Framsida » SMS-lån med pengarna direkt

SMS-lån med pengarna direkt

Hitta och ansöka om det bästa SMS-lånet

Lånebelopp
kr
5 000
600 000
Utan landskod, t.ex. 0701234567
Ränteexempel: 100 000 kr med 5 års löptid, rörlig årsränta 7,9% blir eff. ränta 8,19%, totalt belopp 121 372 kr och månadskostnaden 2 023 kr. Återbetalningstid min 1 - max 15 år. Effektiv ränta min 2,99% - max 89,00%.

 

Hur snabbt sker utbetalningen?

Att kunna erbjuda snabba utbetalningar är en viktigt ”USP” (försäljningsargument) för långivarna, eftersom de vet att kunderna vill ha sina pengar snabbt insatta på kontot. Det skiljer sig dock åt mellan långivarna och mellan olika faktorer så som:

  • Vilken långivare du väljer
  • Om din ansökan måste kompletteras
  • Vilken bank du använder

Här går vi igenom de saker som bestämmer hastigheten på utbetalningen och ger dig hjälpsamma tips på hur du kan undvika onödiga förseningar.

Långivaren. Är du i akut behov av SMS-lån? Välj en långivare som erbjuder direktutbetalningar till många olika banker och som tydligt anger att de behandlar ansökningar dygnet runt, så slipper du vänta på pengarna. Vissa långivare behandlar endast ansökningar under kontorstider, vilket innebär att du får vänta till måndagen om du söker lån på helgen. Andra gör allting automatiskt, dygnet runt och du får pengarna direkt på SMS-lånet.

Din ansökan.  Se till att du har allting redo för ansökan. Det kan vara dina inkomstuppgifter, ditt BankID, med mera. Om långivaren behöver kontakta dig för att komplettera din ansökan kan du tyvärr räkna med att utbetalningen drar ut på tiden. Se även till att du har dina kontouppgifter till hands!

Din bank. Det är opraktiskt att byta bank bara för att teckna ett sms-lån. Men, om du exempelvis har Nordea som din bank bör du använda en långivare som erbjuder direktutbetalningar till Nordea, varpå pengarna sätts in omedelbart. Mer om det senare i artikeln!

Du kan få dina pengar insatta på kontot redan inom några minuter och upp till 1-2 dagar efter ansökan, beroende på utfallet av ovanstående faktorer.

 

 

När man lånar pengar vill man ha dem snabbt insatta på kontot. Detta är en självklarhet och extra viktigt om man är i ett akut behov av kontanter. När man tecknar SMS-lån har man oftast inte samma tolerans på väntetiden som vid lån till bostadsrätter eller lån till företaget. Det är avgörande att man får pengarna direkt vid SMS-lån. Saker som banken, långivarens system, kreditkontrollen och andra saker bestämmer hur snabbt du får pengarna på kontot.

Hur snabbt går ansökan?

Ingen har tid med att gå igenom en utdragen och krånglig ansökan för att teckna ett SMS-lån på några tusen kronor. Av den anledningen har långivarna sett till att ansökan ska vara så snabb och problemfri som möjligt. För att ansöka om smålån eller eSMS-lån med snabb utbetalning behöver du endast fylla i ett snabbt formulär på långivarens hemsida. Du legitimerar dig sedan med BankID. I de allra flesta fallen behandlas ansökan omedelbart och du får besked på skärmen huruvida din ansökan beviljades eller inte.

Att ansöka på internet går smidigt och snabbt

En normal ansökan tar inte mer än 5-10 minuter att genomföra. Vi rekommenderar dig så klart ändå att ta tid tiden att jämföra lån så att du hittar ett SMS-lån med låg ränta samt att du studerar långivarens avgifter noggrant. Detta är extra viktigt vid mindre smålån eller SMS-lån eftersom avgifterna ibland kan bli lika dyra som själva räntan. 

Vad granskar långivarna vid ansökan?

När du ansöker om ett SMS-lån görs en kreditkontroll för att bedöma din kreditvärdighet. För att göra detta behöver långivarna några grundläggande uppgifter om dig. Dessa är i allmänhet din ålder, din anställningsform, din inkomst och andra saker som boendeform och familjeförhållanden. Sedan görs en vanlig kreditkontroll för att kontrollera dina eventuella aktuella skulder, din inkomst och om du har tidigare betalningsanmärkningar.

Kraven för att teckna SMS-lån med snabb utbetalning är oftast mycket generösa. Ibland krävs det inte ens någon regelbunden inkomst för att få låna mindre belopp på några tusen kronor. Långivarna accepterar ofta även betalningsanmärkningar. Däremot är det i princip omöjligt att teckna lån om du har en aktuell skuld hos kronofogden. Det är dessutom en mycket dålig idé att teckna ytterligare lån i en sådan situation och inget vi rekommenderar någon att göra.

SMS-lån har generösa krav och beviljas oftare

Storleken på lånet bestämmer även hastigheten på ansökan. En ansökan på ett sms-lån på 2000 kronor går betydligt snabbare än om du ansöker om privatlån på 500 000 kronor. Anledningen är flera. Dels görs det oftast vid mindre lån en enklare form av kreditundersökning, som går snabbare än en mer omfattande kreditkontroll. Långivarna behöver även inte samla in kompletterande information i samma utsträckning vid mindre smålån med snabb utbetalning.

För att snabba på hanteringstiden är det viktigt att du har förberett allting som behövs vid ansökan. Du ska alltså ha dina inkomstuppgifter och andra siffror redo innan du sätter igång. Kontrollera även att ditt BankID fungerar och är redo att använda. Givetvis behöver du även dina kontouppgifter till hands så att långivaren vet var pengarna ska sättas in. Om du har allt detta på plats redan innan ansökan kan du räkna med en mycket snabb och smidig process.

Bankerna och hastigheten på utbetalningen

Den bank du använder privat påverkar även hur snabbt du får dina pengar. Många långivare erbjuder direktutbetalningar till de flesta större bankerna. Detta innebär att långivaren själva har ett konto i den aktuella banken och att utbetalningen sker som en intern överföring mellan två bankkonton i samma bank. Sådan sker alltid omedelbart och du har pengarna på kontot direkt när du tecknar SMS-lån.

Om du behöver pengarna mycket snabbt kan du därför först kontrollera vilka banker långivaren erbjuder direktbetalningar till. Detta brukar framgå på deras hemsida, alternativt kan du kontakta deras kundtjänst och fråga. Tänk på att många utbetalningar går mycket snabbt även om det inte just är en direktutbetalning – du kan i många fall få pengarna från en timme till senast dagen efter på kontot även om du inte har konto i samma bank som långivaren.

När bör man inte teckna smålån?

Precis som med alla lån finns det situationer när man bör undvika att överväga ett SMS-lån. Vi rekommenderar ingen att ta SMS-lån för att betala av andra skulder. Detta är en garanterad biljett rakt in i skuldfällan. Du bör även strunta i att teckna SMS-lån om du inte verkligen behöver pengarna. SMS-lån är redan dyra till sin natur och om du inte lyckas betala tillbaka skulden kan den snabbt växa och bli mycket dyr i slutändan.

Betala aldrig av gamla lån med nya lån!

Vi rekommenderar även att du tänker efter om du verkligen behöver pengarna. Att teckna SMS-lån för att köpa en jacka på rea eller andra spontana konsumtionsvaror är onödigt och ska undvikas. Du ska även strunta i SMS-lånet om du har mycket oregelbunden inkomst och inte känner dig helt säker på att du kan återbetala lånet under avbetalningstiden. Ofta har den här typen av smålån en mycket kort avbetalningstid på 1-3 månader, varpå du måste säkerställa att du får in de pengarna när det är dags att betala tillbaka lånet.

Situationer när du inte ens ska överväga att teckna SMS-lån är: Du har många olika betalningsanmärkningar, du har skuld hos kronofogden, du saknar helt inkomst och du vill betala av en annan skuld med SMS-lånet.

Som ett tips kan vi rekommendera att överväga ett uppsamlingslån om du har flera olika lån och kreditkortsskulder, detta kan hjälpa dig att sänka kostnaderna och göra återbetalningen mer hanterbar. Läs gärna vår artikel om uppsamlingslån för att spara pengar här.

Sidan senast uppdaterad: