Framsida » Alla artiklar » Billigaste billån just nu 2019

Billigaste billån just nu 2019

Erik Lundberg 7.10.2019, uppdaterad 29.12.2022

Billigaste billån just nu 2019

Om du letar efter ett billån som passar dina lånebehov så har du kommit rätt när du klickade dig in på Financepal.se! Vi har samlat de bästa långivarna för billån, vare sig du vill ha ett mindre lån för en billigare bil eller om du vill komplettera med något annat lån för att kunna köpa en dyrare. Fortsätt läsa så ska vi berätta vad du ska tänka på innan du tar ett billån, hur du ansöker om ett via Financepal.se, och vilka alternativ du har beroende på om du vill köpa en billigare eller en dyrare bil.

Lånebelopp
kr
5 000
600 000
Utan landskod, t.ex. 0701234567
Ränteexempel: 100 000 kr med 5 års löptid, rörlig årsränta 7,9% blir eff. ränta 8,19%, totalt belopp 121 372 kr och månadskostnaden 2 023 kr. Återbetalningstid min 1 - max 15 år. Effektiv ränta min 2,99% - max 89,00%.

 

Vad är ett billån 2019?

Ett billån är egentligen som vilket lån som helst men det karaktäriseras främst av ett relativt högre lånebelopp än andra former av lån. Exempelvis är det dyrare att köpa en ny bil än att ta en resa. Så om du jämför billån med exempelvis konsumentlån där sistnämnda handlar om allmän konsumtion så gäller förstnämnda mer en slags investering av något slag. På så vis så brukar man säga att ett billån är ett lån där du kan låna minst 100 000 för att kunna köpa de billigare bilarna.

Det största billånet som vi kan tipsa om är från från Froda (ansökningslänk längre ned i artikeln) där du kan låna upp till 1 000 000 kr. Men det är om du vill investera i en riktigt fin eller masskonfigurerad bil. Annars så finns det lägre ansökningsbelopp såsom 100 000 kr upp till 600 000 kr. Hursomhelst så finns det ett par saker som du måste hålla koll på innan du börjar välja och vraka mellan olika långivare för att låna pengar till en ny sprillans bil.

Tänk på detta innan du ansöker om ett billån 2019

Det finns några saker som du ska överväga innan du väljer att ansöka ett specifikt billån 2019 för att du inte ska hamna i ekonomiska bekymmer. Här är några av sakerna som vi rekommenderar att du tänker igenom riktigt noga:

 • Vilken bil vill du egentligen köpa? Innan du ens börjar kika på olika billån så är det viktigt att du gör det klart för dig själv vilken bil som du vill köpa. Är det en mycket billigare bil så är det sällan bra att låna pengar bara för det. Det ska vara då att du verkligen behöver en bil snabbt, exempelvis kanske till något nytt jobb som du har fått eller kommer att få inom kort. Vill du däremot köpa en dyrare bil inom en mycket kort framtid så kan det vara på tiden att kika på olika billån.
 • Hur ser din ekonomi ut annars? Som sagt så rekommenderar vi aldrig att du lånar pengar som du inte kommer att ha råd att betala igen. Så tänk över din ekonomi, gör din kostnadskalkyl där du tar alla dina månadsintäkter (lön, bidrag, födelsepengar, och så vidare) minus alla dina månadskostnader. Det du får över sedan är vad du då bör kunna ha kvar för att kunna betala av ditt billån med.
 • Låna under 500 000 kr för läge ränta! Om du vill kunna hålla koll på din låneränta så rekommenderar vi att du tar en titt på olika långivare som du finner på vår jämförelsesajt här på Financepal.se och drar reglaget för lånebeloppet under 500 000 kr. Då kommer den genomsnittliga räntan att bli lägre än om du väljer att låna 500 000 kr eller mer.
 • Se till att välja rätt fastränta! Med begreppet fastränta menas en ränta som är fast under ett antal månader eller år. Exempelvis kan du binda upp dig på 3 månaders fastränta då räntan är likadan alla tre månader. Eller så kanske du väljer att binda upp dig på 3 års fastränta vilket då brukar vara kunna vara lägre än om du väljer färre år eller månader.
 • Var ute i god tid. Det sista du vill vara med om är att välja ett billån när det är för sent och du blir utan bra räntevillkor eller att de hinner ändras eller försvinna helt och hållet innan du hinner skicka in din låneansökan.

När du nu har mer kött på benen om olika faktorer att överväga innan du söker ditt billån 2019 så ska vi ta dig i handen och vägleda dig genom processen så att du ansöka ett billån 2019 redan idag!

Så söker du billån 2019 – steg för steg

Här är stegen som du ska följa på Financepal.se för att ansöka om ditt billån 2019 redan nu och idag:

 1. Klicka först på logotypen ”Finance Pal” uppe i vänstra hörnet på sidan (efter du läst denna artikel).
 2. Du kommer nu till startsidan där du kan skrolla ned en bit för att jämföra olika lån, inklusive billån.
 3. Jämför nu de olika lånen som finns tillgängliga genom att kolla på olika räntor, lånebelopp och låneperioder.
 4. Välj en av de långivarna som tilltalar dig mest inom lånevillkoren genom att klicka på deras ”Ansök”-knapp.
 5. Du kommer nu vidare och får genomgå ett par små där du väljer lånebelopp, låneperiod, verifierar din ålder via (Mobilt) BankID och sedan slutför din låneansökan.

Invänta sedan svaret på din låneansökan som kan vara allt från bara ett par minuter till ett par timmar men sällan flera dagar till skillnad från om du söker på det vanliga sättet med fysiska bankbesök. Vi önskar dig lycka till med det billån som du i slutändan väljer. På tal om det så har vi ett par alternativ att rekommendera nedanför här…

Olika billån 2019 tillgängliga för just dig

Här nedanför har vi några intressanta alternativ beroende på hur mycket pengar som du vill låna och olika lånevillkor som kan gälla då (allmänt talat, men varierar per låneansökare):

 • Låna upp till 1 000 000 kr för lyxbilen – FRODA (Ansök här) – om du vill låna pengar till en lyxig bil som exempelvis Lamborghini eller liknande så är det långivaren FRODA som du ska välja som låter dig låna ända upp till 1 miljon kronor. Låneperioden ligger på 4-18 månader men kan förhandlas fram till annat från fall till fall.
 • Låna upp till 600 000 kr för medelklassbilen – Bank Norwegian (Ansök här) – vill du låna till en bil i mellansegmentet så är Bank Norwegian ett bra alternativ. Löptiden är mellan 1-15 år eller 12-180 månader. Som tumregel tenderar du att få lägre ränta om du väljer att betala av lånet under en längre period.
 • Låna upp till 350 000 kr för nedre medelklassbilen – Coop Privatlån (Ansök här) – beroende på hur konfigurerad du vill ha din bil så kan Coop Privatlån vara ett alternativ för en mindre pampig medelklassbil. Betala tillbaka på mellan 2-12 år eller 24-144 månader. Samma sak här gäller oftast: längre löptid = lägre ränta.
 • Låna upp till 100 000 kr för budgetklassbilen – Thorn PrivatFinans (Ansök här) – när du vill låna pengar till en billigare bil (som kanske kostar runt 100 000 kr allt som allt) som du kanske behöver omgående för att kunna fixa ett särskilt jobb så är Thorn PrivatFinans att föredra med en löptid på upp till 6 år eller 72 månader.

Givetvis kan du jämföra mer på vår startsida här på Financepal.se. Dessa rekommendationer är bara allmänna och kanske inte stämmer in på dina önskemål så se till att jämföra, läsa på mer i våra artiklar så kommer du inom mycket kort att hitta ett billån som sätter igång alla dina cylindrar!

Varma hälsningar,
Finance Pal 2019.

WhatsApp
Telegram

Läs också:

Sidan senast uppdaterad: