Nystart Finans

Koti-ikoni nystartfinans.se
För- och nackdelar med Nystart Finans:
+ Schyssta villkor + Snygg hemsida som är enkel att använda + Gott rykte
- Skyhöga avgifter och ränta - Förmodat fejkade recensioner på Trustpilot - En produkt som inte representerar priset
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: Nystart Finans Sverige AB Ursprungsland: Sweden Verksamheten startade: 2015

Nystart Finans låneprodukt och Nystartslån

Nystart Finans är en nystartade långivare på den svenska marknaden som erbjuder privatlån och samlingslån sedan 2015. Du kan låna mellan 20 000 kr och 500 000 kr från med en återbetalningstid på upp till 12 år. Räntan sätts individuellt och varierar beroende på din ekonomiska situation. Läs mer om räntan nedan.

Vid första anblick är det tydligt att Nystart Finans lagt tid och energi på att designa en attraktiv och tidsenlig hemsida som med säkerhet lockar till sig bra med kunder. Men hur bra är Nystart Finans egentligen? Efter en lång och detaljerad granskning har vi svaret och vi har sammanställt vår uppfattning i denna recension.

Håller Nystart Finans måtte mot sina konkurrenter?

Det första som stack ut när vi började granska Nystart Finans var priserna och den ohyggligt höga kostnaden. En minsta ränta på 10,9% och en uppläggningsavgift på närmare tusenlappen är betydligt många gånger högre än industriledare och det sänker Nystart Finans betyg direkt.

Faktum är att vi har svårt att se hur Nystart Finans skulle kunna erbjuda något som kan kompensera för de skyhöga kostnaderna.

De har ganska bra omdömen på sajter som Trustpilot och liknande men det är de långt ifrån ensamma om. Likaså kan de i vissa fall bevilja lån till låntagare med betalningsanmärkningar men det är de inte heller ensamma om.

Med andra ord erbjuder Nystart Finans en produkt som är snarlik många av deras konkurrenter fast till ett mycket högre pris och utan att erbjuda något extra. Du har helt enkelt möjlighet att få samma produkt för en bättre deal hos alla deras konkurrenter.

Som om inte det var nog misstänker vi att majoriteten av deras 5-stjärniga recensioner på Trustpilot är betalda för vilket är ett varningens tecken.

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Ansök om ett lån från Nystart Finans

För att påbörja din ansökan inför ett lån från Nystart Finans behöver du tillhandahålla Nystart Finans med personliga uppgifter och information om din ekonomiska situation. Därefter skickar du in ansökan och anger en tid då Nystart Finans kan kontakta dig för ytterligare diskussion om din situation.

Om Nystart Finans beviljar ditt lån kommer du få ett lånelöfte skickat till dig som du enkelt signerar med ditt Bank ID och därefter betalas lånet ut så fort som möjligt.

Processen är, som du kanske känner till, samma som för de flesta långivarna i Sverige och det är inga frågetecken på den fronten.

Gå till webbplatsen

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Citattecken Negativ recension från Satu Malinen:

Ny start, vilket skämt
Här får man ingen ny start! Trots att jag inte har nån betalningsanmärkning

Omdömen Satu Malinen, Trustpilot

Citattecken Positiv recension från Ulf:

Det va bra och de var verkligen…
Det va bra och de var verkligen tillmötes gående med allt. Tycker att allt har flytit på bra så långt. De är trevliga tycker jag.

Omdömen Ulf, Trustpilot

Mer information om Nystart Finans

Nystart Finans har valt att fokusera på att erbjuda ett privatlån som de uppmanar sina kunder att använda till att samla andra lån. Med andra ord erbjuder de inte ett privatlån för utgifter såsom renoveringar eller bilköp även om du i vissa fall kan beviljas ett lån för det också.

Tyvärr erbjuder Nystart Finans begränsad information om sig själva och sitt bolag vilket inte är något vi uppskattar. Däremot har vi kunnat bekräfta att de är godkända och drivs under tillsyn av Finansinspektionen och att de därmed har tillåtelse att erbjuda privatlån på den svenska marknaden.

Sammanfattning

Vi har svårt att erbjuda Nystart Finans till våra läsare och det är endast på grund av de enormt höga kostnader som deras lån är förknippade med.

Trots att företaget har bra recensioner från tidigare kunder och trots att de verkar oerhört seriösa har vi svårt att förstå varför deras produkt skulle vara värd mycket mer än alla andra som erbjuder lån med bättre villkor.

Vi gillar inte heller att lägsta lånebeloppet är 20 000 kr då det utesluter en stor del av marknaden och omöjliggör det för många att använda sig av Nystart Finans.

Som alltid är det så klart upp till dig vem du väljer att ansöka om lån från och vi är övertygade om att Nystart Finans är seriösa och pålitliga så du har inget att oroa dig för. Som sagt är vårt enda problem är kostnaderna.

Sidan senast uppdaterad: