Moank

Koti-ikoni moank.se
För- och nackdelar med Moank
+ Accepterar betalningsanmärkning + Fräsch och lättläst hemsida + Förmånligt bonussystem
- Dålig info om bonussystemet - Ingen kundtjänst på helgerna - Uppläggningsavgift på samlingslånet
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: Moank AB Ursprungsland: Sverige Verksamheten startade: 2017

Moanks tjänster och erbjudanden

Moank är en intressant tjänst som erbjuder två former av prisvärda lån med en rad unika deltjänster. Hos Moank kan man teckna samlingslån, vilket innebär att Moank löser ut dina befintliga, dyra krediter. Du blir sedan skyldig Moank det nya totalbeloppet men till en lägre ränta. Detta är ett enkelt och praktiskt sätt att spara pengar om man sitter på en rad dyra lån med varierande återbetalningstid.

Moank erbjuder även en kontokredit. Du kan ansöka om en kredit mellan 2000 och hela 50 000 kronor. Du kan sen välja när du vill utnyttja krediten. En kredit kan ses som en digital buffert där du alltid har pengar till hands om det krisar. Monk tar inte ut någon extravgift för uttagen och du betalar bara ränta på den del av krediten som är obetald.

En intressant funktion som Moank erbjuder ”credification”. Detta innebär att du får ”Poäng” när du har varit duktig, exempelvis genom att betala en räkning i tid. Dessa poäng kan sedan användas till att få en lägre ränta på framtida lån. Eftersom Moanks räntor redan är relativt låga är detta ett utmärkt sätt att få oslagbara villkor längre fram, genom att helt enkelt sköta sina inbetalningar. Ett trevligt initiativ och något vi uppskattar!

Kundtjänst

Om man har frågor kring lånen, poängsystemet, ansökan eller andra funderingar kan man ringa Moank på telefonnummer 08-520 059 55. Det går även bra att e-posta dem på [email protected]. Kundtjänst håller öppet under vardagar mellan 9 – 17.

Hemsida

Moank har en väldigt minimalistisk hemsida, på gränsen till för minimalistisk. Deras utmärkta system med credification-poängs nämns exempelvis endast i deras avdelning för vanliga frågor. Det framgår inte hur mycket ränta man kan spara med poängen eller hur det fungerar i detalj. Vi tycker gott hemsidan kunde vara lite mer information, men den har det grundläggande och det går alltid att kontakta kundtjänst vid frågor.

Övriga funktioner

Man kan logga in på Moanks hemsida för att se över sina villkor, poäng och personuppgifter eller begära uttag från krediten. En något självklar funktion som många erbjuder men konstigt nog inte alla.

Räntor och kostnader

Kontokredit

Den rörliga individuella räntan för kontokrediten är 9,9% – 22,9% och sätts individuellt helt utifrån kundens förutsättningar. Detta får anses vara prisvärda räntor. Ett lån på 15 000 över 12 månader kronor kostar enligt deras exempel 1 656 kronor, vilket måste anses vara billigt.

Det utgår ingen uppläggningsavgift eller andra administrativa kostnader på krediten. Detta är härligt att se då vi är rejält trötta på avi-avgifter och annat som endast syftar till att smyghöja kapitalkostnaden (din totala kostnad för lånet).

Samlingslån

Samlingslånet erbjuder en rörlig individuell ränta på 3,9% och 18,9%. Uppläggningsavgift tillkommer med 395kr.

Moank jämfört med andra kredittjänster

Om man jämför med andra leverantörer av kontokrediter så framgår det snabbt att Moank erbjuder riktigt bra räntor. De erbjuder en rörlig individuell ränta på 9,9% – 22,9%. Om man dessutom sköter sina betalningar blir räntan ännu längre tack vare deras poängsystem.

De flesta sidor på nätet som lämnat recension kring Moanks kontokredit är överens att de erbjuder några av Sveriges bästa räntor. Vi kan därför varmt rekommendera dem.

Om man dessutom har betalningsanmärkning är Moank ett extra intressant alternativ.  En betalningsanmärkning innebär i allmänhet att man får en högre ränta eftersom kreditrisken är högre. Tack vare Moanks poängsystem kan detta däremot motverkas vara du kan få en riktigt bra ränta med tiden trots att du har en gammal betalningsanmärkning liggande.

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Så här ansöker du hos Moank

Det är mycket enkelt och smidigt att ansöka om samlingslån eller kontokredit hos Moank. Här beskriver vi i korthet hur processen går till för de två olika lånen.

Samlingslån

Ett samlingslån innebär att man lånar för att lösa ut dyrare krediter från andra långivare. Detta är en helt individuell situation och kräver en liten rådgivning för att få en bild av läget. För att sätta igång processen ringer eller e-postar man Moank. De kommer sedan utarbeta ett förslag tillsammans med dig, som du sedan kan välja att acceptera genom att signera med din e-legitimation.

Kontokredit

Kontokrediten kan man ansöka om direkt på hemsidan. Med hjälp av verktyget väljer man den önskade kreditgränsen. Man får då direkt se hur mycket som måste återbetalas varje månad och ungefär hur mycket det kommer kosta. Sedan går man vidare och fyller i ett formulär och legitimerar sig med Bank-ID. Mycket enkelt och smidigt.

Grundläggande villkor

Generellt gäller dessa villkor för både kontokrediten och samlingslånet:

  • Du är 20 år fyllda.
  • Du är folkbokförd i Sverige.
  • Du är skuldfri hos Kronofogden under 12 månader.
  • Du har inte fler än 2 betalningsanmärkningar.
  • Din inkomst är minst 150 000 kr/år.
Gå till webbplatsen

Kundomdömen om Moank

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Citattecken Kunden i fokus

Sätter kunden i fokus.

Omdömen Cecilia, Trustpilot

Citattecken En av de bästa

Snabb handläggning, bra räntor, incitaments program för att sänka räntor, allt fungerar perfekt, härlig kundtjänst, en av de bästa jag använt!

Omdömen Richard, Trustpilot

Citattecken Bra service

Bra service och riktigt bra räntor. Sparat massa på att använda er tjänst.

Omdömen Michael, Trustpilot

Moank AB

Moank AB är ett kreditinstitut som har tillstånd från finansinspektionen för att bedriva kreditgivning i Sverige. Företaget har varit verksamma sedan år 2015. De vill göra det lättare för människor att få en stabil och ordnad ekonomi genom att erbjuda flexibla låntjänster, där innovation och teknik bidrar till att göra saker lite bättre.

Moank är en relativt ny aktör på marknaden som erbjuder två olika utlåningstjänster. Man kan samla sina dyra krediter under ett helt nytt uppsamlingslån till en bättre ränta hos Moank. Man kan även ansöka om en kontokredit upp till 50 000 kronor. Detta blir sedan en ekonomisk buffert att ta till om det krisar.

Moank erbjuder en spännande lösning med bonuspoäng. Dessa tjänar kunden genom att sköta sina inbetalningar och kan sedan användas till att få ännu lägre räntor på lånen. Ett initiativ vi helt klart uppskattar då det uppmuntrar människor att planera sin ekonomi, vilket gynnar alla.

Moank hjälper gärna kunder med betalningsanmärkning och tittar alltid på din individuella situation när de sätter räntan. Våra efterforskningar har visat att Moank erbjuder några av de bästa räntorna i landet. Vi kan därför varmt rekommendera er att testa deras tjänst.

Sidan senast uppdaterad: