Compricer

Koti-ikoni compricer.se
För- och nackdelar med Compricer
+ Jämför lån från 20 banker + Endast en UC-kontroll på 20 ansökningar + Väletablerad tjänst med nöjda kunder
- Otydliga ränteexempel - Otydliga villkor om betalningsanmärkning - Längre handläggningstid än hos likande tjänster
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: Compricer AB Ursprungsland: Sverige Verksamheten startade: 2005

Compricers tjänster och erbjudanden

Compricer är en jämförelsetjänst som startade 2005 med syftet att förenkla människors privatekonomi. Tjänsten hjälper dig jämföra erbjudanden inom försäkringar, privatlån, pension, elavtal, banktjänster och bredbandsleverantörer, med mera. Tjänsten är helt kostnadsfri att använda och jämför avtal från över 350 olika leverantörer. Tjänsten är helt oberoende och är inte knuten till någon specifik bank, elleverantör eller något försäkringsbolag.

Tjänsten ägs sedan år 2013 av mediajätten Schibsted.

På Compricers avdelning för privatlån kan man jämföra exempelräntor hos en rad olika långivare. Man kan även välja att skicka in en ansökan som sedan behandlas av de banker och långivare som samarbetar med Compricer. Precis som hos liknande tjänster tas det bara ut en UC trots att flera olika kreditgivare behandlar din ansökan. Du får sedan en översikt av dina personliga lånelöften och kan välja det som passar bäst. Tjänsten är gratis att använda. Compricer samarbetar i dagsläget med 20 olika banker.

Man kan söka lån på valfritt belopp mellan 10 000 kronor och 500 000 kronor, med återbetalningstid på 2 – 15 år. Det går även att ansöka om uppsamling av sina befintliga krediter för att se om det finns pengar att spara. Allt görs enkelt och smidigt via Compricers hemsida, där man fyller i och skickar in ett snabbt formulär tillsammans med sina personuppgifter och önskat lånebelopp/återbetalningstid.

Hur skiljer sig Compricer från liknande tjänster?

Det finns flera tjänster där ute som fungerar som låneförmedlare och som jämför lånen åt dig. Bland de största är Lendo och Freedom Finance, som båda erbjuder samma sak som Compricer. Skillnaden är att både Lendo och Freedom Finance samarbetar med över 25 långivare, medan Compricer endast jobbar med 20 banker. Sannolikheten att få ett bra erbjudande är alltså högre hos de två föregående tjänsterna. Spannet på 10 000 – 500 000 kronor är dessutom snävare än hos Freedom Finance och minsta återbetalningstid på 2 år är något för lång.

Freedom Finance accepterar dessutom ansökningar från kunder som har betalningsanmärkning. Alla tre tjänsterna kräver dock att man är skuldfri hos kronofogden, vilket i princip alla långivare kräver. Om man har skuld hos kronofogden är det dessutom en mycket dålig idé att försätta sig i ytterligare skuld.

Compricer anger en genomsnittligt exempelränta på ungefär 6%, vilket är högre än den hos de konkurrerande tjänsterna. Man ska dock komma ihåg att räntan alltid sätts individuellt utifrån dina egna förutsättningar och det är därför vanskligt att endast jämföra exempelräntorna mellan låneförmedlare. Vi tycker att Compricer hade kunna vara tydligare med räntorna genom att ange ett räntespann.

Det mest konkreta man kan peka på i jämförelse med de konkurrerande tjänsterna är huruvida de accepterar betalningsanmärkning och hur många banker de samarbetar med. Utifrån de kriterierna väljer vi hellre en tjänst som exempelvis Freedom Finance om man har betalningsanmärkning eller Lendo, då båda dessa samarbetar med över 25 banker. Fler ansökningar på en UC ger högre chans till ett riktigt bra erbjudande.

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Så här ansöker du hos Compricer

Ansökan om privatlån via Compricer sker på deras hemsida. Man väljer sitt önskade lånebelopp och avbetalningstid. Då får man även se en ungefärlig månadskostnad, baserat på Compricers exempelränta. Den faktiska räntan bestäms av de olika långivarna och meddelas när man fått sin ansökan behandlad.

Kreditkontrollen görs via UC och det tas endast ut en förfrågan per ansökan, trots att ansökan skickas till 20 olika banker. Bankerna har 96 timmar på sig att återkomma med sina erbjudanden. Om man innan dess redan tycker att man fått ett riktigt bra erbjudande behöver man inte vänta på svar från samtliga, utan kan gå vidare direkt med den bank man har valt.

Grundkrav för lån över 30 000 kr

  • Minst 18 år gammal
  • Folkbokförd och skriven i Sverige
  • Har en fast inkomst från arbete eller pension
  • Årsinkomst på minst 110 000 kr
  • Vara skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Grundkrav för lån under 30 000 kr

  • Minst 18 år gammal
  • Folkbokförd och skriven i Sverige
  • Har en fast inkomst från arbete eller pension
  • Årsinkomst på minst 110 000 kr
  • Vara skuldfri från kronofogden i minst 6 månader
Gå till webbplatsen

Kundomdömen om Compricer

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Citattecken Fin service

Vilken fin service, allt ordnade upp sig bara med ett kort samtal. Tack Tack

Omdömen Eva Lindblom, Trustpilot

Citattecken Översiktligt och informativt

Översiktligt och informativt. Snabb återkoppling.

Omdömen Ann-Cristin Barsö, Trustpilot

Citattecken Det bästa företag som jag vet

Compricer är det bästa företag som jag vet, de ger deras bästa för att kunna hjälpa kunder ( jag är en av dessa kunder ) som behöver ekonomi stöd.

Omdömen Jacquelyn Pabular, Trustpilot

Om Compricer AB

Compricer AB driver jämförelsetjänsten compricer som vill hjälpa konsumenter fatta bättre beslut kring sin privatekonomi. Tjänsten jämför erbjudanden hos försäkringsbolag, elleverantörer, banker och bredbandsleverantörer.

De har enligt dem själva över 500 000 unika besökare per månad och hjälper 15 000 kunder byta elavtal, försäkringar eller privatlån.

Företaget är helägda av den norska mediajätten Schibsted sedan år 2013.

Compricer är en väletablerad jämförelsetjänst som funnits på marknaden sedan 2005. De jämför mängder av erbjudanden inom försäkringar, privatlån, elabonnemang och elavtal. Företaget bakom tjänsten heter Compricer AB och ägs sedan 2013 av Schibsted media.

Hos Compricer kan man ansöka om lån från 10 000 kronor till 500 000 kronor, med avbetalningstid på 2 till 15 år. De skiljer sig inte speciellt mycket från liknande jämförelsetjänster som även de skickar ut en rad ansökningar utifrån en UC-förfrågan. De samarbetar dock med något färre banker än exempelvis konkurrenten Lendo, som erbjuder över 25 ansökningar gentemot Compricer som endast samarbetar med 20 banker.

Det råder ingen tvekan att Compricer är en populär och uppskattad tjänst. De hjälper 15 000 kunder byta sina avtal varje månad inom en rad olika områden. Kundomdömena på nätet är generellt positiva och deras rådgivare verkar veta hur man ger bra service.

Vi tycker att Compricer kan vara tydligare med informationen. De anger exempelvis inget räntespann och det framgår inte tydligt om betalningsanmärkning accepteras – vilket får oss att dras slutsatsen att så inte är fallet. Eftersom detta är viktigt för många kunder borde det framgå innan man ”investerar” en UC-kontroll på sin ansökan.

Vi ger trots detta Compricer vår rekommendation, främst då de har bevisat sig själva med nära 15 års nöjda kunder. Om man verkligen vill vara säker på att samla på sig så många erbjudanden som möjligt bör man dock överväga att använda en liknande tjänst med fler samarbetspartner. Det samma gäller om man endast vill låna ett mindre belopp med avbetalning under 2 år.

Sidan senast uppdaterad: