera upp ekonomin under de perioderna.

Kreditlån är en ekonomisk fallskärm

Till skillnad från ett vanligt lån så betalar man endast för den del av kreditlånet som man faktiskt har utnyttjat. Det kostar ingenting att ha en beviljad kredit hos en långivare. När man väljer att ta ut pengar från sin kredit betalar man ränta och amorteringar på det beloppet till dess att krediten är helt återbetald. Det är gratis att ha ett outnyttjat kreditlån. Man kan även öka sin aktuella kredit upp till den kreditgräns som beviljades när man först ansökte om kreditlånet.

En annan viktig skillnad mot vanliga lån är att kreditlån är löpande. Du behöver inte ansöka på nytt varenda gång du vill ta ut pengar från ditt kreditlån. Du har alltså en ”ekonomisk fallskärm” tillgänglig under lång tid framöver, som ger dig en extra trygghet om inkomsten eller utgifterna förändras under en kort period.

Så här tecknar du kreditlån

Det är precis lika enkelt och smidigt att teckna ett kreditlån som att ansöka om smslån eller snabblån. Börja med att jämföra långivare för att hitta det kreditlån du är intresserad av. Du kan även studera våra recensioner av långivare för mer information och omdömen om de olika tjänsterna.

När du har klickat dig vidare till det kreditlån du vill teckna väljer du den kreditgräns du vill ha. De flesta tjänster erbjuder krediter upp till ungefär 30 000 kronor. Din beviljade kreditgräns bestäms efter kreditundersökning, som tar hänsyn till din inkomst, skulder och andra saker. Vissa aktörer erbjuder kreditlån utan UC, så du slipper få onödiga UC-förfrågningar. Efter det legitimerar du dig med BankID och krediten beviljas.

Nu är det bara att plocka ut pengar vid behov. Metoden passar extra bra för de med varierande inkomst. Har du mindre pengar en månad? Ta då ut en slant från ditt kreditlån och betala sedan tillbaka det när du har högre inkomst nästa månad. Du betalar ingenting för att ha ett outnyttjat kreditlån. En trygg och säker ekonomisk buffert som alltid finns till hands vid behov.

 Bli beviljad kreditlån utan UC

De flesta letar i första hand efter kreditgivare som inte använder UC när de vill ansöka om kreditlån. Anledningen är att UC-förfrågningar för med sig en försämrad kreditvärdighet. Ju fler gånger du ansöker om kreditlån med UC, desto lägre blir din kreditvärdighet.

Det finns tack och lova många kreditlån i Sverige utan UC. De använder i stället Bisnode, CreditSafe och andra alternativa kreditkontroller som inte innebär en försvagad kreditvärdighet. De är dessutom helt anonyma så att skatteverket och andra inte kan få reda på att du har ansökt om kreditlån. Vi tycker detta är mycket positivt då UC ställer till onödigt mycket problem för vanliga kunder som vill teckna kreditlån. Vi ser inte att antalet förfrågningar ska behöva påverka kreditvärdigheten, så vi uppmuntrar kreditlån att inte använda UC.

Tillgängliga kreditlån på marknaden

Det finns flera olika långivare som erbjuder kreditlån utan UC eller med UC på marknaden. Vi har recenseratde vanligaste kreditlånen och ger dig här en sammanfattning av deras respektive erbjudanden.

Moank

Hos Moank kan du teckna ett kreditlån mellan 5 000 till 50 000 kronor. Den genomsnittliga räntan hos Moank är 16,5% per år. Moank erbjuder en rad extratjänster kring sina kreditlån, bland annat bonuspoäng som ger dig lägre ränta om du återbetalar kreditlånet enligt plan. Tjänsten har fått fina recensioner och erbjuder en trygg, modern och pålitlig tjänst. Helt klart värt att kolla in för den som vill teckna kreditlån. Vi har recenserat Moank här.

Flexlimit

Flexlimit erbjuder flexibla kreditlån mellan 1 000 – 20 000 kronor. Du betalar en månatlig ränta på 3,25% på den utnyttjade delen av ditt kreditlån, vilket innebär en effektiv årsränta på 59%. Det är så klart gratis att ha en beviljad kredit hos Flexlimit. Du betalar bara ränta när du utnyttjar krediten. Hos Flexlimit kan du även pausa dina återbetalningar i en månad vid behov. Här kan du läsa vår recension av Flexlimit.

Smspengar

Smspengar erbjuder förmånliga kreditlån upp till hela 30 000 kronor, vilket är en bra buffert om ekonomin är ansträngd tillfälligt under året. De tar ut en årlig ränta på 39% plus de vanligaste avgifterna som uppläggningsavgift och aviavgift. Smspengar har en snygg och tydlig hemsida som är enkel att förstå sig på. De accepterar inte kunder med betalningsanmärkningar. Klicka härför att läsa vår recension om Smspengar.

Santander Consumer Bank

Santander Consumer Bank är normalt en långivare för snabblån och privatlån, men de erbjuder även ett praktiskt kreditkort till sina kunder vilket ungefär är samma sak som ett kreditlån. Kortet har upp till två månaders räntefri betalning och flera andra förmåner, som gratis valutaväxling om är i utlandet på semester. Du slipper även självrisken om du hyr bil via Santander Consumer Banks kreditkort och får ersättning om bagaget blir försenat.  Här kan du se vårt omdöme av Santander Consumer Bank.

Vivus

Hos långivaren Vivus kan du ansöka om kreditlån upp till 20 000 kronor och själv välja den återbetalningstid som passar din situation bäst. Kreditlånet löper på till dess skulden är helt återbetald. Vivius genomsnittliga ränta är 39% och det tillkommer även en uppläggningsavgift på 495 kr varje gång du ökar kreditlånet. Du kan studera vår recension av Vivus här.

Nya kreditlån utan UC 2019

Det dyker ständigt upp nya intressanta tjänster på marknaden för de som är intresserade av billiga kreditlån med låg ränta. Vissa tjänster erbjuder kreditlån utan UC och kreditlån. Alla aktörer ger dig snabb utbetalning, så du får pengarna snabbt på kontot när du tecknar kreditlån på nästet. Här presenterar vi ett par av de senaste tjänsterna som har släppts och förväntas släppas under 2019.

Divide

Divide är en helt ny tjänst som förväntas släppas inom mycket kort. Hos Divide kan man enkelt registrera sig som kund och ansöka om en kontokredit upp till hela 250 000 kronor. Man kan sedan ta ut så mycket man behöver från sin kredit och betala tillbaka beloppet via månadsfaktura. De utlovar en ränta på endast 2%, vilket skulle göra dem till Sveriges billigaste kontokredit.

En stor fördel med Divide är att de erbjuder en kontokredit utan UC. I stället använder de tjänsten CreditSafe när de gör kreditundersökningen. Det innebär att din kreditvärdighet inte påverkas av kreditundersökningen. Detta är helt klart en spännande tjänst och vi ser fram emot vad detta nya kreditlån 2019 kan erbjuda.

Deras grundkrav är mycket enkla och tydliga. Det enda som krävs är att man kan legitimera sig med BankID och att man uppfyller deras inkomstkrav. Sedan är det fritt fram att teckna en förmånlig, billig kontokredit utan UC.

Pluskan

Pluskan är ett nytt kreditlån startat år 2019 som erbjuder ett mellanting mellan privatlån och kontokrediter. De använder inte UC vid kreditkontrollen, så du kan enkelt teckna ett kreditlån utan UC. Det enda som krävs är en inkomst och att du kan legitimera dig med BankID. Pluskan erbjuder en kontokredit upp till 25 000 kronor och en fast årsränta på 24%.

Grundkraven hos Pluskan är tydliga och relativt generösa. Det enda som krävs för att teckna kreditlån utan UC är att du är 20 år gammal, skriven i Sverige och har en inkomst. Du får inte heller ha någon betalningsanmärkning eller skuld hos kronofogden.

Kreditlån och räntorna

Kreditlån är en så kallad högkostnadskredit, vilket alltid innebär en högre risk än vanliga traditionella banklån. Räntorna kan sträcka sig så högt som 39%. Om du inte sköter inbetalningarna av ditt kreditlån brukar det dessutom läggas på straffräntor på det obetalda beloppet, varpå du får en ränta-på-ränta effekt. För att slippa onödiga bekymmer måste man därför alltid betala sina fakturor i tid.

Den absolut bästa räntan får du om du har hög kreditvärdighet. Använd gärna en medsökande om du har låg inkomst för att få en lägre ränta, men tänk på att den personen blir ansvarig för betalningarna om du inte sköter dem.

WhatsApp
Telegram

Läs också:

Sidan senast uppdaterad: