Svea Ekonomi

Koti-ikoni svea.se
För- och nackdelar med Svea Ekonomi
+ Etablerat varumärke + Räntegaranti + 15 års återbetalning
- Hög ränta - Höga avgifter - Dåligt rykte bland kunder
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: Svea Ekonomi AB Ursprungsland: Sverige Verksamheten startade: 1981

Svea Ekonomi privatlån

Svea Ekonomis privatlån är en del av deras omfattande finansiella verksamhet i Sverige och en av många produkterna på privatlånsmarknaden. Och vi uppskattar att man, trots sitt välkända rykte, beviljar lån till personer med betalningsanmärkningar (i vissa fall).

Överlag hade vi en positiv bild av Svea Ekonomi och deras tjänster innan vi började med vår granskning men som alltid har vi tagit en fullständigt opartisk titt på verksamheten och erbjuder vårt ärliga omdöme nedan.

Vi svarar bland annat på om Svea Ekonomi är pålitliga samt om deras privatlån håller måttet jämfört med resten av marknaden.

Hur jämför Svea Ekonomi med sina konkurrenter?

Till att börja med kan vi alltid uppskatta en tjänst som är väletablerad, vilket Svea Ekonomi onekligen har, inte bara i Sverige utan även ute i Europa. Vi gillar även när långivare erbjuder lånmöjligheter även trots att personen i fråga har en betalningsanmärkning. Och det faktum att Svea Ekonomi erbjuder återbetalning på upp till 15 år är ett stort plus då det är en av de längsta återbetalningsperioderna på marknaden.

Fast med det sagt är Svea Ekonomi långt ifrån perfekta.

På sin hemsida har de gjort det tydligt att man erbjuder en räntegaranti vilket så klart låter attraktivt till att börja med. Men när vi fick reda på att minsta ränta ligger på över 15% trillade vi nästan av stolen. Att de dessutom tar ut en uppläggningsavgift på närmare 800 kr är inte heller något vi uppskattar.

Så när det kommer till att jämföra Svea Ekonomis privatlån med andra privatlån är vi kluvna. Trots att det alltid är att rekommendera att ta lån från etablerade tjänster är en så pass hög ränta inget vi kan ställa oss bakom.

Tyvärr har de dessutom ett bristande rykte bland tidigare kunder som lämnat negativa recensioner om deras tjänster. Du kan läsa mer om det längre ner i sektionen “Kundrecensioner”.

Därför får Svea Ekonomi ett ganska svagt betyg när vi jämför dem med andra pålitliga och betydligt billigare tjänster på marknaden.

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Ansök om ett lån från Svea Ekonomi

Oavsett om du vill ta ett privatlån eller vill samla andra lån under ett och samma tak är ansökningsprocessen densamma. Processen är dessutom exakt likadan som hos andra tjänster.

Du inleder din ansökan genom att välja hur mycket du vill lån samt över hur lång tid. Därefter ombeds du ange information om dig själv och din ekonomiska situation samt ge en anledning till varför du behöver lånet. Efter att du skickat in din ansökan genomför Svea Ekonomi en kreditupplysning på dig och om de anser att du kvalificerar för ett lån skickar de ut ett lånelöfte till dig.

Om du är intresserad av att godkänna deras lån och få beloppet utbetalt signerar du lånelöftet med ditt Bank-ID så får du pengarna utbetalda inom kort.

Gå till webbplatsen

Svea Ekonomi kundrecensioner

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Citattecken Negativ recension från Jessica:

Sämsta någonsin!
Sämsta någonsin!!
Akta er för detta bolag!
2 års räntefri avbetalning med Human finans, övergick till ordinarie avtal med 20 % i ränta! för att jag Missade en betalning med 2 (!!) dagar, då min post skickades till fel adress!

Lurar bara en på pengar!

Omdömen Jessica, Trustpilot

Citattecken Negativ recension från Markus:

Skamligt bolag. Undvik affärer med Svea Ekonomi.

Omdömen Markus, Trustpilot

Mer information om Svea Ekonomi

Svea Ekonomi är en stor internationell koncern som hanterar och erbjuder finansiella tjänster i en rad olika länder i Europa. Bolaget grundades i början på 1981-talet och har sedan dess vuxit till att bli en av Sveriges mest inflytelserika finansiella bolag.

Förutom att erbjuda privatlån på den svenska marknaden sysslar man med betallösningar inom E-handel, fakturaköp, girotjänster, inkasso och kreditupplysning.

Idag är man aktiva inom några av Europas viktigaste ekonomiska marknader däribland Danmark, Estland, Finland, Nederländerna, Norge, Schweiz och Tyskland. Dessutom arbetar man konstant efter att utöka verksamheten och hitta nya möjligheter på intressanta marknader.

Sammanfattning

Trots att Svea Ekonomi är en väletablerad finansiell koncern i Europa med ett gott rykte och en väletablerad historik, faller deras privatlån platt i jämförelse med många av deras konkurrenter.

Inte bara är deras ränta skyhög med extra kostnader och utgifter som de flesta andra slopat för länge sedan, men de har även ett dåligt rykte bland tidigare kunder. Faktum är att när vi granskade produkten och letade efter recensioner från tidigare låntagare lyckades vi inte hitta en enda person som rekommenderade Svea Ekonomi över andra tjänster på marknaden.

Vårt slutsats är helt enkelt att det finns bättre alternativ för den som behöver ett privatlån i Sverige även om du har en betalningsanmärkning. Och även om Svea Ekonomi kan vara pålitliga inom andra finansiella industrier är deras privatlån inte en tjänst vi kan rekommendera.

Sidan senast uppdaterad: