Framsida » Alla artiklar » Lendo eller Freedom Finance

Lendo eller Freedom Finance

Erik Lundberg 28.3.2019, uppdaterad 29.12.2022

I den här artikeln kommer jag prata om låneförmedlare och hur de kan hjälpa dig spara pengar. En låneförmedlare är en tjänst som inte själva erbjuder några lån. I stället samarbetar de med ett antal banker och kreditgivare.

Lånebelopp
kr
5 000
600 000
Utan landskod, t.ex. 0701234567
Ränteexempel: 100 000 kr med 5 års löptid, rörlig årsränta 7,9% blir eff. ränta 8,19%, totalt belopp 121 372 kr och månadskostnaden 2 023 kr. Återbetalningstid min 1 - max 15 år. Effektiv ränta min 2,99% - max 89,00%.

 

Du som kund ansöker om lån hos låneförmedlaren och din ansökan skickas sedan ut till de partners som låneförmedlaren samarbetar med. Vissa låneförmedlare har över 30 långivare i sitt nätverk, så du kan känna dig säker på att du får det bästa erbjudandet inför ditt lån.

Låneförmedlare – gratis att använda och stora besparingar

Tjänsterna är helt kostnadsfria att använda och det tas endast ut en kreditansökan. Det är en utmärkt tjänst som gör det enklare att hitta billiga privatlån med låg ränta.

Det finns många fördelar att använda en låneförmedlare jämfört med att låna direkt från en långivare. Här listar jag de viktigaste fördelarna när du vill låna pengar till låg ränta:

 • Sök hos 25–30 långivare samtidigt med en ansökan.Du behöver bara fylla i en ansökan på långivarens hemsida. Den skickas sedan ut till låneförmedlarens partners, som sedan återkommer till dig med sina respektive erbjudanden.
 • Det tas endast ut en UC-förfrågan. Kreditkontrollen görs direkt vid ansökan och sker endast en gång. Du får således endast en UC-kontroll trots att du i praktiken söker lån hos 25 – 30 långivare!
 • Spara tid. Det hade tagit mycket lång tid att sitta och jämföra långivare och söka hos var och en. Med en låneförmedlare kan du söka på 10 minuter och spara massor av tid.
 • Lägre räntor. Du kan enkelt välja den bank som gav dig det bästa erbjudandet. Med en låneförmedlare ökar chansen betydligt att du får den absolut lägsta räntan på ditt lån.

Det är viktigt att låta det ta sin tid efter att du har gjort din ansökan. Vissa banker behöver upp till 24 timmar på sig för att hinna återkomma med sitt erbjudande till dig. Vi rekommenderar att du låter det gå ett par dagar (speciellt om du sökt på helgen) för att inte missa ett bra erbjudande, innan du bestämmer dig.

Med det sagt finns det även fördelar att jämföra själv innan man tecknar lån. Det kan vara så att den billigaste långivaren inte finns med bland låneförmedlarens partners. Dessutom kan de ha specialerbjudanden som inte erbjuds genom låneförmedlaren. Vi rekommenderar att göra både och: jämför själv och ansök hos en låneförmedlare. Då får du det bästa lånet och sparar massor med pengar, speciellt vid större lån.

Lendo och Freedom Finance

Lendo och Freedom finance är två av Sveriges största och mest populära låneförmedlare. De har tusentals kunder och har båda fått överväldigande positiva omdömen på sina tjänster. Här tittar vi närmare på dem och redogör för vad de kan erbjuda så du hittar det billigaste lånet och den lägsta räntan på ditt privatlån.

Lendo

Lendo kallar sig “Sveriges största låneförmedlare”, baserat på antal kunder, kundkännedom och omsättning. Lendo figurerar i princip alla medier där de gör reklam för sina tjänster, så få har väl missat deras existens. Men vad erbjuder de egentligen?

Vad erbjuder Lendo?

Hos Lendo kan du fylla i en låneansökan på upp till 500 000 kronor. Det minsta beloppet är 10 000 kronor och återbetalningstiden är 1 – 15 år. Ansökan tar endast ett par minuter att fylla i. Vid ansökan tas det ut en kreditupplysning via UC. Det är viktigt att understryka att det endast tas ut en kreditansökan, trots att du i praktiken söker lån hos över 30 banker samtidigt. Detta är så klart mycket positivt, då du slipper massa onödiga UC-kontroller. Det är helt kostnadsfritt att använda Lendo och ansökan är inte bindande.

Lendo anger en genomsnittlig ränta på 16,5 % på sin hemsida. Detta är att betrakta som en vag fingervisning i sammanhanget eftersom räntan är rörlig och bestäms av de långivare som ger dig erbjudanden. Saker som din personliga ekonomiska situation, eventuella betalningsanmärkningar och annat bestämmer den slutgiltiga räntesatsen.

Lendo är Sveriges största låneförmedlare

När ansökan skickas iväg går den till runt 30 banker och sedan är det bara att vänta på att resultaten trillar in. Lendo rekommenderar att man väntar minst 24 timmar, så att alla bankerna hinner återkomma med sina personliga erbjudanden. Sedan väljer man det erbjudande som passar bäst och tecknar lånet direkt med den långivare man har beslutat sig för att använda.

Lendo står under finansinspektionens tillsyn och garanterar en trygg och säker utlåning.

Många undrar om man kan låna via Lendo trots betalningsanmärkning. Det går utmärkt, men utbudet blir då något begränsat. För att ansöka om lån hos Lendo med betalningsanmärkning gäller följande:

Med betalningsanmärkning kan man ansöka om lån upp till 150 000 kr förutsatt att följande krav uppfylls:

 • Du är minst 18 år.
 • Är folkbokförd i Sverige sedan minst ett år.
 • Har en årsinkomst på minst 120 000 kr.
 • Är skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader.

Vilka banker samarbetar Lendo med?

Ett snabbt besök på Lendos hemsida ger svar på vilka banker Lendo samarbetar med. Lendo samarbetar med 30 olika långivare, bland annat SEB, Ikano, Swedbank och ICA Banken. De har ett brett nätverk av samarbetspartners, både storbanker och mindre långivare. Detta borgar för att man kan få ett bra erbjudande med låg ränta från Lendo. Vi har recenserat Lendo här.

Freedom Finance

Freedom Finance är en låneförmedlare som har varit verksamma sedan 1999. De samarbetar med över 25 olika långivare och erbjuder precis som Lendo möjligheten att söka lån hos samtliga utifrån en enda ansökan. Tjänsten är gratis att använda och det tas endast ut en UC-kontroll vid ansökan. Här kan du läsa vår recension av Freedom Finance.

Freedom Finance har ett något bredare spann när det kommer till beloppet. Du kan ansöka om lån från 5 000 kronor upp till 600 000 kronor. Avbetalningstiden är även här 1 – 15 år.

Så här fungerar Freedom Finance

För att ansöka om ett privatlån utan säkerhet till lägsta räntan hos Freedom Finance fyller man i deras smidiga låneansökan på internet. Det tar endast några minuter. De gör sedan en kreditkontroll via UC. Precis som med Lendo tas det endast ut en kreditupplysning vid ansökningstillfället. Freedom Finance kontaktar sedan dig inom 24 timmar för att hitta det bästa erbjudandet utifrån din situation. Freedom Finance har tillstånd från Finansinspektionen och följer branschens regler om en trygg och säker finansrådgivning.

Freedom Finance anger en genomsnittlig ränta på 16,5% på hemsidan. Precis som med Lendo är detta dock bara en fingervisning – du kommer en personlig ränta som passar din egen ekonomiska situation i slutändan, och den kan vara lägre än 16,5%. Det enklaste sättet att få reda på sin ränta är att ansöka!

Hos Freedom Finance kan man även teckna uppsamlingslån för att lösa ut sina smålån och få en lägre ränta.

Freedom Finance erbjuder lån trots betalningsanmärkning på belopp upp till 200 000 kronor. Grundkraven för att beviljas lån med betalningsanmärkning hos Freedom Finance är:

 • Din årsinkomst är minst 110 000 kronor
 • Du är mellan 20–73 år
 • Du har inga obetalda skulder hos kronofogden

Vilka banker samarbetar Freedom Finance med?

Freedom Finance samarbetar med 25 banker och långivare. Allt ifrån större banker som Ikano, SEB och ICA Banken till små långivare som Trustbuddy och Lendify.

Freedom Finance, Lendo och bankerna de samarbetar med

Om man vill få reda på vilka banker Lendo och Freedomfinance samarbetar med är det bara att besöka deras respektive hemsidor. Där finns alla partners tydligt listade. Vid en snabb överblick står det klart att utbudet är rätt snarlikt mellan de två tjänsterna. De har ett bra spann på större, traditionella banker och mindre uppstickare. Detta är positivt då det ökar chansen att man får en låg ränta på sitt privatlån.

Vilken låneförmedlare är bäst?

Det skiljer sig inte nämnvärt mellan Lendo och Freedom Finance. De är båda väldigt stora och erfarna låneförmedlare som erbjuder en kostnadsfri tjänst. De har ungefär lika många banker i sitt nätverk. Den största skillnaden är storleken på lånen de förmedlar, men skillnaden är inte jättestor. De utlovar båda svar inom 24 timmar och står båda under Finansinspektionens tillsyn.

Efter att ha studerat ansökningsprocessen kan vi meddela att båda är mycket enkla att använda. Det tar endast några minuter att fylla i ansökan. Det är dessutom helt kostnadsfritt att ansöka om lån. Om man är ute efter ett bra lån rekommenderar vi att använda båda tjänsterna – varför inte, det är ju gratis!

Den som är ute efter att hitta det absolut billigaste lånet bör dock även titta på alternativ utanför Lendo och Freedom Finance. Hos oss kan ni jämföra olika långivare och se om någon av dem kan slå det bästa erbjudandet från Lendo eller Freedom Finance. Nackdelen med låneförmedlare är just begränsningen, du riskerar alltid att missa ett erbjudande från en långivare som de inte samarbetar med.

Vi håller tummarna att det kommer låneförmedlare som jämför ALLA långivare på marknaden framöver, men fram till dess får vi nöja oss med det som står till buds. Och det är inte illa, du kan spara tusentals kronor med en snabb och enkeltansökan online och få en mycket lägre ränta på ditt lån.

 

 

 

 

WhatsApp
Telegram

Läs också:

Sidan senast uppdaterad: