Thorn

Koti-ikoni thorn.se
För- och nackdelar med Thorn:
+ Flexibla lån + Många valmöjligheter + Etablerad aktör med bra villkor
- Vilseledande lånbeskrivningar - Märklig hemsida med två olika “layouts” - För många avgifter
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: Thorn Svenska AB Ursprungsland: Sverige Verksamheten startade: 1969

Thorns privatlån

Thorn är en svensk lånetjänst som idag erbjuder två olika privatlån, eller snarare två olika versioner av samma blancolån. Däremot kan det vara något förvirrande då Thorn marknadsför det som tre olika lån, låt oss förklara.

De olika privatlånen kommer med olika fördelar och du kan själv välja vilket lån som passar dig, dina behov och förutsättningar bäst.

Grundlånet kallas Privatlån Plus och är ett blancolån på mellan 10 000 och 100 000 kr med en återbetalningstid på upp till 6 år. Fördelen med detta lånet är att du själv kan bestämma förutsättningarna och skulle du vilja betala tillbaka lånet tidigare än utsatt tid kan du göra det utan extra kostnad.

Thorn erbjuder även ett lån som kallas Pauslån men det är i grunden samma lån som Privatlån Plus fast med en pausfunktion där du under två månader kan välja att pausa återbetalningarna helt utan avgifter. Detta kan vara praktiskt om du får mer oväntade utgifter. Att säga att detta är ett separat lån är något missvisande, paus-funktionen kommer med grundlånet också. Med andra ord är Pauslånet en funktion för Privatlån Plus.

Slutligen erbjuder Thorn även ett lån den valt att kalla TryggLån. Detta lån är ett blancolån för upp till 50 000 kr med en försäkring som täcker dina kostnader om du skulle bli av med jobbet eller sjukskrivas. Det är helt enkelt en något säkrare version av ett privatlån för den som befinner sig i en ostabil ekonomisk situation.

Återbetalningstiden för TryggLån är maximalt 5 år.

Hur jämför Thorn med sina konkurrenter?

På pappret ser Thorn ut som ett lysande privatlån men hur håller de sig mot konkurrenterna när vi tar en närmare titt?

Den främsta fördelen med Thors privatlån är att det är mycket flexibelt och anpassningsbart. Vi uppskattar dessutom att man kan ta ett TryggLån och erbjuds möjligheten att pausa sin återbetalning i två månader vid behov.

Tittar vi närmare på de andra villkoren med Thorn så ser det ut att följa industrins standard, fast med det sagt finns det andra tjänster som har något bättre villkor.

Till exempel önskar vi att Thorn hade skippat avgifterna som läggs till, framför allt månadsavgifterna då det snabbt blir en ganska stor summa på lån med längre återbetalningstid. Vi tycker även att räntan är något hög med tanke på att man dessutom betalar avgifter.

Sammanfattningsvis är Thorn ett okej privatlån för den som behöver låna upp till 100 000 kr och om du anser att deras villkor passar dina förutsättntningar har vi inga invändningar. Däremot är vi övertygade om att det finns andra produkter på marknaden som är mer konkurrenskraftiga. Dessutom verkar det som att tidigare kunder har en del invändningar vilket vi diskuterar nedan.

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Ansök om ett lån från Thor

Att ansöka om ett privatlån från Thorn är rättframt och enkelt och processen är snarlik den hos andra aktörer på den svenska marknaden.

Det första steget är att bestämma vilket lån du är intresserad av: Privatlån Plus eller Trygglån. Därefter kan du välja beloppet samt den återbetalningstiden du önskar.

Nästa steg är att fylla i personlig information samt svara på enkla frågor gällande din ekonomi och anledning till att du behöver ta lånet.

Efter det är det upp till Thorn att göra en kreditupplysning och avgöra om du passar för lånet eller inte. Skulle du godkännas behöver du signera lånet innan pengarna betalas ut.

Så enkelt är det.

Gå till webbplatsen

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Citattecken Negativ recension från Michael

Behöver du ett lån kanske
Låna aldrig pengar av det här företaget, oavsett hur litet det är.
Riktigt otrevlig personal och hög ränta. Undvik dem! Det finns en stor lånemarknad, så syna det låneinstitut eller bank du vill låna hos först och gör det noggrant.

Omdömen Michael, Truspiot

Citattecken Positivt recension från CJ81 (användarnamn)

Jag sökte 15 000kr hos Modus finans som tillhör Thorn. Blev beviljad vid 9.30 och hade pengarna kl 15. Mycket trevlig tjej som ringde upp.
De tog en förenklad uc där inga skulder syntes , bara förfrågningar.
De rapporterar inte in lånet till uc.

Omdömen CJ81 (användarnamn), Lånforum.se

Mer information om Thor

Thorn grundades i slutet på 1960-talet och erbjöd till att börja med lån av elektronik och andra husartiklar. Denna delen av verksamheten driver man än idag och du kan lån pengar och elektronik från Thor.

Dessutom driver Thorn ett par andra privatlån på den svenska marknaden för vilka Thorn Svenska AB står för krediten.

Thors egna privatlån är en okej tjänst för den som behöver pengar snabbt med flexibla villkor och vi har sett tidigare kunder som är mycket nöjda med tjänsten och en del som är missnöjda, vilket är ganska vanligt i denna branschen.

Sammanfattning

En bra sammanfattning av Thors privatlån är att det är väldigt svenskt, eller lagom. Thors lån är varken superbra eller urdåligt och vi har inga problem med att rekommendera dem.

Se bara till att studera deras villkor då de har olika krav för de olika lånen. Vi råder dig även till att räkna ut alla avgifter som kommer läggas på under återbetalningstiden så att du får en bättre uppfattning om vad det faktiskt är du kommer betala.

Sidan senast uppdaterad: