Direkto

Koti-ikoni direkto.se
För- och nackdelar med Direkto
+ Accepterar betalningsanmärkning + Informativ och bra hemsida + Snabb handläggning
- Oklart med antalet samarbetspartners - Ingen kundtjänst på helgen
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: Direkto AB Ursprungsland: Sverige Verksamheten startade: 2014

Direktos tjänster och erbjudanden

Direkto är en låneförmedlare som samlar in erbjudanden från en rad olika banker med en ansökan och med endast en UC-kontroll. Hos Direkto kan man ansöka om privatlån utan säkerhet från 10 000 kronor till 500 000 kronor, med återbetalningstid från 1 till 15 år. De godkänner under vissa förutsättningar även betalningsanmärkning.

Tjänsten är helt kostnadsfri och ansökan är inte bindande. Det är alltså helt ok att om lån och sedan gå vidare med en annan tjänst om man inte är nöjd med de erbjudanden man får. Direkto har sitt huvudkontor i Stockholm och har funnits på marknaden sedan 2014. De har givetvis tillstånd av Finansinspektionen och är certifierade som låneförmedlare.

Direkto samarbetar med ett urval av de mest populära bankerna, varav flera är kända för att erbjuda riktigt bra räntor. Det framgår inte på Direktos hemsida hur många banker de samarbetar med, något som konkurrenter som Lendo är noga med att poängtera. Deras ”urval” av banker på hemsidan uppgår till 17 banker, så vi antar att det är det verkliga antalet.

Kundtjänst

Direktos kundtjänst nås på telefonnummer 020 – 252 626 mellan klockan 09.00 – 18:00 på vardagar. De har med andra ord ingen kundtjänst under helgerna, vilket vi tycker känns lite dåligt. Man kan även nå dem via e-post på adressen [email protected].

Hemsidan

Direktos hemsida har en snygg och modern utformning som är lätt att ta till sig. Hemsidan är mycket informativ. Alla tänkbara frågor besvaras och de är noga med att tillhandahålla den viktigaste informationen kring privatlån. Detta är extra bra för de som aldrig tidigare har tecknat ett privatlån. Vi ger tummen upp för Direktos användarvänliga hemsida!

Övriga funktioner

Direkto använder Bank-ID för identifiering, en metod som i princip är standard numera och som snabbar på processen betydligt. Man kan även logga in på ”mina sidor” för att ta del av sina låneerbjudanden efter ansökan. Utöver rena blancolån/privatlån kan man även samla sina lån upp till 500 000 kronor via Direkto. De erbjuder även en ”trygghetsförsäkring” till en kostnad av runt 6% av det försäkrade beloppet, som täcker lånkostanden i händelse av att man blir sjuk eller arbetslös och har svårt att betala tillbaka lånet.

Priser och kostnader

Det är helt kostnadsfritt att ansöka om lån via Direkto. Just nu bjuder de även på uppläggningsavgiften hos den långivare man i slutändan väljer.

Direkto jämfört med sina komkurrenter

För att jämföra låneförmedlare måste man dels jämföra med andra låneförmedlare och med individuella privatlån. Beträffande det sistnämnda ska man komma ihåg att varje ansökan genererar en UC-förfrågan. Man kan alltså endast ansöka hos ett fåtal långivare innan antalet förfrågningar blir så många att det ställer till problem. Hos Direkto tas det endast ut en UC-förfrågan trots att man i praktiken ansöker hos minst 17 långivare samtidigt.

Tyvärr framgår det inte exakt hur många långivare de samarbetar med. Om vi förutsätter att det är 17 så är exempelvis Lendo ett bättre alternativ som samarbetar med minst 25 banker.

Direkto är mycket tydliga med de räntor som erbjuds. De slutliga räntorna sätts alltid av långivaren efter dina egna förutsättningar, men de anger en nominell exempelränta på 2,95% och 29%. De anger på din hemsida att den effektiva räntan vanligtvis hamnar runt 3 – 10,14%. Detta ger en bra fingervisning och något som går att jämföra rakt av med andra låneförmedlares uppskattade räntor.

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Så här ansöker du hos Direkto

Direkto har sett till att ansökningsprocessen ska vara så enkel och transparent som möjligt. Man börjar med att välja sitt önskade belopp och återbetalningstid. Direkto ger då en omedelbar uppskattning av kapitalkostnaden (det totala belopp du betalar varje månad inklusive avgifter), baserat på en rimlig exempelränta.

Sedan fyller man i några personliga uppgifter och går vidare till identifiering via Bank-ID. Om man uppfyller bankernas grundläggande villkor kan man förvänta sig svar redan inom några minuter. Man bör dock avvakta minst 24 timmar så alla långivare hinner återkomma med sina erbjudanden.

Vi ger högsta betyg på själva ansökningsprocessen, då den är extremt enkel och tydlig.

Grundläggande villkor

De exakta villkoren sätts alltid individuellt av långivarna, men de absoluta minimumkraven för att kunna ansöka om lån via Direkto är:

– Du måst vara minst 20 år gammal
– Du måste ha en årsinkomst på minst 100 000 kr
– Du har någon form av fast anställning
– Du kan vara förtidspensionär/pensionär
– Du måste kunna betala av lånet innan du blir 79 år gammal
– Du är skuldfri från kronofogdemyndigheten i minst 6 månader
– Du har inte fått en betalningsanmärkning de senaste 6 månaderna

Direkto godkänner kunder med betalningsanmärkning. Den får dock inte vara yngre än sex månader och du måste tjäna över 12 000 kronor per månad.

Gå till webbplatsen

Kundernas omdömen om Direkto

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Citattecken Enkelt och snabbt

Direktos tjänst var enkel och snabb att använda! Fick en mycket bättre ränta än vad jag trodde var möjligt. Kommer alltid köra direkto om jag lånar pengar. Mycket nöjd!

Omdömen Natalie, trustpilot

Citattecken Snabb service

Personlig och snabb service. Personalen behärskar olika språk .

Omdömen Francisco, trustpilot

Citattecken Jättesnabb service

Jättesnabb service och professionellt bemötande!

Omdömen Sven, Trustpilot

Om Direkto AB

Direkto AB har sitt huvudkontor i Stockholm och grundades år 2014. Företaget erbjuder privatlån, billån, uppsamlingslån och försäkringar. Bakom Direkto står ett antal nyckelpersoner med stor erfarenhet från finansbranschen. Företaget tog nyligen in ytterligare riskkapital för att förstärka och marknadsföra sin verksamhet. Enligt allabolag.se uppvisade de år 2017 fortfarande ingen vinst, men detta är normalt för företag inom tillväxtfasen. Klart är att de har ett antal mycket kapitalstarka ägare och ett gott förtroende på marknaden med nöjda kunder.

Direkto är en relativt ny låneförmedlare som erbjuder låneförmedling och uppsamlingslån till svenska kunder. De har sitt kontor i Stockholm och driver sin verksamhet under tillstånd av finansinspektionen. De marknadsför sig som ”den sjyssta låneförmedlaren” vilket innebär att kunderna ska kunna ta del av maximal transparens och bra villkor.

Hos Direkto kan man ansöka om lån mellan 10 000 och 500 000 kronor, helt utan säkerhet. Det går även bra att ha en betalningsanmärkning, förutsatt att du tjänar minst 12 000 kronor per månad och att betalningsanmärkningen är minst 6 månader gammal.

Det är något oklart hur många långivare Direkto samarbetar med. På hemsidan uppvisar de ett ”urval” på 17 banker. Detta är lägre än hos andra liknande tjänster som samarbetar med minst 25 banker.

Vi rekommenderar Direkto då de verkar vara ett kundvänligt företag som anstränger sig för att informera kunderna om villkor och kostnader. Deras snabba och smidiga tjänst gör det betydligt enklare för den som vill låna till renoveringen, bilen eller oförutsedda utgifter.

Sidan senast uppdaterad: