Daypay

Koti-ikoni daypay.se
För- och nackdelar med Daypay
+ Accepterar betalningsanmärkning + Tydlig och användarvänlig hemsida + Snabb handläggning
- Väldigt dyra vid högre belopp - Maxtak på 20 000 kronor - Otydliga med inkomstkraven
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: Ambriom Finans AB Ursprungsland: Sverige Verksamheten startade: 2011

Daypays tjänster och erbjudanden

Daypay är en tjänst för snabblån som har funnits på marknaden sedan 2011. De har sitt säte i Växjö och erbjuder snabblån i form av högkostnadskrediter på belopp mellan 1 000 kronor och 20 000 kronor. Återbetalningstiden bestäms av beloppet du lånar och sträcker sig från 30 dagar till 3 år.

Daypay utmärker sig genom att de inte tar ut någon UC på lån under 11 000 kronor. Man kan alltså låna ett mindre belopp utan att det försvårar när man vill ta större lån på banken i framtiden. De säger sig även ha ett supermodernt IT-system som behandlar ansökan omedelbart och lämnar svar på skärmen direkt vid ansökan. När man väl blivit godkänd betalas pengarna ut omedelbart. Beroende på vilken bank man använder syns pengarna på kontot på en gång, alternativt dagen efter.

Daypay har tillstånd från finansinspektionen för att bedriva utlåning i Sverige och praktiserar ansvarsfull kreditgivning, vilket innebär att de försöker undvika att låna ut pengar till de som har svårt att betala tillbaka skulden.

Kundtjänst

Daypays kundtjänst har öppet sju dagar i veckan. Detta ser vi som mycket positivt. Man når dem måndag – fredag 09:00 – 19:00 samt lördag – söndag 11:00 – 18:00. Utöver det kan man chatta direkt med dem för att få hjälp på en gång.

Daypays hemsida

Daypay har en snygg och prydlig hemsida som är enkel att använda. De lämnar gott om information och svarar på de vanligaste frågorna. All datatrafik är krypterad enligt konstens alla regler. Vi ger två tummar upp till Daypays informationsrika och användarvänliga hemsida!

Övriga funktioner

När man beviljats lån hos Daypay ges man tillgång till en personlig inloggning på deras hemsida. Här kan man enkelt se över sina personuppgifter, sin återstående skuld, sina fakturor, med mera. Även detta ser vi som positivt.

Priser och kostnader

Daypay erbjuder en så kallad högkostnadskredit. Som namnet antyder är detta en dyrare form av lån och inget som bör användas vid högre belopp. Av den anledningen erbjuds endast lån upp till 20 000 kronor och det minsta beloppet är endast 1 000 kronor. Den årliga räntan ligger på fasta 39%, vilket definitivt får anses vara i högsta laget.

Daypay jämfört med sina komkurrenter

Daypay står ut från mängden då de erbjuder två olika former av lån. Ett snabblån upp till 11 000 kronor där ingen UC tas ut. Vid lån över 11 000 kronor görs en kreditkontroll via UC.

Det finns många leverantörer av högkostnadskrediter i landet och Daypays räntor ligger relativt högt med en referensränta upp till 4500%. Som vanligt är det något missvisande att titta på referensräntan när man tecknar ett lån med under ett års avbetalningstid. I stället ska man titta på den verkliga månadskostnaden. Referensräntan hos Daypay ger dock en fingervisning om att detta hör till en av de dyrare tjänsterna på marknaden.

Om detta vägs upp av den snabba handläggningen, att de accepterar betalningsanmärkning, etc lämnar vi upp till dig att bedöma.

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Så här ansöker du hos Daypay

Det är mycket enkelt och smidigt att teckna lån hos Daypay. Man väljer sin önskade summa och får ett estimat av hur hög månadskostnaden blir. Återbetalningstiden sätts automatiskt utifrån kreditbeloppet. Sedan fyller man i sina personuppgifter och legitimerar sig med hjälp av BankID.

En kreditkontroll görs omedelbart med hjälp av UC för lån över 11 000 kronor. För lån under 11 000 tas ingen UC ut, men det framgår inte vilken tjänst som används.

Ansökan behandlas omedelbart och besked lämnas direkt på skärmen. Efter det betalas pengarna ut mycket snabbt. Oftast har man pengarna på kontot redan samma dag, men ibland kan det dröja någon dag. De uppskattade betalningstiderna finns tydligt angivna på Daypays informativa hemsida.

Grundläggande villkor

Man måste vara minst 20 år gammal för att beviljas lån hos Daypay och en inkomst på minst 50 000 kronor per år. Den summan ökar ju högre belopp man vill låna. Daypay tycker inte att din historik ska ligga till hinder för att få lån, i stället tittar man på din framtida betalningsförmåga. Av den anledningen är det hel ok om du har en gammal betalningsanmärkning.

Gå till webbplatsen

Kundernas omdömen om Daypay

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Citattecken Grym service

Jag är väl inte helt nöjd med kostnaden för lånet, men grym service och snabbt gick det! Förstår inte riktigt den negativa kritiken mot Daypay, deras lån går snabbt och smidigt om än inte världens billigaste.

Omdömen Karzan-83, Financer.com

Citattecken Snabbt svar

Bra öppettider och snabbt svar på ansökan. Jag valde DayPay för att det gick aatt få en direkt utbetalning med Swedbank. Fick pengarna nästan på en gång. Super nöjd!

Omdömen Pernilla, Financer.com

Citattecken Helt ok långivare

Helt ok långivare som har bra kundtjänst och ok villkor. Kraven är inte allt för höga och det går snabbt att ansöka. Tyvärr ansökte jag sent på eftermiddagen men fick pengarna dagen efter.

Omdömen Jonte, Financer.com

Om Ambrion Finans AB

Företaget bakom Daypay heter Ambrion Finans AB. Företaget grundades år 2005 och har sitt huvudkontor i Växjö. Företaget tillhör inte de största i branschen med har haft en stabil tillväxt de senaste åren.

Ambrion Finans AB och tjänsten Daypay har belönats med branschens högsta kreditbetyg, AAA. Ett AAA-certifierat aktiebolag måste omsätta minst 2 miljoner kronor och ha varit verksamt i över 10 år. Deras nyckeltal ska dessutom väsentligt överstiga branschens genomsnitt.

Detta tillsammans med den informativa hemsidan, krypterad trafik och att de tillämpar ansvarsfull kreditgivning känns betryggande.

Daypay är en tjänst som drivs av aktiebolaget Ambrion Finans AB och har sitt huvudkontor i Växjö. Tjänsten erbjuder snabblån på 1 000 – 20 000 kronor, med återbetalningstider på 1 månad till 3 år. De utmärker sig genom att utlova en omedelbar behandling av din ansökan och en mycket snabb utbetalning. Utöver det accepterar de betalningsanmärkningar och tillämpar ansvarsfull kreditgivning.

De har en mycket snygg, tydlig och informativ hemsida där allt man behöver veta framgår. De har en av de mest heltäckande avdelningarna för ”vanliga frågor” vi har granskat. Dessutom har de en kundtjänst med öppettider 7 dagar i veckan samt möjlighet att logga in på hemsidan när man blivit kund. Allt detta pekar på att Daypay är en mycket kundfokuserad och serviceinriktad tjänst.

Vi ger Daypay en rekommendation då de känns seriösa och betryggande för kunderna, i synnerhet de som lånar pengar för första gången. Lånen är relativt dyra men ligger ändå inom vad som anses vara acceptabelt för högkostnadskrediter. Månadskostnaden anges tydligt vid ansökan och du kan alltså själv enkelt avgöra om villkoren känns bra.

Sidan senast uppdaterad: