Framsida » Alla artiklar » Finansiera ditt hem – så gör du!

Finansiera ditt hem – så gör du!

Erik Lundberg 25.11.2019, uppdaterad 29.12.2022

Finansiera ditt hem

Att finansiera ditt hem kan vara det du behöver göra för att kunna få hemmet som du alltid har drömt om. Då det inte alltid är lätt att räkna på saken och vad som ens menas med att finansiera ditt hem så ska vi reda ut detta. Å ena sidan kan det låta som om du skall bli någon ekonom medan å andra sidan så behöver det i verkligheten inte vara så krångligt.

Lånebelopp
kr
5 000
600 000
Utan landskod, t.ex. 0701234567
Ränteexempel: 100 000 kr med 5 års löptid, rörlig årsränta 7,9% blir eff. ränta 8,19%, totalt belopp 121 372 kr och månadskostnaden 2 023 kr. Återbetalningstid min 1 - max 15 år. Effektiv ränta min 2,99% - max 89,00%.

 

I grund och botten handlar det om att hitta rätt slags lån från rätt långivare eller via rätt låneförmedlare (som exempelvis Finance Pal). Vad som sedan är rätt för en låntagare kan vara fel för en annan låntagare och så vidare. För att ta reda på vad som är rätt lån för dig så skall du titta på följande faktorer och sedan överväga dina val som du får utifrån det:

  • Varför vill du finansiera ditt hem? Vill du investera i något nytt boende för att du behöver ett nytt hem? Vill du investera i något som du har för avsikt att sälja vidare sedan? Vill du köpa ditt drömhem en gång för alla? Vad är ditt primära syfte till finansieringen med andra ord.
  • Hur stor extra månadskostnad pallar du? Räkna på hur många tusenlappar varje månad som du kommer att kunna lägga undan. Dessa måste du ha tillgängliga för att kunna betala av ditt kommande lån. Struntar du i detta steg så riskerar du att bokstavligen talat hamna i en onödig lyxfälla så att säga.
  • Vilka slags lån kan du leva med? Alla lån har olika lånevillkor beträffande räntan, återbetalningsperiod, lägsta och högsta lånebelopp, och huruvida det tillkommer uppläggningsavgifter och aviavgifter utöver det faktiska valda lånebeloppet, eller inte. Skriv gärna ned på papper med penna så att du kan se vad du har för förutsättningar.

När du har besvarat dessa ovanstående faktorer så kan du ta nästa steg. Nästa steg är som sagt var att kolla på olika lån som du kan ta. Ett slags lån som vi då kan varmt rekommendera, här via Finance Pal, är något som heter bolån. Sådant typ av lån är särskilt utformat för lån som är kopplade till att finansiera ditt hem.

Därför kan ett bolån vara svaret

När vi pratar om bolån för att finansiera ditt hem så är det inte alltid det billigaste lånet som du ska ta. Istället ska du titta på alla olika lånevillkor som ingår i bolånet för att kunna överväga mellan dina olika alternativ. Fördelarna med bolån är:

  • Större lånebelopp – investering i ett helt nytt hem kan vara en stor ekonomisk investering. Då kan du behöva låna mer pengar än vanligt. Här kommer bolån in i bilden som räddaren i nöden för dig. Många gånger kan du lätt låna upp till ett par hundratusentals kronor men vissa långivare ger dig upp till ett par miljoner kronor om du har ekonomin på papperet som bevisar att du kommer att kunna betala tillbaka det lånet i tid.
  • Längre återbetalningsperiod – ett större lån innebär också att du behöver längre tid på dig att betala tillbaka det. En annan sak som du vill kolla på här om det finns chans till att betala tillbaka hela lånet före bestämd tid. Exempelvis kanske du får betala tillbaka resterande lånebelopp med en lägre ränta om det var en rörlig ränta som du lånade med.

Nu när du känner till fördelarna så är det dags att börja lära dig hur du ansöker om ett bolån redan nu. Antingen ansöker du via Lendo här eller så läser du vidare för att lära dig hur du gör det via FinancePal.

Kom igång att finansiera ditt hem via FinancePal

Du kan nu börja finansiera ditt hem genom att ansöka om ett lån på FinancePal. På startsidan så finner du rubriken, ”Hur mycket vill du låna?” och nedanför där så finner du ett par saker att fylla och/eller att välja från. Följ dessa steg i tur och ordning så kommer du att få ditt lån ansökt på nolltid:

  1. Börja med att ange din ålder (du måste vara mellan minst 18-20 år gammal för att få låna).
  2. Ange sedan din månadslån efter skatt, dvs., din lön netto. Ange även om du har några kreditkort (ange 0 om du inte har några – observera att vi inte pratar om betalkort utan faktiska kreditkort).
  3. Välj din sysselsättning, ditt civilstånd, din bostads, och om du har några betalningsanmärkningar eller inte.
  4. Nu kan du välja ditt lånebelopp där du kan välja som minst 1000 kr och som mest 300 000 kr.
  5. Avsluta ansökan genom att mata dina dina kontaktuppgifter såsom e-postadress och telefonnummer (oftast mobilnummer). Kryssa sedan i att du har läst och godkänner det som gäller vid ansökan via FinancePal. Slutför allt genom att klicka på gröna knappen ”FORTSÄTT >>”.

Nu kommer du att få svar inom kort med olika låneerbjudanden som du kan välja utifrån.

Tänk även på detta!

Vi avslutar artikeln med ett par allmänna tips när det gäller att låna pengar, vare sig det är för att finansiera ditt hem, eller för andra ändamål.

Första tipset är att aldrig låna pengar om du har en osäker månadsinkomst, dvs., att den kanske är mer ackordsbaserad istället för fast. Exempel skulle vara att du arbetar timvis där du kallas in när det finns arbetstider tillgängliga. Jämför detta med mer vardagliga 7-16 arbetsplatser där lönen då också är mer eller mindre fast.

Andra tipset är att alltid räkna på hur mycket pengar du har tillgängligt varje månad efter alla nödvändiga räkningar och utgifter (mat, mediciner, bredband, och dylikt). Underhållning är något du själv får avgöra hur mycket du räknar med att unna dig varje månad. Upptäcker du att det knappt är någon tusenlapp kvar efter allt så kanske du skall titta på var du kan sänka dina kostnader innan du tar dig an ett bolån.

Med dessa två viktiga tips så rekommenderar vi dig varmt som sagt var att gå till startsidan och påbörja din låneansökan om det visar sig att du har förutsättningarna som krävs.

Ha det så kul med att finansiera ditt hem och lycka till nu!

Varma hälsningar,
Finance Pal 2019.

WhatsApp
Telegram

Läs också:

Sidan senast uppdaterad: