Framsida » Alla artiklar » SMS-lån, direkt utbetalning Swedbank

SMS-lån, direkt utbetalning Swedbank

Johan Holmström 22.2.2019, uppdaterad 29.12.2022

I den här artikeln kommer vi prata om SMS-lån och direktutbetalning till Swedbank. Många kunder som väljer att teckna SMS-lån använder Swedbank. Det kan vara bra att veta att många långivare erbjuder en direktutbetalning till Swedbank. Det innebär att pengarna sätts in omedelbart efter godkänd ansökan, vanligtvis inom 15 minuter. Detta gäller även kvällar och helger. Om man behöver pengar akut och använder Swedbank kan det alltså vara en god idé att titta närmare på de långivare som erbjuder direktutbetalningar till Swedbank.

Lånebelopp
kr
5 000
600 000
Utan landskod, t.ex. 0701234567
Ränteexempel: 100 000 kr med 5 års löptid, rörlig årsränta 7,9% blir eff. ränta 8,19%, totalt belopp 121 372 kr och månadskostnaden 2 023 kr. Återbetalningstid min 1 - max 15 år. Effektiv ränta min 2,99% - max 89,00%.

 

Slutligen ger vi er en smidig lista på långivare som erbjuder direktutbetalningar till Swedbank. Om du redan har Swedbank är det så klart dessa du ska titta på först, om du är i akut behov av pengar.

Vad är ett SMS-lån?

SMS-lån är ett gammalt vedertaget uttryck som härstammar från en svunnen tid när man kunde teckna snabblån med mobilen. Genom att skicka sitt personnummer och önskat belopp till långivare kunde man få svar på sin ansökan direkt. Den metoden är dock idag helt utdöd på grund av de smarta telefonernas inträde samt förändringar i regelverket.

När man säger ”SMS-lån” hänvisar man ofta till mindre belopp på ett par tusenlappar, med kort återbetalningstid på 1-3 månader.

Uttrycket lever dock kvar i folksjälen som ett samlingsnamn på enkla, korta och snabba lån utan säkerhet. När man säger ”SMS-lån” hänvisar man ofta till mindre belopp på ett par tusenlappar, med kort återbetalningstid på 1-3 månader. Nästa nivå heter ”privatlån” eller ”blancolån”, vilket är större lån på upp till runt 500 000 kronor utan säkerhet.

I praktiken är det dock ingen skillnad mellan lånen, förutom att inkomstkraven ser lite olika ut. Snabblån, sms-lån, blancolån…kärt barn har många namn. Gemensamt är att lånen är mycket enkla att teckna och passar utmärkt för den som behöver påfyllning i kassan snabbt. Om man använder Swedbank kan man dessutom få direktutbetalning till Swedbank då man kan börja använda pengarna direkt.

Hur lång tar det normalt att fylla i en låneansökan?

För att ansöka om SMS-lån vänder man sig till en långivare. Här på Finance Pal har vi samlat de vanligaste långivarna för små och stora lån. Vi har recenserat dem och listat alla deras för och nackdelar.

För att låna pengar fyller man i en enkel ansökan online. Den brukar bestå av ens personuppgifter, inkomstuppgifter, anställningsform och eventuell medsökande. Efter det legitimerar man sig med hjälp av BankID, en mycket snabb och säker metod som i princip samtliga långivare erbjuder idag. Glöm dagarna då man behövde krångla med att skicka in kopia på sitt körkort eller pass!

Som ni säkert listat ut går det mycket fort att fylla i ansökan. Är man snabb kan man göra det under 5 minuter. Alla långivare tävlar om kunderna och vill göra det så enkelt och snabbt som möjligt att ansöka om lån.

Hur snabbt får jag svar på min låneansökan?

Här skiljer det sig mellan olika långivare. De flesta långivare har möjlighet att behandla ansökan automatiskt på en gång. Det innebär att svar ges direkt efter ansökan. Ett fåtal långivare tar lite längre tid på sig då de behandlar ansökningarna manuellt under kontorstid. I de fallen kan man få vänta till nästa bankdag för att få svar på sin ansökan. Oavsett vad så får man pengarna oerhört fort med direktutbetalning till Swedbank.

Är det möjligt att få svar direkt?

Eftersom både kreditkontroller och kontroll av personuppgifter sker digitalt numera så kan långivarna lämna svar direkt. Det finns dock undantag. Det framgår normalt tydligt på långivarens hemsida hur snabbt de kan lämna svar på ansökan. Om man ansöker om SMS-lån och har Swedbank kan man få en direktutbetalning till Swedbank, varpå pengarna finns på kontot inom några minuter.

Vad krävs det för att få svar på en gång?

För att få svar på en gång krävs det att långivaren har ett automatiserat system för kreditkontroll och behandling av ansökan. Det krävs även att man uppfyller de kraven långivaren ställer. Det kan exempelvis vara krav på ålder, anställning, inkomst och eventuella betalningsanmärkningar. Om man lämnar sanningsenliga och korrekta uppgifter vid ansökan ökar chansen att få svar direkt. Annars kan det hända att långivaren pausar ansökan och ber dig återkomma med kompletterande uppgifter, eller helt enkelt lämnar avslag.

För att snabba på processen är det bra om du förbereder dig ordentligt innan ansökan. Ha dina inkomstuppgifter till hands och ditt BankID redo. Sedan går det mycket fort att fylla i ansökan och få svar snabbt.

Kan jag betala extra för att få lånet utbetalt snabbare?

Ett fåtal långivare runt om i norden erbjuder möjligheten att få en direktutbetalning mot en extra avgift. Vi har dock inte sett någon långivare erbjuda detta i Sverige. Direktutbetalningar (det vill säga utbetalning inom 10-15 minuter efter godkänd ansökan) sker normalt till de banker långivaren samarbetar med. Direktutbetalning till Swedbank kan exempelvis bara ske om banken redan samarbetar med dem. Då för långivaren över pengarna till ditt konto som en intern överföring.

Om man vill teckna SMS-lån och få direktutbetalning till Swedbank så finns det hjälp på vägen – här listar vi fem långivare som erbjuder direktutbetalning till Swedbank och deras villkor.

Långivare som erbjuder SMS-lån med direkt utbetalning till Swedbank

Här listar vi fem långivare för SMS-lån där du med konto hos Swedbank kan se fram emot en direktutbetalning till ditt konto, så du har pengarna på kontot direkt!

Credway

Långivaren Credway erbjuder direktutbetalning till Swedbank med löfte om pengarna på kontot inom en timme efter det att lånet har blivit beviljat. Credway erbjuder en löpande kontokredit på 1 000 och 30 000 kronor. Deras fasta månadsränta är 2,17%.

Mobillån

Mobillån är en långivare som erbjuder sms-lån med direktutbetalning till Swedbank. Det innebär att pengarna förs över internt från deras egna konto hos Swedbank till ditt konto. Du har med andra ord pengarna på en gång, dygnet runt. Hos Mobillån kan man teckna sms-lån på belopp mellan 10 000 och 40 000 kronor med återbetalningstid mellan 90 dagar och två år. Räntan är för närvarande 39% per år.

Daypay

Daypay erbjuder sms-lån med direktutbetalning till Swedbank. Hos Daypay kan man låna från 1 000 kronor till 30 000 kronor. Avbetalningstiden skiljer sig åt mellan lånebeloppet och är mellan 30 dagar och två år. De tar ut en årlig fast ränta på 39%. Läs vår recension av Daypay här.

Ferratum

Ferratum är en långivare där man kan låna belopp mellan 1 000 kronor och 30 000 kronor, utan uppläggningsavgift. Deras lån är en löpande kredit, varpå man återbetalar ett fast månadsbelopp varje månad. Räntan är 3,3% per månad. De betalar ut krediten med direktutbetalning till Swedbank, så pengarna kommer in på kontot omedelbart. Du kan läsa vår recension av Ferratum här.

Lendify

Lendify är en annorlunda tjänst där privatpersoner själva kan investera sina pengar i utlåningar till andra privatpersoner. Som låntagare kan du teckna sms-lån med direktutbetalning till Swedbank på belopp mellan 50 000 kronor och 500 000 kronor. Återbetalningstiden kan sättas mellan 1 och 15 år. De har angivit en exempelränta på 9,5%. Se vår recension av Lendify här.

WhatsApp
Telegram

Läs också:

Sidan senast uppdaterad: