Framsida » Alla artiklar » Så fixar du refinansiering med osäkra lån 2019

Så fixar du refinansiering med osäkra lån 2019

Erik Lundberg 21.10.2019, uppdaterad 29.12.2022

Så här kommer du igång med refinansisering av osäkra lån 2019

Ordet refinansisering kan låta skrämmande eller komplicerat för många första gången de hör det. Samtidigt kan de vara en av de bästa sakerna du någonsin kan göra för din privata ekonomi. Många gånger när du har tagit på dig ett lån eller flera lån så kanske du upptäcker att det börjar bli krångligt med alla olika lån att hålla reda på, olika inbetalningsdatum, olika räntor, olika avgifter, och så vidare.

Lånebelopp
kr
5 000
600 000
Utan landskod, t.ex. 0701234567
Ränteexempel: 100 000 kr med 5 års löptid, rörlig årsränta 7,9% blir eff. ränta 8,19%, totalt belopp 121 372 kr och månadskostnaden 2 023 kr. Återbetalningstid min 1 - max 15 år. Effektiv ränta min 2,99% - max 89,00%.

 

I och med detta så kanske du glömmer bort vissa månadsräkningar och vips så får du förseningsavgift, påminnelseavgift, och andra irriterande avgifter, som du skulle kunna ha undvikit om du bara kom igång med refinansisering av dina lån. Detta leder också oss till definitionen av begreppet vilket du kan läsa om i nedanstående rubrik.

Dessutom kommer du att få läsa fördelarna med refinansisering, hur du ansöker om refinansisering vilket även kallas för att ”samla dina lån”, samt hur du använder dig av Finance Pal för att hitta de lån som underlättar din vardag. Är du redo att ta din privatekonomi till nästa nivå? Bra! Då kör vi.

Detta är refinansisering av osäkra lån 2019 i ett nötskal

Vi börjar med att definiera begreppet refinansisering så att du har bättre koll på vad det handlar. Med andra ord så går det att definiera ordet som skuldfinansiering. Det betyder att du finansierar om dina lån på ett sätt att du samlar alla dina lån (varav vissa långivare kallar det för ”samla dina lån”) på en och samma plats. Vissa skulle kalla detta att förvandlar alla dina samlade lån (även om du har tagit ett konsumentlån) till ett nytt och samma gemensamma lån vilket medför en hel del fördelar vilket du kan läsa mer om längre ned i artikeln.

Fördelar och eventuella nackdelar med refinansiering av osäkra lån

Precis som allt med här i världen så är inget helt perfekt men det är inte heller det sämsta och refinansiering av osäkra lån följer samma princip. Vad är då fördelarna med refinansiering av osäkra lån? Jo, följande fördelar kan du dra nytta av om du vill refinansiera dina osäkra lån:

 • Räntan. När du ansöker om refinansiering av dina osäkra lån så kan du förhandla dig fram till lägre ränta.
 • Övriga avgifter. I samband med att du väljer att refinansiera dina osäkra lån så kommer du att slippa massa dyra separata administrationsavgifter, aviavgifter och eventuella förseningsavgifter (som är lättare att drabbas av om du har flera separata olika lån som är svåra att hålla koll på och deras olika förfallodatum).
 • Underlättande. Tack vare att du bara har ett lån som du fokuserar på så blir det lättare att komma ihåg att betala av den varje månad och du slipper oroa dig över att du kanske hade glömt något annat lån om du hade flera mindre lån som du försöker bolla mellan.
 • Endast en inbetalning per månad. Som sagt så behöver du då bara fokusera på att betala in en månadsavgift och en avbetalning av ditt lån per månad vilket minskar stressen, oron och så vidare för när du har betalat av den så kan du gå vidare i livet och tänka på annat.
 • Betala av på lång sikt. Till sist men inte minst så har du faktumet att du nu får en längre period att betala av ditt nya kompletta lån vilket gör att du inte behöver känna att du måste skynda på.

Finns det några nackdelar då med refinansiering av osäkra lån? Det ligger främst i huruvida du skulle tolka dessa som nackdelar för din del eller inte:

 • Längre avbetalningsperiod. Om du ville betala av alla dina lån snabbare så kommer detta typ av lån att bli en nackdel för dig i och med att du tar ett nytt lån som leder till en ny återbetalningsperiod. Men är det inga problem för din del så är detta ingen nackdel för dig heller.

Så här kan du göra för att börja med refinansiering av osäkra lån 2019

Först och främst så står du inför ett viktigt val med refinansiering: du har nämligen två olika val att ansöka om lån för att kunna börja betala av dina övriga lån eller samla dina lån i ett och samma lån som sagt. Dina alternativ du har är följande två olika:

 • Samla lån via långivare. Du ansöker från en långivare som erbjuder just lånetjänsten refinansiering eller samla dina lån online och så kommer du då att erbjudas en ny ränta för alla dina sammanlagda lån. Då kommer även långivaren att ansvara för dina samlade lån så att du slipper göra något mer än att betala in en ny fast summa varje månad.
 • Samla dina lån själv med hjälp från långivare. Det andra alternativet, eftersom det finns två, är att du själv ansvarar över att samla alla dina lån och den enda hjälpen du tar från långivare är att du får ett nytt lån från dem med förhoppningsvis bättre ränta. Då kommer du själv att behöva sammanställa dina alla samlade lån först innan du börjar betala av det nya sammanlagda lånet.

Vilka långivare kan då erbjuda dig möjligheten att samla dina lån så du kan börja implementera refinansisering av osäkra lån 2019? Här är ett par långivare som kan tänkas hjälpa dig med just det:

 • Axo Finans. Denna låneförmedlare ansöker flera lån åt dig och du får besked/erbjudande redan samma dag. Du kan låna upp till 600 000 kr med så låg ränta som 3 % och maxränta på 24 %. Max 15 års återbetalningsperiod. När du väljer lånebelopp så får du också se exempel på månadskostnad för det lånebeloppet. Observera lägst ålder för ansökan är 20 år. ANSÖK HÄR.
 • Sambla. En ytterligare låneförmedlare som hjälper dig med att hitta olika lånealternativ och som även hjälper dig med att samla dina lån så du kan påbörja din refinansiering. Låna upp till 600 000 kr med max 15 års löptid och räntor mellan 3 % – 23 %. Ansökningsålder är 18 år. ANSÖK HÄR.

Tänk på detta innan du börjar med refinansisering av osäkra lån 2019

Nu när du har dina två alternativ så ska du tänka över dessa saker innan du börjar välja och vraka mellan olika långivare och/eller låneförmedlare:

 • Avbeställningsavgift. Du kommer att behöva kolla upp vad det kommer att kosta dig att ”avbeställa” dig själv från dina övriga lån i form av uppsägningsavgift och andra tillkomna avgifter.
 • Totala låneskulden och räntorna. Var mycket noga med att beräkna räntorna och dina faktiska skulder så att du är medveten om den totala ”klumpsumman” som alla dina nuvarande lån kommer att innebära för att se om dina lånealternativ kommer att kunna hjälpa dig eller inte.

Utöver det så är det bara att låna och börja betala av dina skulder med ett och samma samlade lån så du bara behöver bry dig om en månadsräkning istället för flera separata!

Varma hälsningar,
Finance Pal 2019.

WhatsApp
Telegram

Läs också:

Sidan senast uppdaterad: