Framsida » Alla artiklar » Bästa lån med säkerhet 2019

Bästa lån med säkerhet 2019

Erik Lundberg 14.10.2019, uppdaterad 29.12.2022

Bästa lån med säkerhet 2019 – detta måste du veta

Vilka är de bästa lån med säkerhet 2019? Om du läste vår förra artikel så fick du reda på de billigaste billån för 2019 men denna gång så ska vi titta en på en aspekt av lån som många inte tänker på. Konceptet heter som sagt var lån med säkerhet. Vad är det för något? Bör du bry dig om det? Vilka långivare erbjuder just lån med säkerhet och var är då motsatsen för något, det vill säga, lån utan säkerhet? Alla dessa frågor och mer kommer att besvaras i denna fullspäckade artikel!

Lånebelopp
kr
5 000
600 000
Utan landskod, t.ex. 0701234567
Ränteexempel: 100 000 kr med 5 års löptid, rörlig årsränta 7,9% blir eff. ränta 8,19%, totalt belopp 121 372 kr och månadskostnaden 2 023 kr. Återbetalningstid min 1 - max 15 år. Effektiv ränta min 2,99% - max 89,00%.

 

 

Vad är lån med säkerhet 2019?

När du tar ett banklån på internet eller internetlån som det kallas för i folkmun, så ställs du alltid inför valet att välja mellan:

 • Lån med säkerhet
 • Lån utan säkerhet

Innan du blir orolig så ska vi förtydliga genast vad som faktiskt menas: lån utan säkerhet handlar om att du inte behöver gå in med någon personlig borgen. Exempel på detta kan vara om du tar ett lån med säkerhet för att låna pengar till en bil, ett hus, eller en lägenhet som då banken tar till ägo om du inte kommer att lyckas betala av lånet i tid.

Så vad lån med säkerhet handlar om är att du då istället måste göra det. ”Säkerheten” handlar med andra ord om bankens säkerhet, det vill säga långivarens, och inte din som låntagare.

Vi säger det en gång till så att du inte glömmer bort: när du tar ett lån med säkerhet 2019 så handlar det om att du personligen kan gå in med borgen, en slags ”pant”, om du helt plötsligt inte längre skulle kunna betala av lånet en viss månad eller efter ett par månad beroende på dina lånevillkor.

Detta ställer då såklart en viktig fråga som du kanske har: vad finns det då ens för några fördelar som helst med lån med säkerhet? Om det är bankerna som får ”säkerheten”, vad får du som låntagare för fördel än om du skulle ta låna utan säkerhet – det ska vi ta en titt på nu!

Fördelarna med lån med säkerhet 2019

Trots att lån med säkerhet innebär att du tar på dig personliga borgen ifall du inte kan betala tillbaka ditt lån i tid enligt överenskomna lånevillkor så finns det ändå ett par fördelar med att ta ett:

 • Lån med säkerhet ger dig större lånebelopp. I och med att du går in med personliga borgen eller ”personlig pant” så innebär det att du visar på betalningskraft och som tack för det så brukar många långivare ge dig högre lånebelopp i slutändan. Vanligen brukar det oftast ha lägre maximalt lånebelopp i jämförelse.
 • Längre löptid med lån med säkerhet. Tack vare att du har bekräftat för din långivare att du kommer att betala personligen om du inte kan betala av lånet så brukar de belöna dig med en längre löptid, alltså en längre återbetalningsperiod än vanligt. På så vis får du längre tid på dig att betala av ditt lån.
 • Större chans att få lån med säkerhet. När du ansöker om detta slags lån istället för lån utan säkerhet så är det högre sannolikhet att du får det förstnämnda. Så länge du kan gå in med en personlig borgen som du har dokumenterat och gett underlag på så brukar du kunna få ditt lån beviljat mycket snabbare.

Nu när du känner till ett par fördelar med denna låneform så är det dags att titta på hur du ansöker om ett sådant lån.

Så gör du för att ansöka om detta typ av lån

Att ansöka om ditt lån med säkerhet är inte några större problem än att du följer ett par steg. Dessa steg finner du nedanför här:

 1. Du börja med att klicka på logotypen, ”Finance Pal” så du kan komma till vår startsida.
 2. När du väl på startsidan så kan du skrolla ned för att se olika långivare och låneförmedlare (sistnämnda är sidor som kollar upp flera olika lån åt dig efter din ansökan).
 3. Ställ in ditt lånebelopp som du vill kunna låna som mest så får  du se att antalet tillgängliga långivare och låneförmedlare justeras enligt.
 4. Välj sedan någon utifrån listan som skapas för dig baserat på vilka lånevillkor (löptid, ränta, övriga avgifter) som du kan tänka dig leva med.
 5. Klicka på ”ANSÖK” på längst åt höger längs raden som går med långivaren eller låneförmedlaren som du vill söka lån hos.

Därefter kommer du att anlända hos långivaren eller låneförmedlaren. På sidan får du då välja ditt faktiska lånebelopp och löptid och sedan slutföra din ansökan. Vänta sen ett par minuter eller timmar så blir du meddelad via e-postmeddelande och/eller på telefon/SMS huruvida du fick ditt lån beviljat eller inte.

Vanliga krav innan du söker

Innan du börjar kika på de olika tillgängliga valen för lån med säkerhet här på FinancePal.se så tycker vi att du ska kolla på följande krav innan du väljer någon långivare/låneförmedlare att ansöka hos:

 • Du måste vara mellan 18-20 år gammal för att få låna (det varierar mellan att du antingen är 18 år gammal eller 20 år gammal).
 • Beroende på långivare så måste du ha en fast inkomst (och därmed förra årets deklaration som bifogad bilaga) på minst 100 000 kr men kan vara högre beroende på långivaren ifråga.
 • Vissa långivare kräver inga tidigare betalningsanmärkningar medan andra inte bryr sig om detta. Med andra ord kommer vissa långivare att göra en kreditkontroll medan andra inte kommer att göra det.

Några rekommendationer från oss

Till sist så vill vi här på FinancePal.se tipsa dig om ett par intressanta långivare/låneförmedlare som kanske faller dig i intresse att ansöka från:

 • Compricer är en låneförmedlare med en snittränta på 6,2 % (ANSÖK HÄR). Här väljer du önskat lånebelopp och önskad återbetalningsperiod. Därefter kommer du att få offerter från olika lånebolag med deras olika lånevillkor, samt om det är lån med säkerhet eller lån utan säkerhet. Vanligen kan Compricer låneförmedlare låta dig hitta lån upp till 500 000 kr från lägsta lånebeloppet på 10 000 kr.
 • Arcadia Finans är en annan låneförmedlare vars ränta snittar på 10,8 % (ANSÖK HÄR). Skillnaden mellan föregående är att du nu kan låna upp till hela 600 000 kr istället om du skulle vilja det. Valet är perfekt om du vill köpa en bil som är lite bättre än medelklassen. Då kommer bilen att fungera som din ”personliga pant” om lånet ifråga blir lån med säkerhet.
 • Svea Ekonomi är en långivare som låter dig låna upp till 12 månaders amorteringsfritt med en genomsnittlig ränta på 17,0 % (ANSÖK HÄR). Detta betyder att tar du ett lån som du tänker betala tillbaka på bara 12 månader så blir det amorteringsfritt förutom uppläggningsavgiften på 795 kr.

Några sista ord

Gratulerar om du har kommit så här långt i artikeln. Nu är det dags för dig att gå vidare till någon långivare eller låneförmedlare för att ansöka om ett lån med säkerhet om det är vad du är ute efter. Självfallet kan du välja lån utan säkerhet om du föredrar det hellre. Så länge du är medveten om fördelarna med respektive typ av lån vad beträffar säkerheten så är du i goda händer.

Lycka till med din kommande låneansökan!

Varma hälsningar,
Finance Pal 2019.

WhatsApp
Telegram

Läs också:

Sidan senast uppdaterad: