Santander Consumer Bank

Koti-ikoni santanderconsumer.se
För- och nackdelar med Santanders privatlån:
+ Lån från en av de största bankerna i världen + Ny kund-garanti + Bra kundrecensioner
- Rörliga ränta som i vissa fall är något för hög - Santander har ett något tveksamt rykte internationellt - Åldersgränsen är 20 och inte 18
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: Santander Ursprungsland: Spanien Verksamheten startade: 1857

Santanders privatlån: Mitt Lån

Santander är, som du säkert känner till, en av världens största och mest välkända internationella banker. En del av deras produkt i Sverige är en privatlånstjänst för dig som behöver täcka oväntade utgifter eller har idéer som du vill starta men inte tillräckligt med kapital.

Du kan låna mellan 10 000 och 350 000 kr helt utan säkerhet och utan uppläggningsavgift. Dessutom har Santanders schyssta villkor med återbetalning på upp till 12 år med möjligheten att lösa lånet precis när du vill utan extra kostnad.

Självklart är en av fördelarna med att lån från Santander att det är en stor och väletablerad bank, men frågan är hur väl deras privatlån jämför med andra liknande lån på marknaden

Därför har vi granskat tjänsten och erbjuder en detaljerad recension av Santanders privatlån nedan.

Hur bra är Santanders privatlån jämfört med konkurrenter?

Efter en lång och seriös granskning av Santanders privatlån kan vi med säkerhet säga att det är en okej tjänst för dig som behöver ett snabbt och seriös privatlån. Däremot är det strikta med vilka som godkänns och sannolikheten är högre att du blir nekad ett Santander lån än om du ansöker hos en mindre tjänst. Fast i slutländan är även detta en bra egenskap och något som vi uppskattar.

Räntan som erbjuds jämfört med lånebeloppen är också konkurrenskraftiga på den svenska marknaden men det är viktigt att du förstår att Santander sätter räntan baserat på din kreditupplysning och det kan varierar mycket från person till person. Är din ekonomiska situation inte stark nog kan räntan läggas högt.

En av de främsta fördelarna med ett Santander privatlån är att de har en “ny kund-garanti” vilket är något man sällan ser i branschen. Garantin gäller i två veckor och innebär att du har möjlighet att ångra dig och betala tillbaka hela lånebeloppet utan några kostnader om du skulle ångra dig. Du har med andra ord 14 dagar på dig att ta ett slutgiltigt beslut gällande lånet du ansökt om.

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Ansök om Mitt Lån från Santander

Att ansöka om ett Santander privatlån är enkelt och rättframt. För att starta processen besöker du Santanders hemsida och klickar dig vidare till sektionen för privatlån, alternativ använder du en länk på denna sidan. Det går även att ansöka via telefon men det är lättare att göra det online då du får ditt besked direkt.

Väl där kan du enkelt välja lånebelopp och återbetalningstid samt läsa mer om Santanders villkor.

Efter att du angivit den nödvändiga information gällande dig och anledning till varför du behöver lånet genomför Santander en kreditupplysning. Baserat på upplysning beslutar Santander om du är lämplig för ett lån och meddelar dig omedelbart. Under processen sätter även Santander räntan för lånet baserat på dina förutsättningar.

Värt att notera är att inga extra eller dolda avgifter tillkommer, dvs. du slipper betala uppläggningsavgifter, aviavgifter, etc.

Gå till webbplatsen

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Citattecken Recension från oregistrerade användare:

Verkar hårda tyvärr:

“Tyvärr kan vi inte ge dig ett lån den här gången. Det är ett beslut som vi grundar på vår kreditbedömning och den information du skrivit i din låneansökan.

Men återkom gärna till oss i framtiden. En högre inkomst, lägre utgifter eller en annan anställningsform är exempel på sådant som gör att ansökan kan bli beviljad om du provar igen efter en tid.

Med vänlig hälsning,
Santander Consumer Bank”

Omdömen Oregistrerad användare, lånforum.se

Citattecken Bra recension från Alexandra Maracinaru

Fantastisk bank!

Fantastisk bank! Kudos Santander.

Omdömen Alexandra Maracinaru, Trustpilot

Mer information om Santander Consumer Bank

Santander är en stor internationell bank med huvudkontor i Spanien och över hundra års erfarenhet från bankindustrin. Även om Santander har en internationell reach så är huvudfokus den europeiska marknaden där banken är den femte största baserat på mängden pengar de årligen hanterar.

I Sverige erbjuder de en rad olika banktjänster och lån under namnet Santander Consumer Bank och deras privatlån är en av de mer populära produkterna. Som nämnt ovan är deras privatlån en konkurrenskraftig produkt på den svenska marknaden och vi har inga problem med att rekommendera dem.

Att de dessutom har 7,7 av 10 stjärnor på Trustpilot baserat på över 800 recensioner ger oss ännu mer hopp om denna lånetjänsten och bekräftar vad vi själva anser om deras blancolån.

Sammanfattning

Med Santander Consumer Bank i Sverige kan du som privatperson låna mellan 10 000 och 350 000 kr utan säkerhet och med en återbetalning på upp till 12 år. Dessutom är lånet avgiftsfritt så att du slipper oroa dig över dolda kostnader.

En av de faktorer som gör Santanders konkurrenskraftiga är att de erbjuder en “ny kund-garanti” som ger dig 2 veckors tid att besluta om du faktiskt behöver lånet. Skulle du ändra dig kan du betala tillbaka hela lånebeloppet utan extra kostnad.

Utöver blancolån erbjuder Santander Consumer Bank även kredit- och betalkort, sparkonton samt fordonslån.

Meta: Santanders privatlån riktar sig till dig som behöver låna mellan 10 000 och 350 000 kr utan säkerhet från en pålitligt och mycket väletablerad internationell finansiell tjänst.

Sidan senast uppdaterad: