Lendify

Koti-ikoni lendify.se
För- och nackdelar med Lendify
+ Påkostad och informativ hemsida + Konkurrenskraftiga räntor + Kundtjänst kvällar och helger
- Accepterar ej betalningsanmärkning - Relativt höga krav på låntagarna - Ej lån under 50 000 kr
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: Lendify AB Ursprungsland: Sverige Verksamheten startade: 2014

Lendifys tjänster och erbjudanden

Lendify är en så kallad peer-to-peer (förkortat P2P) långivare. Detta betyder att privatpersoner kan investera pengar som sedan lånas ut till andra privatpersoner. De som lånar ut (eller ”investerar”) sina pengar får en månatlig ränta från Lendify.

Låna pengar hos Lendify

Hos Lendify kan du låna mellan 50 000 och 500 000 kronor, med avbetalningstid mellan 1 och 15 år. Ansökan sker som på de flesta andra tjänster online via ett enkelt formulär. Lendify utlovar mycket snabb hantering och utbetalning, oftast redan samma dag. Deras kundtjänst står redo 7 dagar i veckan, även kvällar och helger, för att hjälpa dig vid eventuella funderingar.

Lendify är unik på marknaden då de erbjuder sin kunder ett lojalitetsprogram. Låntagare som är duktiga med sina återbetalningar tjänar ”poäng” vilket leder till lägre ränta i takt med att lånet betalas av. Detta ser vi som positivt då det inte bara sänker kostnaderna för kunderna utan uppmuntrar till en ansvarsfull hantering av lånet. En liten morot för att slippa hamna hos kronofogden, helt enkelt.

Investera pengar hos Lendify

Eftersom Lendify är ett P2P-lån lånar man pengar från andra privatpersoner. Den som har en slant över kan investera sina pengar varpå de lånas ut till 40 olika långivare (för att sprida risken). Du får sedan tillbaka ränta varje månad på ditt investerade kapital. Den räntan kan antingen plockas ut som reda pengar eller återinvesteras för en ”ränta-på-ränta”-effekt.

Utöver blanco-lån erbjuder Lendify även billån och möjligheten att samla sina lån på ett ställe.

 

Lendify jämfört med konkurrenterna

Lendify är inte den enda P2P-leverantören på marknaden. Flera uppstickare utmanar det kapitalstarka bolaget Lendify med liknande tjänster. Hur står de sig i jämförelse med Lendify?

Brocc

Hos Brocc kan man låna ut pengar till privatpersoner mot ränta . Den förväntade avkastningen är för tillfället 6% ränta till långivaren jämfört med Lendifys 4,7%. Vill man investera sina pengar kan det alltså löna sig att kika på Brocc i första hand. För låntagare erbjuder Brocc ett räntespann på ca 4-18%, jämfört med Lendifys 3-17%. Så här vinner med andra ord Lendify.

Saveland

Saveland är en P2P-tjänst som skryter med en förväntad avkastning på hela 7-9% på investerat kapital. De lägger sig alltså i täten bland de som vill locka kapital från privatpersoner att låna ut. Låntagare kan låna 3000 och 5000 kronor via tjänsten Loanstep, en mycket blygsam siffra som i ärlighetens namn knappt är lönt att ens överväga. Är man i en situation där man behöver låna 3000 kronor bör man förmodligen avstå helt.

Sammafattning

Lendify är den svenska P2P-scenens herre på täppan. De har mycket kapitalstarka ägare, en snygg och påkostad hemsida och kundtjänst 7 dagar i veckan. Deras villkor når möjligen inte upp till konkurrenternas utlovade räntor, men detta kompenseras av en mycket seriös hantering och professionell attityd mot kunderna.

 

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Så här ansöker du hos Lendify

Det märks att Lendify vill göra det enkelt både för låntagare och långivare. Hela processen tar max ett par minuter.

Låna pengar

För att låna pengar går du igenom ett par snabba och enkla steg:

 • Välj belopp och avbetalningstid. Du visas en förväntad månadsbetalning direkt
 • Fyll i dina personliga uppgifter
 • Legitimera dig med BankID

Klart! Lendify behandlar ansökan på en gång och betalar ut pengarna omedelbart med hjälp av direktbetalning. Lendify använder sig inte av ”bankdagar”, utan ansökningar behandlas och utbetalas 7 dagar i veckan. Vi ger tummen upp för en av marknadens mest krångelfria ansökningsprocesser!

Grundkraven för att låna pengar är hårda men tydliga:

 • Inga betalningsanmärkningar
 • Ingen skuld hos Kronofogden
 • Inkomst på minst 180 000 kr/år
 • Folkbokförd i Sverige
 • Minst 18 år gammal

Anledningen till de relativt tuffa kraven är att utlånarna är privatpersoner. För att locka till sig ”investerare” måste Lendify hitta låntagare med lägre risk än andra kreditgivare. I gengäld får kunderna lägre ränta eftersom risken är lägre.

Investera pengar

Har du extra pengar som ligger och bränner i fickan? Då kan du investera dem hos Lendify och tjäna ränta på kapitalet. Eftersom bankernas sparkonto numera i princip är räntefria är detta ett intressant alternativ för en investering med låg risk. Även här är själva processen snabb och rakt på sak:

 • Välj mellan en lång eller kort investeringshorisont
 • Välj belopp och månadsbetalning
 • Du visas en förväntad avkastning att ta ställning till

Lendify erbjuder även en handelsplats där man kan sälja och köpa lån. Det innebär att man kan investera på kort sikt hos Lendify. Helt klart en spännande tjänst som utmanar bankernas monopol på utlåning!

Gå till webbplatsen

Kundernas omdömen om Lendify

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Citattecken Enkla att ha och göra med

Enkla att ha och göra med och väldigt effektiva dvs. korta handläggningstider. Kan verkligen rekomenderas

Omdömen Jan Skog, Trustpilot

Citattecken Kan rekommendera banken

Jag kan verkligen rekommendera den här banken till mina bästa vänner (och alla andra naturligtvis).

Omdömen "Diffen", Trustpilot

Citattecken Snabb handläggning

Mkt snabb handläggning.

Omdömen Karin Bjurling, Trustpilot

Information om Lendify AB

Lendify AB är tjänsten Lendifys ägarbolag. Företaget grundades år 2014 och har på kort tid tagit täten bland de företag som erbjuder P2P-lån i Sverige. De har kapitalstarka ägare med både före detta finansminister Anders Borg och familjen Wallenberg i ägargruppen. Utöver det har några av Sveriges främsta entreprenörer gått in med kapital i Lendify. De tog nyligen in 70 miljoner kronor i riskkapital och utlåningen låg den sista september 2018 på nästan 1,4 miljarder kronor.

Lendify AB har ej ännu uppvisat vinst, vilket är normalt och förväntat under tillväxtåren. I takt med att volymen privatlån växer kommer företaget vända trenden och uppvisa vinst, något som är positivt både för ägare och de som gör affärer i företaget som långivare eller låntagare.

 

Sammanfattning

Lendify är en spännande tjänst som står ut från mängden. Deras P2P-lösning tjänar till att kringgå bankerna helt och låta privatpersoner låna ut pengar till varandra. De erbjuder förutom vanligt lån möjligheten att låna ut, eller ”investera”, sina egna pengar mot en garanterad avkastning. Låntagarna lockas med (enligt Lendify själva) konkurrenskraftiga räntor och dessutom ett lojalitetsprogram där duktiga kunder belönas med lägre räntor.

Lendify erbjuder dessutom billån och uppsamling av lån och krediter.

Bakom Lendify står ett antal mycket kapitialkraftiga ägare. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm och ca 40 anställda. I september 2018 har Lendify lånat ut runt 1,4 miljarder kronor till kunder runtom i Sverige.

Företaget har självklart tillstånd från finansinspektionen för att bedriva utlåning i sverige.

Vi rekommenderar Lendify både till den som vill låna pengar och den som vill investera sina pengar. En seriös verksamhet med en informativ hemsida, konkurrenskraftiga villkor och kapitalstarka ägare borgar för en problemfri kredittagning. Det gäller bara att uppfylla de relativt hårda kraven. I gengäld belönas man med lägre räntor och ett unikt lojalitetsprogram.

Sidan senast uppdaterad: