Lendo

Koti-ikoni www.lendo.se
För- och nackdelar med Lendo
+ Smidig och snabb tjänst som funnits med länge + Ansök hos 25 långivare med en UC + Samarbetar endast med partners som följer svensk lagstiftning
- Lånespannet är snävare än hos liknande tjänster - Det tar upp till 24 timmar att få svar från alla långivare
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: Lendo AB Ursprungsland: Sverige Verksamheten startade: 2007

Erbjudanden och tjänster från Lendo

Lendo kallar sig ”Sveriges ledande låneförmedlare” och erbjuder en tjänst där du med en enda ansöka kan ansöka om lån hos 25 olika långivare samtidigt. När man fyllt i sin ansökan skickar Lendo ut din ansökan till 25 långivare och inom någon dag får man en sammanställning på deras personliga erbjudanden. Detta gör det enkelt att hitta det bästa lånet för sin situation. Lendo samarbetar endast med långivare som har tillstånd från finansinspektionen.

Hur mycket kan jag låna via Lendo?

Lendo ger dig möjligheten att ansöka om privatlån / blancolån mellan 5 000 och 500 000 kronor. Det handlar endast om enkla privatlån utan säkerhet. Man kan alltså inte ansöka om exempelvis bostadslån hos Lendo.

Vilka tjänster erbjuder Lendo?

Förutom privatlån erbjuder Lendo möjligheten att samla sina lån på ett ställe. Man får då personlig rådgivning kring hur man kan lägga om sina dyra lån för att spara pengar. De erbjuder även möjligheten att låna pengar till en ny bil, med bilen som säkerhet.

Hur skiljer sig Lendo från konkurrerande tjänster?

Lendo har funnits med på marknaden ett bra tag. De grundades redan år 2007 och är mycket väletablerade. De är däremot inte den enda låneförmedlaren på marknaden. Under åren har flera konkurrenter dykt upp som slåss om kunderna. Så hur står sig Lendo i jämförelse med övriga låneförmedlare?

Här redogör vi för de två största konkurrenterna till Lendo; Zmarta och Freedom Finance. Zmarta och Freedom Finance är precis som Lendo tjänster som inte själva lånar ut pengar, utan jämför erbjudanden från sina partners.

Zmarta – högre/lägre lånebelopp och fler tjänster

Zmarta erbjuder precis som Lendo svar från 25 långivare utifrån en ansökan. De skiljer sig marginellt då de erbjuder ett minstabelopp på 5 000 kronor (Lendo erbjuder 10 000 kronor) och ett maxlån på 600 000 kronor (Lendo erbjuder 500 000 kronor). Avbetalningstiden på 15 år är den samma som Lendo.

Zmarta erbjuder dock en mängd övriga tjänster. De jämför förutom lån även elabonemang, försäkringar, mobilabonnemang och bredband.

Freedom Finance – högre och lägre lånebelopp

Freedom Finance är en annan populär låneförmedlare. Precis som Lendo samarbetar de med 25 kreditgivare. Tjänsten är i princip identisk med Zmarta. Man kan ansöka om lån på 5000 – 600 000 kronor hos 25 långivare samtidigt, med endast en kreditkontroll.

Hos Freedom Finance kan precis som hos Lendo ansöka om billån med bilen som säkerhet, samt ansöka om att samla sina dyra lån under ett enda lån.

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Så här ansöker du om lån via Lendo

Det är mycket enkelt och smidigt att ansöka om lån via Lendo. Själva ansökan tar endast ett par minuter att fylla i. När det är klart skickas ansökan till 25 olika långivare. Man kan räkna med att få de första svaren efter någon minut, men Lendo rekommenderar att man väntar 24 timmar så att alla långivare hinner svara på ansökan.

Grundkraven för att ansöka om lån via Lendo är relativt generösa. Enligt Lendos hemsida gäller följande villkor:

  • Du måste vara minst 18 år gammal
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige
  • Du tjänar minst 110 000 kr per år (100 000 vid lån upp till 30 000 kr)
  • Du har en fast inkomst från arbete eller pension
  • Du är skuldfri från kronofogden sedan 6 månader

Lendo accepterar kunder med betalningsanmärkning under förutsättning att du inte har några skulder hos kronofogden.

När man väntat 24 timmar och valt sin långivare har man ett lånelöfte som är giltigt i 30 dagar. Man behöver alltså inte fatta beslut på en gång om man vill acceptera erbjudandet eller inte.

Gå till webbplatsen

Kundernas omdömen om Lendo

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Citattecken Snabbt och lätt

Snabbt och lätt och bra service.

Omdömen Eva Grufman, Trustpilot

Citattecken Supersmidig ansökan

Supersmidig ansökan med hjälpsamma medarbetare som även ser över hela situationen i privatekonomin.

Omdömen Linda Pil, Financer

Citattecken Försöker merförsälja

Försöker merförsälja mig försäkringar, låneskydd, kreditkort, och annat när jag gör en låneansökan för att finansiera min renovering.

Omdömen Berndt, Financer

Information om Lendo AB

Företaget bakom tjänsten Lendo heter Lendo AB och är ett dotterbolag till mediakoncernen Schibsted Media Group, en internationell koncern med över 8000 anställda i 22 länder. Schibsted äger över 150 digitala varumärken, bland annat Blocket, SVD och Aftonbladet och är Skandinaviens största mediahus.

Schibsted Media Group satsar bland annat på digitala tjänster som visar en lovande tillväxt. Under de senaste åren har Lendo blivit Sveriges största låneförmedlare och har även expanderat internationellt till Norge, Finland och Danmark.

Lendo AB grundades redan år 1995 med ambitionen att förmedla bostadslån. Strax innan lansering beslutade de sig emellertid för att erbjuda förmedling av privatlån. Lendo AB står under både finansinspektionen och konsumentombudsmannens tillsyn för att försäkra kunderna en korrekt och lagenlig låneförmedling. Företaget har sitt kontor i Stockholm och har 42 anställda, vilket inkluderar administrativ personal, ledning och kundtjänst.

Lendo AB har uppvisat en god tillväxt genom åren. Omsättningen har mer än fördubblats sedan 2013 från 200 MSEK till cirka 500 MSEK.

Med tanke på Lendos AB:s mångåriga erfarenhet på marknaden, dess stabila och kapitalstarka ägare och generellt goda kundomdömen kan vi rekommendera tjänsten till de som är ute efter ett prisvärt privatlån. Det ska dock nämnas att vissa av recensionerna på nätet är negativa och att man (som alltid) bör läsa igenom informationen på hemsidan ordentligt innan man gör en ansökan.

 

Sammanfattning om Lendo

Lendo är en låneförmedlare som har funnits på den svenska marknaden sedan 2007. Tjänsten drivs av företaget Lendo AB som är helägt av mediakoncernen Schibsted. Lendo är även verksamma i Norge, Finland och Danmark. Hos Lendo kan man ansöka om privatlån mellan 10 000 och 500 000 kronor, med avbetalningstid mellan 1 och 15 år. Ansökan tar bara ett par minuter och skickas ut till 25 olika långivare samtidigt. När man fått svar från samtliga långivare (vilket tar upp till 24 timmar) kan man enkelt välja den långivare som gav bäst ränta.

Lendo kallar sig för ”Sverige ledande långivare” vilket säkerligen stämmer då man hör dem göra reklam dygnet runt. Tjänsten har dock fått blandade recensioner från kunder runt om på nätet. Många är förvirrade över kreditkontrollen och tycker att företaget marknadsför sig alldeles för aggressivt gentemot kunderna.

Tjänsten som sådan är det dock inget större fel på. De gör vad de utlovar och vill man ta emot svar från 25 långivare efter en insats på 2 minuter finns det inget bättre alternativ. De accepterar dessutom kunder med betalningsanmärkning så länge de inte har skulder hos kronofogden.

Vi lämnar en försiktig rekommendation av Lendo. De har en snygg och tydligt hemsida där all viktig information framgår. De har dessutom en kundtjänst som finns tillgänglig sju dagar i veckan. Deras samarbetspartners är alla godkända av finansinspektionen och de har en kapitalstark ägare. Detta är allt mycket positivt, men tyvärr finns det som alltid kunder som har haft mindre trevliga upplevelser.

Vi rekommenderar er att testa Lendo om ni behöver ett privatlån och vill spara pengar, men att läsa igenom all information noggrant innan ni använder tjänsten.

Sidan senast uppdaterad: