Framsida » Kontokredit – Ett flexibelt sätt att låna på

Kontokredit – Ett flexibelt sätt att låna på

Lånebelopp
kr
5 000
600 000
Utan landskod, t.ex. 0701234567
Ränteexempel: 100 000 kr med 5 års löptid, rörlig årsränta 7,9% blir eff. ränta 8,19%, totalt belopp 121 372 kr och månadskostnaden 2 023 kr. Återbetalningstid min 1 - max 15 år. Effektiv ränta min 2,99% - max 89,00%.

 

En flexibel kontokredit

Genom att bara använda dig av kredit när du behöver det kan du vara mer flexibelt och smart för din ekonomi. Lär dig allt om fördelarna med löpande kredit som du utnyttjar vid behov. Detta går vi igenom:

? Vad är en kontokredit?

? Vilka är fördelarna med kredit på nätet?

? Hur ansöker du om en kontokredit?

 

Ta del av vår information och lär dig exakt hur en kontokredit fungerar och hur processen att ansöka om krediten går till.

En kontokredit skiljer sig från traditionella privat- och snabblån. Men på vilket sätt? Och varför jämförs kreditlån med kreditkort på nätet snarare än med ett regelrätt lån? Som med alla typer av låneprodukter och krediter finns det både för- och nackdelar. Läs mer för att lära dig allt om kontokrediter.

Vi på Finance Pal gör det enkelt för dig att se skillnader i räntor och villkor som i slutändan ger dig ett billigare och bättre lån. Jämför alla seriösa långivare som erbjuder kreditkonto här hos oss!

 

Vad är en kontokredit?

En kontokredit jämförs ofta med ett kreditkort online, snarare än ett traditionellt snabb- eller privatlån. Det är på grund av vissa utmärkande skillnader. En kredit är enklare att använda och när du fått en viss kredit beviljad kan du själv välja hur mycket av pengarna du vill utnyttja.

Så fungerar ett kreditkonto

Du kan använda dig av krediten tills dess att kreditgränsen som beviljats är uppnådd. Ofta kan du i en tillhörande app ange hur mycket du behöver ta ut och se när pengarna kommer in på ditt konto. Lite smidigare än ett klassiskt snabblån.

En kontokredit brukar ligga på mellan 5 000–50 000 kronor.
Du kan själv välja hur mycket av pengarna du vill använda.
Du kan ta ut pengar tills kreditgränsen är uppnådd.

När du beviljats kredit hos en långivare är det helt upp till dig hur du vill använda pengarna och hur mycket du väljer att förbruka. Flexibiliteten påminner om hur du använder ett vanligt kreditkort, och därför är det många som jämför kontokrediten med kreditkortet.

 

Kontokredit utan UC?

En kontokredit utan UC innebär att långivaren inte behöver göra en kreditupplysning på dig för att du ska få godkänt på din ansökan om lån. Många efterfrågar ett kreditkonto utan UC eftersom för många UC-förfrågningar kan bli ett problem vid framtida låneansökningar.

Det finns flertalet långivare som erbjuder kreditlån utan UC, och det går enkelt att se på långivarnas hemsidor. Det kan till exempel stå att de erbjuder kontokredit med Bisnode – något som innebär att UC inte används.

Att tänka på med kreditlån utan UC

Det kan vara bra att känna till att kontokredit utan UC i regel innebär en högre kostnad för lånet. Det beror på att systemet som används för att mäta din kreditvärdighet inte är lika säkert. Därför rekommenderas du alltid att jämföra kreditkonton med varandra, innan du tecknar upp dig för kreditlån hos en långivare. På det sättet kan du spara mycket pengar varje månad.

 

Fördelar med kontokrediter

Det finns flera fördelar med att ansöka om en kontokredit snarare än ett sedvanligt lån utan säkerhet. Framförallt är det enkelt att använda krediten, inte minst eftersom många långivare har egna mobilappar som gör att du snabbt kan gå in i appen och reglera vad du behöver ta ut från krediten och när pengarna är på ditt bankkonto. Det finns till och med långivare som ger dig både bonuspoäng och sänker räntan om du sköter dina inbetalningar till punkt och pricka.

Kontokredit är helt enkelt en löpande kredit, som du utnyttjar vid behov och låter vara om du inte behöver ta ut pengar. Du behöver inte göra en ny ansökan varje gång du vill ta ut pengar, en beviljad kredit gör det enkelt för dig att ta ut pengar när som helst.

Det viktiga är att inte överstiga kreditgränsen och att sköta återbetalningarna. Att sedan ha kvar outnyttjad men beviljad kredit kostar dig inget, du betalar bara för den del av krediten du tar ut. Med andra ord blir den resterande delen av krediten på kontot likt en ekonomisk buffert du kan använda dig av när du verkligen behöver det.

 

Skillnaden mellan kreditkonto och snabblån?

Vad är egentligen den stora skillnaden på ett smålån utan säkerhet och att ha ett kreditkonto hos en långivare?

Kontokredit – en mer flexibel låneform

När det kommer till en kontokredit, eller ett kreditlån som det även kallas, är det snarare ett kreditkort online du ansöker om. Ett virtuellt kreditkort du endast behöver ansöka om en gång. Det gör det mindre fyrkantigt och mer flexibelt än ett snabblån.

Du lånar pengar genom att löpande utnyttja den kredit du har fått beviljad, fram till kreditgränsen eller inte. Du behöver inte använda all kredit och du betalar bara för de pengar du tagit ut från ditt konto. Med andra ord kan du avgöra själv när du ska använda krediten och när du inte har behov av den.

Smålån – ny ansökan varje gång

Ett traditionellt snabblån är helt utan säkerhet som du väljer belopp och återbetalningstid på. Pengarna betalas vid godkänd ansökan direkt ut till ditt konto.

Vill du sedan låna mer pengar krävs det att du gör en helt ny ansökan.

 

Gemensamma punkter

Den gemensamma nämnaren mellan de två låneprodukterna är att både snabblån och kredit återbetalas månadsvis. Vanligtvis betalar du på lånet under hela den valda återbetalningstiden, tills dess att skulden är borta. Det är inte förrän lånet är helt återbetalt som du kan ansöka om ett nytt.

 

Så tecknar du en kontokredit

Det är inte en stor skillnad på att ansöka om ett snabblån och ett kontolån. Det går till på följande sätt:

Långivare sätter ofta in pengarna på ditt konto redan samma dag eller dagen efter.

Beviljning och avgifter för kreditkonto

Det är inte svårare än så att ansöka om ett kreditkonto och använda det. Att ansöka om en kontokredit med eller utan UC är kostnadsfritt. När kontokrediten har beviljats betalar du ofta en uppläggningsavgift som ligger på mellan 395–495 kronor. Utöver det tas det även ut en månadsavgift eller aviavgift. Den är normalt runt 29 kronor per månad.

 

Ränta på kontokredit

Ränta är det du betalar för att få ta ett lån, liksom ett konto med kredit. En kontokredit är en högkostnadskredit och det innebär att räntorna vanligtvis är högre än vad räntan är på ett kreditkort. Det beror på att ett kontolån inte kräver en säkerhet i gengäld för beviljande eller användande. Dessutom är ansökan enkel och oproblematisk att genomföra.

Räntorna hos långivare kan skilja sig markant och därför är det viktigt att jämföra räntan om du vill kunna spara pengar och ta ett smartare lån. Vår tjänst jämför snabbt de olika kreditgivarna och visar de räntor och avgifter som erbjuds.

Titta alltid på den effektiva räntan

Den viktigaste räntan du bör titta på gällande kontokrediter är den effektiva räntan. Denna typ av ränta är ett mått på vad lånet totalt sett beräknas kosta. Här ser du årsräntan samt alla kostnader för avgifter som tillkommer. Det som kan påverka denna ränta är bland annat hur ofta du betalar tillbaka på lånet.

Lagstadgat maxtak på räntor

Det finns ett lagstadgat maxtak för effektiva räntor hos högkostnadskrediter, vilket är 40%. Vanligt är att kontokrediternas ränta snittar kring 39%. Att ha i åtanke är att ett lägre månadsbelopp och en längre avbetalningstid kan innebära högre kostnader, medan en snabb återbetalning av lånet på en mindre summa genererar lägre ränta.

Det är alltid en stor fördel för din egen ekonomi om du betalar av i snabbare takt än att dra ut på återbetalningen av ett lån eller en kontokredit. Med längden på återbetalningen växer även räntekostnaderna, vilket är priset på lånet.

 

Bli en mer informerad konsument av låneprodukter

För att kunna ta smarta och bra ekonomiska beslut är det viktigt att vara påläst, inte bara om låneprodukter men även om hur vissa saker fungerar när det kommer till villkor och räntor. Ett informerat beslut som påverkar din ekonomi är alltid bättre än ett förhastat, impulsivt drag som du sedan kanske ångrar. Se till att bli en starkare konsument av lån och kontokrediter genom att ta del av våra jämförelser och granskningar när det kommer till långivare.

 

När bör du undvika en kontokredit?

Att teckna ett lån eller en högkostnadskredit är smidigt – men det innebär samtidigt en viss risk. Ibland är det bra att avvakta och inte ansöka om ett kreditlån. Kontokrediter och snabba lån är en dyrare form av lån än till exempel ett bolån, eftersom du inte lämnar säkerhet och får pengarna snabbt och utan konstigheter. Något du alltid bör tänka på är att kostnaderna lätt kan springa iväg, inte minst om du glömmer att hantera inbetalningarna på rätt sätt.

Undvik att ansöka om en kontokredit ifall du:

Använd krediten när du verkligen behöver

Annat att tänka på är att inte utnyttja krediten vid alla möjliga tillfällen, något som kan vara frestande. Kanske när du oförhappandes råkar på en stor utförsäljning eller lockande rea. Det optimala sättet att hantera kreditlånet på är dock att endast använda pengarna vid en oförutsedd händelse som kräver en snabb lösning, samtidigt som bankkontot är tomt. Inte för ströshopping.

Bli inte dragandes med en hög månadskostnad under en lång tid framöver, om du kan undvika det. Det är alltid bättre att spara ihop till beloppet du behöver, för att köpa det du vill ha – snarare än att utnyttja krediten som sedan kostar dig mer.

 

En objektiv jämförelsesajt

När du tar ett kreditlån är det viktigt att du hittar det allra bästa erbjudandet för dig. Det kan spara dig tusentals kronor varje månad. Vi hjälper dig att ta ett mer informerat beslut när det kommer till kontokrediter. Finance Pal är en neutral och kundfokuserad plats för aktuell information om alla långivare i Sverige med rätt behörighet. Vi samlar alla långivare och både granskar och jämför aktörer på en och samma sajt.

Recensionerna är rättframma och pålitliga, gjorda av personer som kan lånebranschen och som är vana att läsa igenom lånevillkor och låneerbjudanden. Vi har även en hel del ärliga recensioner gjorda av kunder, allt för att ge dig en rättvis bild av långivare och deras tjänster. Givetvis uppdateras informationen kontinuerligt.

Vi tittar på:

Vi recenserar löpande långivare

Som en ansvarsfull jämförare av lån ser vi till att alltid recensera och noggrant granska alla seriösa långivare – och deras erbjudanden. Vi tittar på tjänsterna som erbjuds och räknar på både kostnader i form av ränta liksom avgifter. Vilka villkor som finns i samband med lånet är en annan del av recenseringen och granskningen. Det kan skilja sig rejält åt mellan både olika långivare men även mellan deras olika erbjudanden.

 

Ta hjälp av oss för att hitta rätt kreditlån

Använd vår jämförelsetjänst helt gratis och gör det enkelt för dig när du granskar långivare och deras produkter innan du bestämmer dig för att teckna en kontokredit.

Sidan senast uppdaterad: