Ferratum

Koti-ikoni ferratum.se
För- och nackdelar med Ferratum
+ Väletablerad tjänst med över 13 års erfarenhet från branschen + Accepterar låntagare med betalningsanmärkning helt utan säkerhet + Lån beviljade samma dag utan väntetid
- Begränsat högsta lån på max 30 000 kr - Minsta återbetalningstid 4 månader - Högre ränta än många konkurrenter
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: Ferratum Group Ursprungsland: Finland Verksamheten startade: 2005

Ferratums lån och produkter

Idag erbjuder Ferratum flera konkurrenskraftiga låneprodukter för dig som behöver ett snabbt lån för att hantera livets överraskningar. Lånen beviljas i regel samma dag och ofta så snabbt som inom 15 minuter. Eftersom Ferratum endast erbjuder mindre belopp (upp till 30 000 kr) krävs det varken säkerhet eller en borgensman för att ansöka om ett lån.

Återbetalningen varierar beroendes på lånet du ansökt om samt storleken på beloppet, men i de allra flesta fallen kan återbetalningstid och -belopp anpassas efter just din ekonomiska situation. Det minsta återbetalningsbeloppet är 300 kr i månaden.

Du kan med andra ord få ett snabbt lån för att täcka mindre kostnader i livet och därefter betala tillbaka i egen takt.

Ferratums olika lån

Besöker man Ferratums hemsida är det enkelt att få för sig att företaget erbjuder 7 olika lån med olika namn, från snabblån, till SMS-lån och internetlån. Fast det stämmer inte riktigt. Istället erbjuder Ferratum en produkt som heter Ferratum Credit men som tekniskt sett faller in under olika beskrivningar och namn.

Du hittar alla detaljer kring Ferratums lån nedan.

Hur bra är Ferratum jämfört med sina konkurrenter?

Vid första anblick känns Ferratums låneprodukter bra och konkurrenskraftiga men som vi alla vet kan skenet bedra. Så exakt hur bra är Ferratums lån och hur jämför de med andra liknande produkter på marknaden?

Vad Ferratum har på sin sida jämfört med andra lånetjänster är att lånen beviljas och betalas ut snabbt. Dessutom tillkommer det inga uppläggningsavgifter och du har inga krav på säkerhet. Som om inte det var nog kan Ferratum, i särskilda fall, bevilja lån till låntagare med betalningsanmärkningar.

Med det sagt faller Ferratum platt på en del punkter när vi dyker djupare in i de olika villkoren.

För det första har Ferratum högre ränta än många konkurrenter på 3,3% (effektiva ränta är 47,64% i skrivande stund) och för det andra är högsta beloppet på 30 000 kr begränsande för de som behöver tillgång till ett större lån. Vi gillar heller inte att minsta återbetalningstiden är 4 månader då de flesta lånetjänster erbjuder återbetalning redan inom 30 till 60 dagar. För att väga upp för detta erbjuder Ferratum däremot möjligheten att betala tillbaka över flera år, vilket är bra om du befinner dig en knaper ekonomisk situation.

Överlag erbjuder Ferratum en okej produkt som lämpar sig bäst för den som behöver ett lån beviljat snabbt med låga aktiveringskostnader och som kanske har ett par betalningsanmärkningar. Befinner du dig utomlands eller har ett bankkonto som tillhör en internationell bank är Ferratum också ett bra val, fast du måste kontakta Ferratum för mer detaljer.
Om du däremot vill ha möjligheten att betala tillbaka lånet snabbt och slippa betala hög ränta finns det bättre alternativ på marknaden.

Observera även att du måste vara minst 21 år gammal för att beviljas ett Ferratum lån.

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Ansök om ett Ferratum lån

För att göra processen så enkel som möjligt för sina kunder kan du som låntagare välja den produkten som passar dig bäst. De flesta väljer att ansöka direkt via Ferratums hemsida men du kan även ta ett SMS-lån eller i vissa fall använda Ferratums app.

Det går snabbt att ansöka om ett lån med Ferratum. Allt du behöver göra är att fylla i en blankett med personlig information och identifiera dig med en internetbank eller Mobilt-ID. Därefter går tar det inte lång tid för Ferratum att ta ett beslut och om du har ett konto med en av de stora bankerna i Sverige kommer du ha pengarna på kontot samma dag. Ofta genomförs utbetalningen redan inom 15 minuter. Med ett konto hos mindre banker får du pengarna efterföljande bankdag.

Har du redan fått ett lån beviljat från Ferratum kan du besöka deras hemsida och logga in med dina kontouppgifter. De kunder som har ett existerande konto beviljas i regel ett nytt lån snabbt och enkelt.

Kraven för att godkännas är simpla. Du behöver vara över 21 år och vara bokförd i Sverige med deklarerad inkomst. Samtidigt får du inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden och du får heller inte har fler än 6 betalningsanmärkningar varav den senaste måste vara äldre än 6 månader.

Uppfyller du dessa kraven kan du ansöka om ett Ferratum lån idag och bli beviljad redan innan dagen är över. Ferratum har öppet dygnet runt, 7 dagar i veckan fast utbetalningar under helgen kan dröja.

Gå till webbplatsen

Vad tycker Ferratums kunder?

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Citattecken Proffsig och bra service

Proffsig och bra service. Lätt att ansöka om lån. Väldigt trevligt bemötande. Inga konstigheter.

Omdömen Anders, Trustpilot

Citattecken bra lån, lite för dyrt

lånhanteringen är effektiv, utbetalningen går snabbt utan en massa onödiga frågor, tyvärr tvingas man ofta låna lite mer än man för tillfället behöver, det märks när räntan blir en femtedel av beloppet när man betalar tillbaka

Omdömen Björn, Trustpilot

Information om Ferratum Group

Ferratum är en av de största aktörerna på snabblånemarknaden i Sverige samtidigt som de är etablerade som en av de ledande lånetjänsterna i Europa. Man erbjuder även lån och betalningstjänster i Nord- och Sydamerika.

Företaget grundades i Helsingfors år 2005 och med hjälp av förmånliga villkor och praktiska produkter dröjde det inte länge innan bolaget tog fart och spred sig. Idag är Ferratums lån tillgängliga i 25 länder och man har hittills hjälpt fler än 2 miljoner kunder med snabba lån.

Utöver lånetjänsterna erbjuder Ferratum även en online bank och bankkonton för kunder inom EU. Enligt deras egen hemsida erbjuder de kredit- och bankkort samt enklare banktjänster plus de lån som vi diskuterat ovan. Fast innan du öppnar ett bankkonto med Ferratum bör du känna till att Ferratums lånetjänster har övervägande bra och positiva recensioner medan åsikterna om banktjänsterna inte är lika imponerande. Detta beror förmodligen på att Ferratum bank är en relativt ny produkt och att de kommer ta ett par år innan de etablerat sig.

Därför rekommenderar vi att du som är intresserad håller dig till lånen tillsvidare.

Sammanfattning av Ferratums snabblån och produkter

Ferratum är ett ledande bolag för smålån i Sverige. Med mer än 13 års erfarenhet och över 2 miljoner nöjda kunder råder det inget tvivel om att Ferratum är en bra tjänst för många.

Ferratum Money är tjänsten för dig som behöver en omedelbar utbetalning med låga avgifter och schyssta villkor. Låna upp till 30 000 kr och betala tillbaka över loppet av 46 månader eller mindre. Åldersgränsen är 21 år och så länge du är bokförd och har en deklarerad inkomst kan du beviljas lån.

Några av de främsta fördelarna med Ferratum är snabba utbetalningar, fast ränta, enkel ansökningsprocess samt att man kan beviljas lån även med betalningsanmärkningar. Som pricken över i:et tillkommer det inga aktiveringskostnader när man ansöker om ett lån.

Om du behöver pengar snabbt och helst betalar tillbaka lånet över flera månader eller år är Ferratum ett bra val, men om du vill ha möjligheten att betala tillbaka snabbare finns det andra tjänster som lämpar sig bättre.

Sidan senast uppdaterad: