Sambla

Koti-ikoni sambla.se
För- och nackdelar med Sambla
+ Fler samarbetspartners än konkurrenterna + Smidig ansökan + Accepterar betalningsanmärkning
- Mycket irrelevant text på hemsidan - Ingen kundtjänst på helgerna - Ingen personlig inloggning
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: Sambla AB Ursprungsland: Sverige Verksamheten startade: 2014

Samblas erbjudanden och tjänster

Sambla gör det möjligt för kunder att hitta lån till lägre räntor genom att jämföra lån hos över 30 olika långivare samtidigt utifrån en ansökan. Tjänsten är helt gratis att använda och det tas endast ut en kreditansökan vid tillfället. Man kan ansöka om lån på 10 000 – 600 000 kronor och med avbetalningstid från 1 år upp till 15 år. Tjänsten har varit verksamma sedan 2014 och har sedan starten hjälp över 200 00 kunder hitta det billigaste lånet baserat på deras individuella situation.

För att låna Sambla jämföra lån går du igenom en enkel process:

  1. Du anger hur mycket du vill låna och avbetalningstid.
  2. Bankerna ”budar” genom att skicka sitt bästa erbjudande till dig.
  3. Du accepterar valfritt erbjudande.
  4. Pengarna betalas ut inom 2 bankdagar.

Det är helt kostnadsfritt att ansöka om lån och ansökan är inte bindande. Det är alltså inga problem alls om man råkar ändra sig eller känner sig missnöjd med de räntor man får.

Utöver rena blancolån erbjuds även samlingslån och billån. I praktiken är det dock samma sak då även dessa lån kommer jämföras mellan Samblas samarbetspartners. Kärt barn har många namn, helt enkelt.

Kundtjänst

Samblas kundtjänst nås via telefon under normala affärstider samt under vardagskvällarna. Tyvärr är de inte öppna under helgen. Det går även att kontakta Sambla via e-post eller kontaktformulär. De har även regelrätta fysiska lokaler där man kan besöka dem personligen, vilket får anses vara rätt ovanligt bland sådana här tjänster.

Hemsidan

Samblas hemsida är något överfylld med information. Bland annat har de något som kallas ”pågående jämförelser” där man kan se andra kunders räntor just nu. Detta känns inte informativt utan snarare plottrigt och onödigt. Det syftar uppenbarligen endast till att locka folk att använda tjänsten. Att sälja samma lån under olika namn är en gammal strategi som de tillämpar. Längst ner på hemsidan har de direktlänkar till flera olika lånebelopp som går till låneformulär och en onödig artikel som pratar om just det beloppet.

Vi tycker att en tjänst ska kunna utmärka sig utan att fylla hemsidan till bredden med massa trams. Kanske är vi bortskämda med snygga och stilrena hemsidor…

Räntor och kostnader

Samblas räntespann är 3,01% – 22,59% i effektiv ränta. Eftersom räntan sätts individuellt är det svårt att spekulera om slutpriset, men räntespannet känns i alla fall fullt rimligt och i paritet med liknande tjänster.

Det framgår ingen information om uppläggningsavgift mer än att det tas ut av långivaren. Däremot tillhandahålls en lång artikel som handlar om uppläggningsavgifter. Sambla, vad sägs om att helt enkelt ge kunderna konkreta siffror i stället för massa babbel? Många av konkurrenterna bjuder dessutom på långivarnas uppläggningsavgift.

Liknande tjänster

Sambla skiljer sig från liknande låneförmedlare då de samarbetar med betydligt fler banker, till och med fler än huvudkonkurrenten Lendo. I vissa fall har de över 10 fler banker i sitt stall än liknande tjänster. Detta är så klart mycket positivt då det ökar chansen att man får ett riktigt bra erbjudande.

I övrigt är det inte som skiljer Sambla speciellt mycket från de övriga aktörerna. Deras hemsida är något överfylld med onödig text och ger ett halvseriöst intryck. Man ska dock komma ihåg att man i slutändan alltid gör affärer med en bank man tecknar lån hos. Så snart det är gjort avslutas relationen med Sambla. Så, som en tjänst vars enda syfte är att hitta ett billigt lån duger Sambla utmärkt.

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Så här ansöker du hos Sambla

Ansökan kunde inte gå mycket enklare till än hos Sambla. Den består av ett litet formulär där man väljer önskat belopp och återbetalningstid samt om man vill teckna nytt lån eller samla lån. Därefter fyller man i sina personuppgifter och skickar in formuläret. Ansökan är helt kostnadsfri och ej bindande. Det tas endast ut en kreditansökan från UC vid ansökningstillfället.

Grundläggande villkor

För att kunna teckna ett lån via Samblas tjänst måste du uppfylla följande villkor:

  • Du måste vara minst 18 år.
  • Ha en månadsinkomst på minst 12 500 kr.
  • Varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år.
  • Inte ha haft något skuldsaldo hos Kronofogden de senaste 6 månaderna.

Sambla samarbetar med långivare som accepterar betalningsanmärkning, så det går utmärkt att söka även i det fallet.

Gå till webbplatsen

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Citattecken Jättenöjd

Är jättenöjd med all hjälp.
Handläggaren var tillmötesgående och trevlig.
Stort tack Sambla för ett snabbt ärende och bättre ränta!

Omdömen Emil, Financer.com

Citattecken Smidig tjänst

Anna hjälpte mig samla mina lån. Väldigt trevlig och hjälpsam.
Smidig tjänst hos Sambla!

Omdömen Sabina, Financer.com

Citattecken Riktigt bra tjänst

Tack vare att rådgivaren var tillgänglig på sms så fick jag snabba svar genom hela processen. Dessutom var tjänsten riktigt bra. Tack!

Omdömen Klas, Trustpilot

Om Sambla AB

Sambla AB grundades år 2014 och har 130 medarbetare. De har kontor i Stockholm, Lund och Oslo. Företaget satsar hårt på att bli den ledande låneförmedlaren i Sverige, bland annat genom riktad marknadsföring i sociala medier.

Företaget står under Finansinspektionens tillsyn, vilket innebär att de har de certifikat och tillstånd som krävs för att bedriva finansiell verksamhet i Sverige.

Sambla är en svensk låneförmedlare som grundades år 2014. Tjänsten erbjuder jämförelse av lån från över 30 olika kreditinstitut utifrån en enda ansökan och en kreditkontroll. Man kan även låna pengar för att samla sina dyra och oförmånliga lån på ett ställe, för att få en lägre räntekostnad.

Ansökan sker online genom att fylla i ett enkelt formulär. Det går bra att ha betalningsanmärkning när man ansöker om lån via Sambla. Ansökan går sedan ut till över 30 banker och inom 24 timmar har man fått deras bästa erbjudanden hem i e-posten.

Vi har blandade känslor kring Sambla. Det faktum att de samarbetar med över 30 banker är mycket positivt. De anger även rejält mycket nyttig information på hemsidan. Däremot känns det som att informationen hade kunnat förkortats något. Det är mycket irrelevant text på sidan som snarare gör läsaren förvirrad än att hjälpa till.

I slutändan är dock Sambla ”bara” en låneförmedlare och inte den man ingår ett affärskontrakt med. Tjänsten får vår rekommendation, främst på det höga antalet samarbetspartners men även då de har en bevisad framgång med många nöjda kunder.

Sidan senast uppdaterad: