Leta Lån

Koti-ikoni letalan.se
För- och nackdelar med Leta Lån
+ Jämför lån hos 25+ banker + Accepterar betalningsanmärkning + Snabb ansökan
- Otydliga öppettider - Identisk tjänst som Lendo - Ingen inloggning på hemsidan
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: Lendo AB Ursprungsland: Sverige Verksamheten startade: 1995

Leta Låns tjänster och erbjudanden

Leta Lån är en tjänst som drivs av låneförmedlaren Lendo AB. Alla ansökningar görs via Lendo och det skiljer sig inte mellan de två tjänsternas erbjudanden. Man kan ansöka om lån hos över 25 långivare utifrån endast en UC. Lånespannet är 10 000 kronor till 500 000 kronor med återbetalningstid på 1 – 15 år. Ansökan görs genom det enkla verktyget på hemsidan där man väljer önskat belopp och återbetalningstid samt fyller i ett par personliga uppgifter. Sedan skickas ansökan ut till över 25 långivare och de första svaren börjar trilla in redan efter någon minut. Man bör dock vänta i alla fall 24 timmar så att alla långivare hinner svara, speciellt om man ansöker över helgen.

Kundtjänst

Leta Lån anger ett telefonnummer och en e-postadress på sin hemsida dit man kan vänta sig med frågor. Inga öppettider anges men det är rimligt att anta att de motsvarar Lendos öppettider, då de är samma företag. Lendos kundtjänst har öppet sju dagar i veckan.

Hemsida

Det är inget större fel på Leta Låns hemsida. Det känns som en något nedbantad version av Lendos hemsida. En snabb runtsurfning visar att Lendo erbjuder mer information och presenterar den på ett snyggare sätt. Tjänsten är dock den samma så om man inte har något problem med Leta Låns hemsida är det bara att söka där, annars kan man absolut gå vidare till Lendo.

Övriga funktioner

Tjänsten erbjuder inte inloggning på hemsidan. Hos Lendo kan man logga in på sin personliga profil med hjälp av BankID. Vi antar att man vidarebefordras till Lendo efter ansökan där man kan logga in personligen, men för säkerhets skull kan det vara lika bra att söka hos Lendo direkt. Lendo tillhandahåller en utmärkt tjänst och en betydligt mer informativ hemsida.

Priser och kostnader

Det angivna räntespannet är 2,95% – 29,95%. Detta kan tyckas vara stort men kom ihåg att det är sällan räntorna hamnar I den övre delen av spannet. Räntorna sätts alltid individuellt av respektive långivare. Det bästa är att helt enkelt söka och se vilka räntor som erbjuds och sedan gå vidare med den bank som känns bäst.

Leta Lån bjuder för närvarande på långivarnas uppläggningsavgift vilket vi uppskattar.

Leta Lån jämfört med andra tjänster

Leta Lån är som sagt en tjänst som drivs av Lendo själva, så det är meningslöst att jämföra dem med Lendo. De erbjuder exakt samma sak. Av de låneförmedlare som finns på marknaden idag är Lendo den absoluta kungen. De är tydliga med sina partners och visar dessutom tydligt vilka banker de samarbetar med. De hjälper även kunder som har betalningsanmärkning och hemsidan är mycket snygg och informativ. Om du ändå redan är inte klickar runt på Leta Lån tycker vi att du gott kan gå vidare direkt till Lendo och söka där.

Då är du dessutom garanterad att kunna kontakta deras kundtjänst 7 dagar i veckan och kunna logga inpå hemsidan för att se dina erbjudanden. Det är oklart hur detta fungerar med Leta Lån.

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Så här ansöker du hos Leta Lån

Precis som hos systertjänsten Lendo är det mycket enkelt och okomplicerat att ansöka om lån via Leta Lån. Man börjar med att använda verktyget och välja sitt önskade belopp och återbetalningstid. Här kan man även välja om man vill samla lån, vilket innebär att man för över dyra existerande krediter till en ny långivare och får en lägre total ränta i slutändan.

Efter att ha fyllt i sina personuppgifter och legitimerats sig med BankID skickas ansökan ut till över 25 banker. Det går snabbt att få tillbaka besked, redan inom någon minut bör man ha de första erbjudandena. Inom 24 timmar ska alla banker ha hunnit svara.

Grundläggande villkor

Kraven skiljer sig något beroende på beloppet du vill låna:

Lån över 30 000 kr:

  • Du måste vara minst 18 år gammal
  • Du är folkbokförd och skriven i Sverige
  • Du har en fast inkomst från arbete eller pension
  • Du har en inkomst på minst 110 000 kr per år
  • Du måste ha varit skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Lån upp till 30 000 kr:

  • Du måste vara minst 18 år gammal
  • Du är folkbokförd och skriven i Sverige
  • Du har en fast inkomst från arbete eller pension
  • Du arbetar extra timmar, har vikariat eller timanställning med minst 6 månader kvar av ditt arbetskontrakt.

Leta Lån accepterar betalningsanmärkningar. Om du har en betalningsanmärkning kommer din ansökan endast skicka till de banker som tillåter detta. Du kommer sedan få ett antal erbjudanden du kan välja mellan.

Gå till webbplatsen

Kundernas omdömen om Leta Lån

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Citattecken Snabbt svar

Snabbt svar
räntan är väl helt okej
hyfsad snabb process att ansöka
7/10

Omdömen Vilma, Financer.com

Citattecken Rekommenderas stort!

Trevlig personal, snabba svar och bra ränta! Jag menar det är väl allt ett bra låneföretag kan erbjuda en? Rekommenderas stort!

Omdömen Petter, Financer.com

Citattecken Gillar företaget!

Först och främst så var själva ansöknings processen väldigt snabb och simpel. Därefter fick man svar efter kanske en halv minut, med bra erbjudanden direkt. Jag gillar detta företag!

Omdömen Halloj, Financer.com

Om Lendo AB

Leta Lån drivs av företaget Lendo AB som är ett dotterbolag till mediekoncernen Schibsted Media Group, en internationell koncern med över 8000 anställda i 22 länder. Schibsted äger över 150 digitala varumärken, bland annat Blocket, SVD och Aftonbladet och är Skandinaviens största mediahus.

Schibsted Media Group satsar bland annat på digitala tjänster som visar en lovande tillväxt. Under de senaste åren har Lendo blivit Sveriges största låneförmedlare och har även expanderat internationellt till Norge, Finland och Danmark. Schibsted köpte en majoritetspost i Lendo år 2010.

Lendo AB grundades redan år 1995 med ambitionen att förmedla bostadslån. Strax innan lansering beslutade de sig emellertid för att erbjuda förmedling av privatlån. Lendo AB står under både finansinspektionen och konsumentombudsmannens tillsyn för att försäkra kunderna en korrekt och lagenlig låneförmedling. Företaget har sitt kontor i Stockholm och har 42 anställda, vilket inkluderar administrativ personal, ledning och kundtjänst. Det är även här tjänsten Leta Lån drivs.

Leta Lån är en tjänst som drivs av den välkända och populära låneförmedlaren Lendo. Tjänsterna är identiska och erbjuder exakt samma antal ansökningar och räntespann. Hos Leta Lån kan man ansöka om lån från 10 000 kronor till 500 000 kronor med avbetalningstid på upp till 15 år. Leta Lån tar endast ut en UC-förfrågan, trots att din ansökan går ut till över 25 banker samtidigt. Detta är så klart mycket praktiskt för den som vill hålla UC-förfrågningarna nere.

Ansökan tar endast ett par minuter och man har de första svaren redan inom någon minut. Kraven är precis som hos Lendo relativt generösa och de accepterar kunder med betalningsanmärkning.

Vi är stora fans av Lendo som vi tycker tillhandahåller en kanontjänst. De hjälper människor hitta det billigaste lånet helt utan extra kostnad. Vi har därför svårt att se varför de har startat Leta Lån. Detta är förmodligen en strategi för att få fler kunder i slutändan, men vi tycker det känns onödigt.

Eftersom vi gillar Lendo så tycker vi gott att ni kan klicka er vidare dit och ansöka i stället för att göra det hos Leta Lån – det är exakt samma tjänst och samma ägare.

Sidan senast uppdaterad: