LEASY

Koti-ikoni cashloan.leasy.se
För- och nackdelar med L'easy
+ Erbjuder räntefria månader + Okomplicerad ansökan + Kapitalstark ägare
- Otydliga villkor - Dyrt lån vid höga belopp - Accepterar ej betalningsanmärkning
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: Thorn Svenska AB Ursprungsland: Sverige Verksamheten startade: 1970

Produkter och tjänster från L'easy

L’easy är ett varumärke som ägs av Thorn Svenska AB. Traditionellt har affärsmodellen varit (dyr) finansiering av hemelektronik till de som inte har råd att betala hela summan kontant. Numera erbjuder de även privatlån utan säkerhet.

Hos L’easy kan man låna mellan 10 000 och 50 000 kronor med avbetalningstid på 12 till 72 månader. Det rör sig alltså varken om akuta sms-lån eller lån för renovering av sommarstugan, utan snarare finansiering av semesterresan i form av ett mindre blancolån.

L’easys hemsida är mycket minimalistisk och i det närmaste barskrapad på information. Den består av en enda sida med ett enkelt formulär där man fyller i sina uppgifter för att ansöka om lån. Vi ryggar omedelbart tillbaka vid åsynen av den relativt oseriösa framtoningen med tramsiga säljargument som ”vi bryr oss inte vad du vill använda pengarna till” och ”vi sätter in pengarna på ditt konto”.

L’easy använder UC vid sin kreditkontroll vilket får anses vara negativt, då flera UC-kontroller gör det svårt att få krediter accepterade i framtiden. Idag finns det mängder av tjänster som erbjuder andra alternativ till UC för kreditkontroller. Om detta känns viktigt för dig bör du undvika L’easy.

Hur skiljer sig L'easy från konkurrerande tjänster?

Marknaden för snabblån och privatlån är kraftigt mättad. Det finns mängder av tjänster där ute som erbjuder privatlån utan säkerhet. Vi anser inte att L’easy lyckas imponera i jämförelse med hur dagens utbud ser ut. Det känns som de lever kvar i en svunnen tid då människor gladeligen betalade skyhöga räntor på sina lån.

Det finns helt enkelt ingenting som pekar på att L’easy är bättre än någon av sina konkurrenter. Tvärt om erbjuder de ett otroligt snävt låneintervall på 10 000 – 50 000 kronor, höga räntor vid höga belopp, dålig information och oseriösa ”säljargument”. Ett företag som lockar med att ”förverkliga dina drömmar” ska inte tas på allvar. Att låna pengar är ett viktigt ekonomiskt beslut och inget man ska göra utifrån känsloargument.

L’easy kan mycket väl passa bra för den som behöver låna ett mycket litet belopp med kort återbetalningstid. En högre ränta spelar mindre roll i ett sådant läge. Däremot vore det trevligt om handläggningen var snabb. I dagsläget utlovar L’easy endast att de sätter in pengarna på kundens konto, vilket får ses som en självklarhet.

Om man tittar på räntespannet blir det tydligt att höga belopp kombinerat med en lägre kreditvärdighet gör L’easy till ett mycket dyrt alternativ. Vi rekommenderar dig att titta på andra alternativ om du är ute efter ett privatlån på tio-tusentals kronor med längre betalningstid.

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Så här ansöker man hos L'easy

Själva ansökningsprocessen är okomplicerad. Man väljer önskad summa och återbetalningstid och fyller sedan i sina personuppgifter. Efter ett klick på ”ansök” behandlas ansökan och svar lämnas…över telefon? E-post? Det framgår inte. Det framgår inte heller hur snabb utbetalningen är eller vilka grundkrav som gäller. Vi förmodar att de följer branschstandard med bostadsadress i Sverige, över 18 års ålder och med någon form av regelbunden inkomst.

L’easy erbjuder enligt sina användarvillkor betalningsfria månader. Vi rekommenderar er dock att noggrant studera villkoren för dessa innan ni skjuter på lånet.

L’easy accepterar inte kunder med betalningsanmärkning, vilket får anses som märkligt då räntorna motsvarar kunder med högst återbetalningsrisk.

Gå till webbplatsen

Kundernas omdömen om L'easy

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Citattecken Känns inte seriöst

Känns inte seriöst när de skriver ”Vi bryr oss inte om vad du vill använda pengarna till” på deras startsida. Lånar hellre av en vanlig bank.

Omdömen Harry Potter, financer.com

Citattecken Usel deal

Att låna 5k till en ränta av 16% är definitivt en usel deal. Att det skiljer hela 10% i ränta på 5k och 50k är mycket konstigt. För stor skillnad, visst?

Omdömen Ching, Financer.com

Citattecken Bra men dyra

Bra men ganska dyra. Smidigt lånföretag dock, fick låna 10000 kr.

Omdömen Lisa, Financer.com

Om Thorn Svenska AB

Bakom L’easys lånetjänst står bolaget Thorn Svenska AB. Företaget har funnits sedan 70-talet och det är få som inte har hört deras namn vid det här laget. De erbjöd från början finansieringslösningar av hemelektronik men har på senare år övergått allt mer till traditionell kreditgivning. Förutom tjänsten L’easy driver de tjänsten Thorn Privatfinans med olika lånelösningar samt avbetalningsplaner på hemelektronik och vitvaror.

Företaget är beläget i Solna utanför Stockholm, där 35 anställda finns på plats med ambitionen att erbjuda ”flexibla lånelösningar för livets alla händelser”.

Vi tycker att ett väletablerat företag som Thorn borde kunna erbjuda en billigare och bättre tjänst än så här. Idag konkurrerar långivarna med saker som tydliga hemsidor, bra service, personlig inloggning på hemsidan och annat som gör det tryggare att låna pengar. Allt detta saknas hos L’easy.

L’easy erbjuder en form av mindre privatlån och är en del av Thorn Svenska AB. Tjänsten består av en enda hemsida där en del säljargument och ränteexempel framgår. Man ser direkt att tjänsten ligger i topp när det kommer till höga räntor, ett lån kan enkelt fördubblas under 3 års avbetalning. Detta återspeglas även i kundomdömena.

Våra efterforskningar visar att kundernas omdömen om L’easy är negativa i majoritet. Bland annat klagas det på höga räntor, men även höga krav och faktumet att betalningsanmärkning inte accepteras – något som väldigt många långivare gör idag.

Vi kan inte rekommendera L’easy på grund av de höga priserna och den oseriösa känslan kring varumärket. Vi rekommenderar er att i stället titta på mer konkurrenskraftiga alternativ, de är många. För den som är ute efter ett större blancolån är det bättre att vända sig till en låneförmedlare. På vår hemsida har vi recenserat alla större aktörer och du kan enkelt välja den som passar bäst.

Kunder som endast är ute efter ett mycket litet snabblån kan eventuellt dra nytta av L’easy, men även där håller vi oss avvaktande i vår recension.

Sidan senast uppdaterad: