Flexlimit

Koti-ikoni flexlimit.se
För- och nackdelar med Flexlimit
+ Kundtjänst 7 dagar i veckan + Erbjuder betalningsfri månad + Omedelbart besked på ansökan
- Godkänner ej betalningsanmärkning - Dyrare än andra konsumentkrediter
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: C Finance AB Ursprungsland: Sverige Verksamheten startade: 2006

Flexlimits tjänster och erbjudanden

Flexlimit erbjuder kontokrediter till svenska kunder. I stället för att teckna ett fast belopp kan man ansöka om en kredit upp till 3 000 – 20 000 kronor. Kredit fungerar sedan som ett ”digitalt kreditkort” där man själv kan ta ut pengar efter behov, upp till kreditgränsen. Man återbetalar sedan krediten månatligen och betalar endast ränta på den del av kredit man utnyttjat.

En kontokredit skiljer sig från ett vanligt privatlån. Man behöver exempelvis inte göra en ny ansökan och kreditkontroll varje gång man vill ta ut pengar från sin kredit. Det går givetvis bra att betala tillbaka hela summan på en gång om man önskar.

Flexlimit kundtjänst

Flexlimit erbjuder sina kunder en utmärkt kundtjänst. Detta ser vi som mycket positivt då det pekar på att de bryr sig om sina kunder. Kundservice nås på telefon 0140 – 271 474. Öppettiderna är måndag-fredag klockan 08:00 – 21:00, lördagar klockan 10:00 – 17:00 och söndagar klockan 13:00-16:00.

Hemsidan

Flexlimit har en snygg och prydlig hemsida där all nödvändig information framgår. Detta ser vi som positivt. Man har även möjlighet att logga in på hemsidan för att kunna se sin aktuella skuld, begära uttag, se över sina personuppgifter, med mera. Kundtjänsten är öppen sju dagar i veckan. Allt detta pekar på att Flexlimit är ett kundorienterat och seriöst företag. Det enda vi anmärker på att är att de listar en rad olika låneprodukter som alla är samma sak. Detta är inte ovanligt i branschen, men känns ändå något fånigt och onödigt.

Priser och kostnader

Flexlimit tillämpar en fast månadsränta på 3,25%. Den effektiva årsräntan varierar med kreditgränsen, mellan 58,74% och 147,15%. Man återbetalar månatligen minst 10% av den totala skulden, eller minst 500 kronor. Flexlimit tar ut en uppläggningsavgift på 380 kronor samt en aviavgift på 45 kronor. Flexlimit erbjuder möjligheten till betalningsfri månad.

Flexlimit jämfört med sina komkurrenter

Hur står sig Flexlimit mot konkurrenterna? Om man endast jämför räntan på deras kontokredit med regelrätta snabblån är de ett billigare alternativ, speciellt vid mindre belopp. Det kan alltså löna sig om man vill låna 1000 kronor och sedan betala av krediten på en gång. Tyvärr vägs detta upp av uppläggningsavgiften och aviavgiften. Det krävs alltså att man utnyttjar sin kredit flera gånger om för att spara pengar i jämförelse med snabblån.

Flexlimit erbjuder en fast månadsränta på 3,25% vilket innebär en årsränta på 40%. Detta är mycket dyrt om man jämför med vanliga kreditkort som brukar ligga runt 10-20%. Andra kontokrediter, till exempel Credway, erbjuder räntor så låga som 30% och en månadsränta på 2,42%. Detta gör dem betydligt billigare än Flexlimit.

Sammanfattningsvis kan man säga att Flexlimit inte är det billigaste alternativet på marknaden, men de är billigare än snabblån vid mindre belopp. Om man är ute efter en högre kreditgräns finns det billigare alternativ, både bland andra kontokrediter och via ett vanligt kreditkort.

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Så här ansöker du hos Flexlimit

 Det är okomplicerat att ansöka om en kontokredit hos Flexlimit. De har en smidig kalkylator på sin hemsida där du kan se den förväntade kostnaden vid respektive kreditgräns. Sedan väljer du det belopp du vill ansöka om och fyller i ett formulär med dina personuppgifter. Flexlimit godkänner BankID som legitimeringsmetod vilket innebär att processen är mycket snabb och smidig. Besked på ansökan lämnas omedelbart på skärmen.

Det är inget krav att man måste ta ut pengar från sin kredit direkt efter beviljad ansökan. Det går alltså bra att teckna upp sig på en kredit för säkerhets skull och sedan använda den när behovet uppstår. Den här typen av flexibilitet ser vi som mycket positiv.

Flexlimit är även flexibla med återbetalningen. Så länge du betalar minst 10% av skulden kan du återbetala hur mycket eller lite du vill varje månad. Du kan även ansöka om en betalningsfri månad, i händelse av att ekonomin krisar tex runt jul.

Grundläggande villkor

För att kunna teckna en kredit hos Flexlimit måste man uppfylla ett antal grundläggande villkor. Förutom att de ej accepterar betalningsanmärkning är kraven relativt generösa. Enligt deras hemsida är grundkraven följande:

  • Man måste vara över 20 år gammal
  • Man måste ha regelbunden inkomst
  • Man får inte ha några betalningsanmärkningar
  • Man får inte ha tidigare skulder till kronofogden
Gå till webbplatsen

Kundernas omdömen om Flexlimit

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Citattecken Otroligt nöjd

Jag är otroligt nöjd med Flexlimit, behöver jag pengar snabbt smidigt utan problem igen kommer dom första jag söker hos vara Flexlimit.

Omdömen Patrik Öblom, Trustpilot

Citattecken Bra alternativ

Mycket bra alternativ till storbankerna.

Omdömen Kund, Trustpilot

Citattecken Bra service

Bra service, pengarna snabbt på kontot.

Omdömen Anna, Trustpilot

Om C Finance AB

Flexlimit drivs av företaget C Finance AB. De har varit verksamma inom konsumentkrediter sedan 2006 och har tiotusentals nöjda kunder. De var bland de första att erbjuda sms-lån (som det kallades på den tiden) till svenska kunder. C Finance tillämpar ansvarsfull kreditgivning. Detta innebär att de inte lånar ut pengar till kunder med betalningsanmärkningar eller svårigheter med ekonomin. De är medlemmar i SKEF, Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening, som syftar till att skapa gemensamma och sjyssta villkor hos alla långivare. Självklart har de även tillstånd från Finansinspektionen för att bedriva kreditgivning i Sverige.

Förutom Flexlimit driver de även tjänsten Meddelandelån, som erbjuder regelrätta sms-lån på 1000 kronor till 30 000 kronor.

Flexlimit är en tjänst som drivs av finansbolaget C Finance AB. De var bland de första i Sverige att erbjuda sms-lån och har mycket stor rutin inom privatfinans. Hos Flexlimit kan man ansöka om en kontokredit på 1000 kronor till 20 000 kronor. Krediten betalas sedan tillbaka månatligen till dess skulden är nollställd. Man betalar endast ränta på den del av krediten man har utnyttjat. Det kostar alltså ingenting att ha en outnyttjad kredit hos Flexlimit.

Flexlimit accepterar inte kunder med betalningsanmärkningar. De tillämpar ansvarsfull kreditgivning och är medlemmar i SKEF och har tillstånd från finansinspektionen.

Flexlimit verkar vara ett kundvänligt och seriöst bolag som bland annat erbjuder en kundtjänst med öppettider sju dagar i veckan. De tillhör inte de billigaste alternativen på marknaden. De som är ute efter små belopp kan spara pengar i jämförelse med snabblån, men för högre belopp rekommenderar vi att ni även överväger andra långivare som kan erbjuda lägre räntor.

Sidan senast uppdaterad: