Freedom Finance

Koti-ikoni freedomfinance.se
För- och nackdelar med Freedom Finance
+ Jämför lån från 25 långivare + Accepterar betalningsanmärkningar + Generösa öppettider hos kundtjänst
- Svårt att bedöma räntan innan ansökan
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: Zmarta group Ursprungsland: Sverige Verksamheten startade: 1999

Freedom Finance produkter och tjänster

Freedom Finance är en oberoende låneförmedlare där man kan ansöka om lån hos 25 olika långivare med en enda ansökan. Man kan ansöka om privatlån på 5000 till 600 000 kronor, helt utan säkerhet. Avbetalningstiden är mellan 1 och 15 år. Tjänsten är helt kostnadsfri att använda och det tas endast ut en kreditupplysning via UC per ansökan. Man sparar alltså både tid och UC-förfrågningar på att använda tjänsten. Ansökan är inte bindande och man kan i lugn och ro utvärdera svaren från långivarna innan man bestämmer sig. En smidig och praktisk tjänst som faktiskt hjälper kunder få bättre villkor på sina lån.

Företaget har funnits i över 20 år och är således mycket rutinerade i branschen. Bakom Freedom Finance står kapitalbolaget Zmarta Group som är verksamma i hela norden och har varit verksamma sidan 1999.

Förutom privatlån kan man teckna billån hos Freedom Finance samt få hjälp att lägga om sina dyra lån till ett enskilt lån för att spara pengar.

Freedom Finance erbjuder en kostnadsfri och smidig tjänst för att enkelt hitta ett billigt blancolån. Det skadar inte att använda dem om man vill spara pengar, man har helt enkelt inget att förlora.

Freedom Finance jämfört med sina konkurrenter

Freedom Finance är inte den enda låneförmedlaren på marknaden. Konkurrenten Lendo driver en mycket aggressiv marknadsföringslinje med reklam i alla möjliga medier. Men hur står de sig i jämförelse med Freedom finance?

Lendo

Lendo och Freedom Finance är i princip identiska. De jämför lån från 25 olika långivare utifrån en ansökan, samt erbjuder billån och uppsamlingslån. Den största skillnaden är att Lendo har ett snävare utlåningsspann, 10 000 till 500 000 kronor. Hos Freedom Finance kan man låna 5 000 – 600 000 kronor. Avbetalningstiden på 15 år är samma mellan de två tjänsterna.

Freedom Finance vs Lendos erbjudanden

Både Lendo och Freedom Finance anger ett räntespann på 2,95% + 29,95% på sin respektive hemsidor. Den slutgiltiga räntan bestäms dock och långivaren. Detta kan inte påverkas av låneförmedlaren.

Det är alltså inte mycket som skiljer de två konkurrenterna åt. Vill man låna en mindre summa än 10 000 kronor kan Freedom Finance vara värt att överväga, eller om man behöver ett marginellt högre belopp än 500 000 kronor.

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Så här ansöker man hos Freedom Finance

Freedom Finance har gjort det mycket enkelt att ansökan om lån via deras hemsida. Ansökan tar bara någon minut. Man börjar med att välja önskat belopp, mellan 5 000 och 600 000 kronor. Sedan väljer man den önskade avbetalningstiden. Legitimering sker via BankID. Saknar man BankID kan man i stället skicka in en ID-kopia via posten, men man får då räkna med längre handläggningstid.

Freedom Finance skickar sedan ut ansökan till över 25 olika långivare. Det tar upp till 24 timmar att få svar från samtliga. När man valt sin långivare är det vara att slutföra processen och teckna lånet. Ansökan är kostnadsfri och inte bindande, man kan backa ur när som helst innan man tecknat själva lånet.

Har man legitimerat sig med BankID kan man räkna med utbetalning inom 1 bankdag. Har man ansökt via post tar det ungefär 3-5 bankdagar innan pengarna kommer. Pengarna sätts in på ditt bankkonto eller betalas ut genom en utbetalningsavi.

Villkor

Grundkraven för att kunna ansöka om lån är att man är 18 år gammal, har en inkomst på minst 100 000 kronor per år, fast bostad i Sverige och ingen skuld till kronofogden. Det går bra att ansöka om lån trots att man har en betalningsanmärkning, så länge man inte har något aktuellt skuldsaldo hos kronofogden.

Kundservice och support

Om man behöver hjälp med sin ansökan eller har andra funderingar kan man kontakta Freedom Finances kundtjänst dygnet runt på telefonnummer 0431‑47 47 00 eller via e-post till adressen [email protected]. Vi ger Freedom Finance en eloge för de minst sagt generösa öppettiderna!

När man väl har tecknat ett låna kan man logga in på Freedom Finance hemsida för att administrera sina uppgifter, se fakturor, med mera.

Gå till webbplatsen

Kundernas omdömen om Freedom Finance

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Citattecken Ypperlig support

Enda problemet jag hade var att jag inte fyllde i ansökan på rätt sätt först, men det var mitt eget fel. Helt ypperlig support från freedom finance och lånet betalades ut snabbt. /nöjd kund

Omdömen Pontus W., financer.com

Citattecken Räddaren i nöden

Räddaren i nöden, semestern är räddad. Helt ok ränta och snabb handläggning från Freedom.

Omdömen Stina Bergqvist, financer.com

Citattecken Bra erfarenhet

Har bara haft bra erfarenhet av Freedom Finance. De erbjuder prisgaranti vilket jag gillar och kundservicen är bra! Rekommenderar!

Omdömen Johan, financer.com

Information om Zmarta Group

Zmarta Group hette från början Bolåneservice och grundades i Ängelholm. Företaget driver flera olika varumärken inom finansiella tjänster, bland annat Freedom Finance och Lån för alla. Zmarta Group driver verksamhet i hela norden och har tillstånd från finansinspektionen för att bedriva kreditverksamhet.

Zmarta Group är ett företag inom den snabbväxande sektorn ”fintech”, financial technology, en verksamhet som vill underlätta för kunder att förbättra sin privatekonomi på nya, smarta sätt. Under de senare åren har Zmarta Group expanderat från att jämföra lån till att även jämföra försäkringar, elabonnemang och försäkringar.

Företaget har ungefär 200 anställda fördelade i Ängelholm, Stockholm, Oslo och Helsinki. Zmarta Group är idag helägt av Bauer Media Group.

Freedom Finance är en låneförmedlare som låter dig ansöka hos 25 långivare med en enda ansökan. Tjänsten är helt kostnadsfri. Freedom Finance erbjuder privatlån helt utan säkerhet mellan 5 000 och 600 000 kronor. Detta omfång är något större än hos konkurrenten Lendo. Räntespannet är det samma som hos Lendo. Räntan sätts individuellt efter kreditprövning.

Tjänsten erbjuder även möjligheten att samla sina dyra krediter och lån på ett och samma ställe. Man får då prata med en rådgivare hos Freedom Finance som hjälper en på vägen. Vi gillar att Freedom Finance erbjuder en utmärkt kundtjänst som är öppen dygnet runt. De kundrecensioner som finns att läsa vittnar om att Freedom Finance har ett mycket positivt kundbemötande.

Bakom Freedom Finance står finansbolaget Zmarta Group som grundades redan år 1999. De har med andra ord lång erfarenhet av att erbjuda finansiella tjänster till privatpersoner och bedriver sin verksamhet med tillstånd av finansmyndigheten.

Vi rekommenderar dig att använda er av Freedom Finance om du är ute efter ett blancolån med snabb utbetalning, då du sparar både tid och pengar på att låna Freedom Finance jämföra åt dig.

Sidan senast uppdaterad: