Framsida » Alla artiklar » Lån utan säkerhet 2019 – företag med lägst ränta?

Lån utan säkerhet 2019 – företag med lägst ränta?

Erik Lundberg 26.10.2019, uppdaterad 29.12.2022

Vilket företag har lägst ränta – Lån utan säkerhet 2019

Kanske du har läst tidigare om lån utan säkerhet eller så kanske du läst om att låna med säkerhet som exempelvis din bostad? Hursomhelst så kommer du att få lära dig mer om vad det innebär att ta ett lån utan säkerhet 2019 (eller något annat år för den delen med). Vi börjar med att titta på hur du kan hitta ett sådant här slags lån (tips: det är via FinancePal.se).

Lånebelopp
kr
5 000
600 000
Utan landskod, t.ex. 0701234567
Ränteexempel: 100 000 kr med 5 års löptid, rörlig årsränta 7,9% blir eff. ränta 8,19%, totalt belopp 121 372 kr och månadskostnaden 2 023 kr. Återbetalningstid min 1 - max 15 år. Effektiv ränta min 2,99% - max 89,00%.

 

Därefter så går vi in på djupet, kortfattat talat, på vad det innebär att ta ett lån utan säkerhet. Till sist avslutar vi den korta välskrivna artikeln med ett par långivare och/eller låneförmedlare som kan hjälpa dig med att ansöka om ett lån utan säkerhet. Är du redo nu att lära dig mer om denna nya spännande låneform? Härligt, vi med!

Så hittar du lån utan säkerhet 2019

Första steget som du ska ta om du vill kunna hitta bra alternativ av olika lån utan säkerhet är att besöka FinancePal.se vilket är där du just nu. På vår sajt kan du jämföra dussintals olika långivare och låneförmedlare. Vad betyder då de två olika sakerna? Jo, de betyder följande:

  • Långivare: en långivare är den du faktiskt lånar pengar från. Tänk att du lånar pengar från en bank (lån utan säkerhet eller med säkerhet) så banken långivaren. Med andra ord skulle din pappa eller mamma vara en långivare om du lånar pengar direkt från dem.
  • Låneförmedlare: en låneförmedlare å andra sidan är en förmedlare mellan möjliga långivare och låntagare (ja, det är du som är låntagare i alla fallen). Du undrar säkert då varför det skall finnas någon mellan dig och den du vill låna från vilket kan verka som om det bara drar ut på det hela och/eller gör det dyrare?

Som tur var så innebär en låneförmedlare att det faktiskt blir smidigare, snabbare och i många fall billigare för dig att ta ditt lån utan säkerhet. Hur kommer det sig som? Jo, låneförmedlar samarbetar oftast med många av långivarna som de erbjuder lån från och kan på så vis erbjuda dig bättre räntevillkor och andra förmånliga lånevillkor än om du själv hade försökt förhandla med dem.

En annan fördel är att de kan använda sig av endast en kreditupplysning trots att de kanske kikar med dussintal olika långivare. På så vis slipper du att få någon allvarlig lägre kreditvärdighet vilket du troligen hade fått om du tagit kontakt med alla enskilda långivare vid flera separata möten så att säga.

Vad menas med lån utan säkerhet egentligen?

När vi ändå är inne på ämnet lån utan säkerhet så måste vi råda bot på ett missförstånd. Uttrycket ”lån utan säkerhet” kan låta som om vi pratar om att det är farligt att ta lånet vilket givetvis inte är fallet (förutsatt att du har räknat på saken och är medveten om den nya tillkommande fastna månadskostnaden ett lån kommer att innebära för dig).

Definitionen är att du lånar utan någon pant så du behöver inte ha någon bil, något hus, någon båt, eller något annat av högt monetärt värde för att kunna få ansöka om lånet. Samtidigt kan detta leda till större krav på kreditvärdighet, hur det ser ut med tidigare lån, potentiella betalningsanmärkningar, samt att lånebeloppet kan bli lägre, betalas tillbaka snabbare och till högre ränta.

Då vill du ju givetvis ha kontakt med en låneförmedlare som kan försäkra dig om lånevillkor med hyfsad ränta och godtagbar återbetalningsperiod, eller hur? På så vis kan du se nu varför du skall använda dig av FinancePal.se (vi har listan där du kan sortera efter låneförmedlare – vi kallar dem dock för lånmäklare men det är exakt samma sak) för att hitta det bästa lånet för dig utifrån dina rådande ekonomiska förutsättningar.

När du har hittat något vettigt från vår lista så kan du klicka/trycka på gröna knappen längst åt höger för respektive lån som det står ”Ansök” på. Då kommer du vidare till långivaren/låneförmedlaren där du kan välja lånebelopp, löptid/återbetalningsperiod, vad lånet gäller, och så får du lämna grundläggande kontaktuppgifter för att du skall kunna få besked om ditt ansökta lån. I bästa fall får du sedan svar (och de ansökta pengarna) redan samma dag.

Här är några lån utan säkerhet som du kan ansöka om redan nu!

Du är nu redo att titta på några låneförmedlare så kan hjälpa dig med att ta ett lån utan säkerhet så att du kan börja spendera och/eller investera dina pengar kanske redan idag. Ja, vissa låneansökningar kan leda till att du får pengarna utbetalda redan samma ansökningsdag om ansökan genomförs för lunchtid.

Här är några utvalda lån utan säkerhet för att dig att titta djupare på:

  • Compricer. Som namnet antyder så kan denna låneförmedlare jämföra olika lån åt dig och erbjuda dig flera olika låneerbjudanden där du då kan välja utifrån den. Räntorna är bland de lägsta i hela branschen: cirka 6 % i genomsnitt även som lägst och som högst. Låna mellan 10 000-500 000 kr med löptid på 2-15 år (hur lång tid du har på dig att betala tillbaka lånet). ANSÖK HÄR. Ålderskrav: 18 år gammal.
  • Lendo. Känd från TV-reklam som du säkert känner till. Låneförmedlaren hjälper dig att välja från 35 olika långivare med en ansökningstid på bara 2 minuter. Låna mellan 10 000-600 000 kr med lånetid på mellan 1-15 år. Räntan kan bli så låg som bara 3 % i bästa fall beroende på vilket låneerbjudande som du lyckas kunna få fram. ANSÖK HÄR. Ålderskrav: 18 år.

Ovanför har du ett par lån utan säkerhet som du kan låna via de ovannämnda låneförmedlarna. På så vis kanske du sitter med din nya färska lån redan samma dag som sagt var. Det hela beror på vilken ränta som du är redo att ta emot utifrån ditt valda lånebelopp och återbetalningsperiod.

Ett ”tips från coachen” här är att det blir högre månadskostnad om du tar ett lån som har kortare återbetalningsperiod än om du tar ett med längre återbetalningsperiod.

Hur du vill göra är som sagt var helt och hållet upp till dig. Vi hoppas på att du kommer att kunna hitta ett lån utan säkerhet som faller dig i smaken!

Varma hälsningar,
Finance Pal 2019.

WhatsApp
Telegram

Läs också:

Sidan senast uppdaterad: