Framsida » Så kan du finansiera begagnad bil!

Så kan du finansiera begagnad bil!

Finansiera begagnad bil

Om du vill finansiera begagnad bil efter du kanske finansierat ditt hem så är det dags att lyssna riktigt noga. Som du säkert vet så kan bilköp vara dyrt och en stor investering i livet. Rätt bil kan öppna upp för möjligheter och aktiviteter som du annars kanske hade gått miste om. Vi går igenom några viktiga punkter som du ska tänka på innan du börjar med att finansiera begagnad bil.

Lånebelopp
kr
5 000
600 000
Utan landskod, t.ex. 0701234567
Ränteexempel: 100 000 kr med 5 års löptid, rörlig årsränta 7,9% blir eff. ränta 8,19%, totalt belopp 121 372 kr och månadskostnaden 2 023 kr. Återbetalningstid min 1 - max 15 år. Effektiv ränta min 2,99% - max 89,00%.

 

Vad innebär det att finansiera begagnad bil?

Först och främst så är det på sin tid att vi definierar vad som menas med finansiera begagnad bil. Kort och gott sagt så betyder att du vill ta ett slags lån för att köpa en begagnad bil. I och med det så bör du tänka på följande saker innan:

Vad vi vill ha sagt med dessa punkter ovan är att du bör tänka efter om du kommer att orka göra det som krävs för att slutföra detta när du väl börjat.

Fördelarna med att köpa en begagnad bil

Du bör även ta reda på vilka eventuella för- och nackdelar som en begagnad bil kan medföra. En stor fördel med begagnad bil är att du åtminstone får tag på en bil. Tanken med ett billån är att kunna köpa en bil snabbare än att vänta flera månader eller i värsta fall år innan du kan köpa den kontant. Bilar som du kan köpa kontant tenderar då att vara bilar som du troligen inte vill ha från första början.

Den andra fördelen med en begagnad bil är att du kan börja jobba omedelbart med jobb som kräver körkort. Föreställ dig hur ett snabbt bilköp tack vare finansieringen för begagnad bil leder till kanske ditt drömjobb. Tänk dig också mardrömsscenariot där du inte kan sova om nätterna för att du ligger vaken och tänker på hur illa det är att du är utan bil.

Okej, vi ska inte vara så dramatiska. Men du kan helt klart se fördelarna och möjligheterna som bilägande kan leda till jämfört med att vara utan bil. Med bil kan du åka på spontanresor, med egen bil kan du besöka nära och kära på dina villkor och inte enligt kollektivtrafikens, med mera. Om detta är tillräckligt för dig att investera i ett billån så kan du ansöka om lån via Lendo här. Läs annars vidare.

Var noga med när du ska köpa begagnad bil!

Att köpa en begagnad bil kan vara mycket attraktivt på grund av priset. Men köp inte det första bästa som du hittar på andrahandsmarknader på nätet utan gör din forskning. Läs på om recensioner om hur vissa begagnade bilar för just den modell eller bilmärke som du har tänkt att köpa. Vad kanske måste renoveras omedelbart i just din valda bil som du vill köpa?

Vad tenderar att gå sönder relativt fort i just din begagnade bil som du kanske vill köpa med hjälp av billån? Och så vidare. Bättre är det om du tar kontakt med någon som kan det här om bilar för att få proffsig rådgivning, alternativt besök en bilverkstad som kanske hanterar just bilar som den modellen som just du vill köpa. De kanske kan ge dig heta tips om vilka problem som brukar återkomma för just den modellen.

Håll koll på återbetalningsperioden

Två saker du bör tänka på med återbetalningsperioden beträffande finansiera begagnad bil:

  1. Bilens ålder kan komma att påverka återbetalningsperioden i just hur länge du har på dig som mest att betala tillbaka. Hur kommer det sig? Jo, om du tar ett billån där bilen är säkerhet, dvs., som ”pant” om du inte kan betala lånet enligt överenskommelser, så finns det begränsad ålder på bilen. För ingen bank vill ta en för gammal bil som inte är värd sitt värde längre. Exempelvis finns det en bank som säger att bilen får max bara 12 år gammal, medan en annan säger 15 år gammal, när du har betalat tillbaka hela lånet.
  2. Återbetalningsperioden påverkar hur mycket det totala lånet kommer att kosta. Ju längre tid (längre återbetalningsperiod) som det tar för dig att betala tillbaka billånet, desto dyrare kommer det att bli. Hur går det ihop? Denna gång så är det så att ju längre återbetalningsperiod, ju fler månader som du skall betala tillbaka, eller hur? Precis. Och i princip brukar det vara samma ränta varje månad vilket i sig är ”kostnaden för lånet”. Om du då får betala ränta fler månader istället för färre månader (men samma lånebelopp) så betyder det ett större återbetalningsbelopp i slutändan sett på lång sikt.

Börja jämföra billån på Finance Pal 2019

Vi här på Finance Pal 2019 hjälper dig med att inte bara jämföra olika billån utan även söka upp olika långivare för att erbjuda dig exklusiva låneerbjudanden.

Du kan börja låna pengar nu för att finansiera begagnad bil med hjälp av dessa steg:

  1. Gå till startsidan på FinancePal.se.
  2. Skrolla ned en bit tills du ser rubriken, ”Hur mycket vill du låna?” Nedanför den kan du välja ditt ”Lånebelopp”, alltså hur mycket du faktiskt vill låna.
  3. Fyll sedan i den nödvändiga informationen under rubriken, ”Information om den sökande”, saker som ålder, sysselsättning, månadslön efter skatt, med mera.
  4. När du har fyllt i allt, kryssat i allt, och allt är färdigt så klickar du på ”FORTSÄTT” och sedan slutför du din låneansökan.
  5. Vi återkommer inom senare med exklusiva låneerbjudanden som du kan tacka ja eller nej till.

Enklare än så kan det inte bli om vi får säga det själva.

Lycka till med ditt nästa bilköp!

Vänliga hälsningar,
Finance Pal 2019.

Sidan senast uppdaterad: