Goodcash

Koti-ikoni goodcash.se
För- och nackdelar med Goodcash
+ Accepterar betalningsanmärkningar + Betalningsfri månad + Möjlighet till förlängning
- Låg kvalitet på hemsidan - Dålig information om villkoren - Begränsad kundtjänst
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: Prioritet Finans AB Ursprungsland: Sverige Verksamheten startade: 1979

Tjänster och erbjudanden från Goodcash

Goodcash erbjuder privatlån helt utan säkerhet på belopp mellan 5 000 och 50 000 kronor med återbetalningstid upp till åtta år. Goodcash vill utmärka sig från mängden genom att erbjuda en krångelfri och tydlig utlåning. Goodcash anser inte att tidigare ekonomiska svårigheter ska ligga till hinder för utlåning. I stället tittar på man på kundens framtida betalningsförmåga och godkänner därmed kunder med betalningsanmärkning.

Goodcash erbjuder även möjlighet till en betalningsfri månad. Man ska dock komma ihåg att räntan fortfarande tas ut under den månaden, men man slipper betala tillbaka på lånet. Man skjuter med andra ord på lånet i en månad. Detta kan vara praktiskt under julen eller andra temporära perioder där det är mindre pengar över i plånboken. 

Kundtjänst

Om man behöver hjälp med sin ansökan eller har frågor kring lånet kan man kontakta Goodcash på telefonnummer 031 – 755 41 00. Man kan även skicka ett mail till dem på adressen[email protected]. Det framgår inte vilka öppettider de erbjuder och det går inte att kontakta dem via chatt. Vi är inte imponerade av den fattiga informationen, men förutsätter att de går att nå under normala kontorstider.

Hemsidan

Goodcash hemsida ger ett något amatörmässigt intryck. Den känns i det närmaste hemmasnickrad. Besöker man deras FAQ möts man av mängder av frågor som känns rätt självklara, till exempel ”kan jag låna till körkortet”. Klickar man på frågan tas man direkt till ansökan. Detta är ingen användbar FAQ som blandar in massa försäljningsknep och trix i en avdelning som är till för att ge kunden relevant information.

De har en vettig lånekalkylator på hemsidan som tydligt visar lånets kostnad och förutsättningar innan man bestämmer sig. Detta tycker vi är bra och är något som underlättar för kunderna.

Övriga funktioner

Goodcash har inga finesser som personlig inloggning, mobilapp eller kundsupport via chatt. Vi tycker att hemsidan är det torftigaste laget och att de minsann hade kunnat kosta på sig en snyggare och mer funktionell hemsida, med tanke på de saftiga räntorna de tar för sina lån.

Priser och kostnader

Goodcash tar ut en årsränta på 25,74% vilket ger en effektiv ränta på 29%. Ingen uppläggningsgift eller aviavgift tillkommer. Eftersom Goodcash tar ut en fast ränta blir det mycket enkelt att förutse kostnaderna. Däremot går kunder som har ordnad ekonomi, inga betalningsanmärkningar och som vill låna högre belopp miste om fördelarna med en rörlig ränta där villkoren förmodligen är bättre för dem.

Goodcash jämfört med sina komkurrenter

Goodcash är inte den billigaste tjänsten på marknaden. Har man betalningsanmärkning får man vara beredd på att betala en högre ränta. Om man jämför med andra tjänster som erbjuder lån trots betalningsanmärkning så ligger Goodcash rätt normalt till. Deras fasta ränta gör dock att högre belopp blir väldigt dyra. Om man inte har betalningsanmärkning och vill låna ett högre belopp är det vettigt att i stället titta på andra långivare som erbjuder en rörlig ränta. Det absolut bästa i de fallen är att använda en jämförelsetjänst, exempelvis Lendo, för att hitta det bästa erbjudandet.

Om man däremot vill låna ett mindre belopp med kort återbetalningstid samt har en betalningsanmärkning är det inget större fel på Goodcash. Den höga räntan vägs upp av att de accepterar fler UC-förfrågningar än andra långivare, inte tar ut några extraavgifter och godtar upp till hela sex betalningsanmärkningar.

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Så här ansöker du hos Goodcash

Goodcash erbjuder en mycket smidig process för att ansöka om lån. Redan på hemsidans förstasida möts man av ett formulär där man väljer önskat belopp och återbetalningstid. Man visas då tydligt vilken ränta som gäller och hur mycket lånet kommer kosta i slutändan. Detta gör det mycket enkelt att jämföra kostnaden med andra långivare och att överväga om lånet passar dig.

Efter det fyller man i några grundläggande personuppgifter som personnummer, inkomst och adress. Identifieringen sker via BankID. Enligt Goodcash sker utbetalningen mycket snabbt, oftast inom 24 timmar. Detta får anses vara godkänt, även om många andra långivare numera använder direktbetalning till kundens bank.

Grundläggande villkor

Informationen om Goodcash villkor är tämligen bristfällig. Enligt deras villkor måste man vara 20 år gammal, folkbokförd i Sverige och ha en inkomst. Det framgår inte hur hög inkomsten måste vara. Detta tycker vi känns dåligt eftersom många låginkomsttagare då riskerar en onödigt UC-förfrågan på en ansökan de hade kunnat undvika helt.

Utöver det får man inte ha en aktuell skuld hos kronofogden. Det går däremot bra att ha gamla betalningsanmärkningar i bagaget, så länge skulden är reglerad.

Gå till webbplatsen

Kundernas omdömen om Goodcash

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Citattecken Super

Super. Lånade 10 k utan problem. Ingen manuell prövning eller nåt. Fick cashen dagen efter.

Omdömen Sundström, financer.com

Citattecken Blev beviljad och är nöjd

Har 4 gamla betalningsanmärkningar och 20,000:- i tidigare skulder. Tjänar 350 k/år.

Provade och fick automatiskt svar om att dom skulle göra manuell prövning. Jag ansökte om 25000:- Blev beviljat och är nöjd.

Omdömen Vickan, financer.com

Citattecken Bra avbetalningstid

Kul med ny lånegivare när man tröttnat på alla gamla där man måste betala tillbaka allt inom 3 dagar typ. Hur ska man ha råd med det? Gillar att man kan lägga upp lån i år istället för mån och de blir inte dyrare ändå men ganska låg ränta.
Har anm och fick låna 10 k.

Omdömen Luke, financer.com

Om Prioritet Finans AB

Goodcash är en bifirma till företaget Prioritet Finans AB som registrerades redan år 1979. De är ett finansbolag med säte i Göteborg som ägnar sig åt fakturaköp. De är störst i Sverige inom sin bransch med fler än dubbelt så många kunder som sin närmaste konkurrent. De erbjuder även belåning av kundfordringar till små och medelstora företag.

Företaget är triple-A rankat vilket innebär att de har en extremt god finansiering. Med över 2 miljarder kronor i eget kapital är risken låg att de kommer stöta på ekonomiska problem som ställer till det för långivarna. En stabil och finansiellt stark ägare bakom tjänsten är alltid att föredra och här ger vi tummen upp.

Goodcash erbjuder privatlån utan säkerhet till personer över 20 år och med en regelbunden inkomst. De accepterar kunder med flertalet betalningsanmärkningar och vill att processen att låna ska vara så smidig som möjligt. Detta står i stark kontrast med vad de egentligen erbjuder. En amatörmässig hemsida full med irrelevant information och en kundtjänst som är öppen…ja när? Det framgår inte. Deras villkor framgår inte heller helt tydligt.

I slutändan är det dock priserna som bestämmer och här ligger de relativt högt men ändå inom det acceptabla spannet för högkostnadskrediter till kunder med betalningsanmärkning. Om man saknar betalningsanmärkning och i synnerhet om man vill låna ett högre belopp rekommenderar vi däremot att du jämför med andra alternativ innan du slår till, det finns förmodligen bättre erbjudanden där ute.

Sidan senast uppdaterad: