Modus Finans

Koti-ikoni modusfinans.se
För- och nackdelar med Modus Finans
+ Erbjuder 2 betalningsfria månader + Utbetalning samma dag + Svar på ansökan inom en timme
- Ingen personlig inloggning på hemsidan - Accepterar inte betalningsanmärkning - Ingen kundtjänst på helgerna
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: Thorn Svenska AB Ursprungsland: Sverige Verksamheten startade: 1970

Erbjudanden och tjänster från Modus Finans

Hos Modus Finans kan du teckna ett privatlån utan säkerhet på 10 000 – 50 000 kronor. Avbetalningstiderna är 12 – 78 månader. Man kan även välja två betalningsfria månader direkt vid ansökan. Detta är praktiskt då man kan avstå betalning under månader med högre ekonomisk belastning, exempelvis runt julen. Räntan ligger på mellan 9,84 % och 21,60 %.

Ansökan behandlas mycket snabbt. Man har svar på sin ansökan redan efter en timme under normala öppettider. Om man ansöker utanför öppettiderna lämnas svar senast dagen efter. Även utbetalningen går snabbt, Modus Finans utlovar utbetalning direkt till bankkontot omedelbart (under öppettider) eller senast dagen efter.

Modus Finans är en okomplicerad tjänst utan krusiduller, men vi hade gärna sett möjligheten att logga in på en personlig sida efter det att man tecknat lånet. Detta är ett mervärde många andra tjänster erbjuder idag och som gör det enklare att hålla reda på sina inbetalningar och se sin återstående skuld.

Har man frågor kring sin ansökan eller andra funderingar kan man kontakta Modus Finans kundservice på telefonnummer 020 – 24 24 24 under normala arbetstider, alternativt skicka ett e-postmeddelande till [email protected].

Modus Finans erbjuder som alla andra en lånekalkulator som talar om (ungefär) vad lånet kommer kosta. De exakta villkoren för lånet är något svårtolkade. I stället för en tydlig lista på krav och begränsningar hänvisas man till ett långt dokument med juridiska paragrafer. Detta tycker vi gör det onödigt krångligt för kunder som snabbt vill få en översikt kring villkoren.

Modus Finans jämfört med sina konkurrenter

Modus Finans är en relativt dyr långivare. Enligt deras eget exempel återbetalar man 38.000 kronor vid ett lån på 20 000 kronor och 72 månaders avbetalningstid. Väljer man 30 månaders avbetalningstid blir kostnaden nära 30 000 kronor.

Det finns helt klart billigare långivare där ute och det lönar sig att jämföra ordentligt innan man tecknar lån. Modus Finans accepterar dessutom inte betalningsanmärkningar.

Thorn, som bland annat driver den liknande tjänsten L’easy, är en av de dyrare kreditinstitutet i landet. Eftersom marknaden idag är övermättad med långivare som slåss om kunderna ser vi ingen anledning till att välja det här dyra alternativet. Deras extraavgifter hjälper inte heller.

Det finns dessutom långivare med betydligt tydligare information på sina hemsidor, personlig inloggning, kundtjänst som är öppen sju dagar i veckan, med mera. Om man tycker sådant är viktigt bör man ta det i beaktande när man överväger Thorn Finans, eftersom de konstigt nog inte erbjuder något av detta trots sina relativt höga priser.

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Så här ansöker du hos Modus Finans

Det är mycket okomplicerat att ansöka om lån hos Modus Finans. För att ansöka om lån fyller man i ett mindre formulär och skickar in sin ansökan. Ansökan behandlas direkt (under normala arbetstider) och svar ges inom en timme. Efter det betalas pengarna ut omedelbart. Ansökningsprocessen ser ut som följer:

  1. Välj belopp/återbetalningstid, fyll i dina personliga uppgifter i ett kortfattat formulär och välj dina betalningsfria månader.
  2. Ett lånelöfte lämnas inom en timme under normala öppettider.
  3. Signera låneavtalet med BankID. Alternativt kan det skickas hem med posten.
  4. Utbetalning sker samma dag eller senast dagen efter

De exakta villkoren för utlåning framgår inte på Modus Finans hemsida. Vi förmodar att standardvillkoren gäller, det vill säga att man är myndig, svensk medborgare och har någon form av inkomst.

Vi tycker det är dåligt att Modus Finans inte är tydligare med villkoren. Det verkar inte ens framgå om man kan välja återbetalningsmetod, det vill säga autogiro, pappersfaktura eller e-faktura.

Vi har svårt att rekommendera en långivare som är dyr och som lämnar så pass lite information kring själva lånet.

Gå till webbplatsen

Kundernas omdömen om Modus Finans

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Citattecken Dyr ränta

Dyr ränta o tog lång tid o bli beviljad, inte heller samma belopp jag ville få.

Omdömen Linda, financer.com

Citattecken Flexibel ränta

Flexibel ränta vilket är positivt för mig som har en god ekonomi.
Uppskattas också att man har tillgång till två betalnignsfria månader via modus.
Rekommenderas.

Omdömen Klas-Göran, financer.com

Information om Thorn Svenska AB

Bakom Modus Finans står bolaget Thorn Svenska AB. Företaget har funnits sedan 70-talet och det är få som inte har hört deras namn vid det här laget. De erbjöd från början finansieringslösningar av hemelektronik men har på senare år övergått allt mer till traditionell kreditgivning. Förutom Modus Finans driver de tjänsten Thorn Privatfinans med olika lånelösningar samt avbetalningsplaner på hemelektronik och vitvaror.

Företaget är beläget i Solna utanför Stockholm, där 35 anställda finns på plats med ambitionen att erbjuda ”flexibla lånelösningar för livets alla händelser”.

Precis som med deras systertjänst L’easy imponerar inte Thorn med Modus Finans. Detta återspeglas i kundernas omdömen och vi kan således inte lägga den här långivaren i toppen av vår lista av rekommenderade låneinstitut.

Modus Finans är en tjänst om erbjuds av kreditinstitutet Thorn Svenska AB. Tjänsten drivs med tillstånd av finansinspektionen och har en mycket rutinerad och kapitalstark ägare i ryggen.

Hos Modus Finans kan man låna mellan 10 000 och 50 000 kronor, helt utan säkerhet. Ansökan sker på nätet där man fyller i ett kort formulär. Man får sedan ett preliminärt låneavtal där den exakta räntan framgår. Väljer man att acceptera lånet signerar man med BankID och pengarna betalas ut på en gång.

Modus Finans står inte direkt ut från mängden bland de mängder av tjänster som erbjuder blancolån idag. Deras lån är relativt dyra och kundbetygen är få. Det är svårt att lämna en rekommendation om tjänsten då de lämnar mycket lite information på sin hemsida och dessutom erbjuder de relativt höga räntor.

Vi rekommenderar att du noggrant tittar på andra långivare om du vill låna pengar i storleksordningen 10 000 till 50 000 kronor.

Sidan senast uppdaterad: