Nanokredit

Koti-ikoni nanokredit.se
För- och nackdelar med Nanokredit
+ Använder inte UC + Lågt lägsta inkomstkrav + Tydligt och informativ hemsida
- Accepterar inte betalningsanmärkningar - Inga betalningsfria månader - Uppläggningsavgift och fakturaavgift
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: Na No Invest & Finans AB Ursprungsland: Sverige Verksamheten startade: 2008

Snabblån från Nanokredit

Nanokredit har varit verksamma sedan år 2008 och har sitt kontor i Upplandsväsby utanför Stockholm. Företaget var ett av de första aktörerna att erbjuda ”sms-lån”, som det kallades på den tiden. Nanokredit marknadsför sig själva som en enkel och tydligt tjänst där man utan krångel ska kunna teckna ett snabbt privatlån.

Hos Nanokredit kan man låna från 2000 till 25 000 kronor, utan säkerhet. Återbetalningstiden är upp till 9 månader. De riktar sig alltså främst till de som är i akut behov av ett mindre belopp och med möjligheten att betala tillbaka det under kort tid.

Nanokredit tillämpar inte någon individuell räntesats utan alla lån kommer med en rörlig ränta på 39,5 utöver referensräntan på 39%. Utöver det tillkommer en uppläggningsavgift på 395 kr samt en fakturaavgift på 60 kronor. Lånet är en så kallad högkostnadskredit, vilket innebär att räntan är högre än på andra lån. Eftersom beloppen (och kraven) i det här fallet är relativt låga kan det ändå upplevas som prisvärt för ett mindre lån på några tusen kronor.

Med hjälp av lånekalkylatorn på Nanokredits hemsida kan man enkelt bilda sig en uppfattning om kostnaden innan man gör sin ansökan. Nanokredit har tillstånd från finansinspektionen för att bedriva utlåning i Sverige.

Nanokredit i jämförelse med konkurrenterna

Nanokredit är inte en tjänst för den som söker kapital till större investeringar. Räntorna är relativt höga och återbetalningstiden är kort. Om man däremot är ute efter ett mindre kapital till vinterjackan, en obetald faktura eller andra oförutsedda utgifter passar tjänsten utmärkt.

Priserna ligger i paritet med andra tjänster som erbjuder högkostnadskrediter. Ett sådant lån är i regel dyrare än ett längre amorteringslån, men vägs upp av andra faktorer. Vi upplever Nanokredit som en enkel, tydlig tjänst som på ett transparent sätt uppvisar sina kostnader. Det är sedan upp till kunden själv att överväga om behovet motsvarar kostnaden.

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Så här ansöker man hos Nanokredit

Nanokredit vill erbjuda en enkelt och tydlig tjänst för de som är i akut behov av kontanter. Själva processen för att ansöka om lån är mycket enkel.

  1. Använd lånekalkylatorn för att se över kostanden för lånet
  2. Fyll i dina personuppgifter i formuläret
  3. Legitimera dig med BankID
  4. Klart! Pengarna betalas ut snarast.

Om ansökan blir beviljad innan klockan 14:00 kommer Nanokredit betala ut beloppet redan samma dag. Behöver man hjälp med sin ansökan står Nanokredits kundtjänst redo att besvara dina frågor. De nås på telefonnummer 08-590 757 00, vardagar mellan 08.00-17.00.

Lånevillkor

Nanokredit ställer betydligt lägre krav på kredittagare än många andra långivare. De aktuella grundkraven är i dagsläget:

Lån upp till 10 000 kronor

  • Du är svensk medborgare och mellan 20 år – 70 år gammal
  • Du har en årsinkomst på minst 50 000 kr
  • Du har inga betalningsanmärkningar

Lån över 10 000 kronor

För lån över 10 000 kronor är kraven något högre.

  • Du är svensk medborgare och mellan 20 år – 65 år gammal
  • Du har en deklarerad inkomst på minst 150 000 kr
  • Du har en fast inkomstkälla, exempelvis från arbete, A-kassa eller pension

Vi uppskattar att Nanokredit erbjuder ett alternativ för de med låg inkomst och som endast behöver några tusen kronor. Vi ser det även som positivt att de inte använder UC vid kreditkontrollen. Räntorna är något höga, men kompenseras av den krångelfria utbetalningen. Nanonkredit kan mycket väl passa som ”räddare i nöden” för den som akut behöver ett mindre belopp och tycker kostnaden är rimlig.

Gå till webbplatsen

Kundernas omdömen om Nanokredit

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Citattecken Ansvarsfulla

Tykcker de e ansvarsfulla som inte lånar till de som inte skött bet. Många kritiserar det men de e bra, kan man inte betala så klart man inte får låna fler gånger. TEsta att låna hos en bank och strunta betala så kan du se hur det går. Har skött mina egna betalningar och då e de inga problems. bra service.

Omdömen Jörgen, Financer

Citattecken Tacksam

Ni hjälpte mig när jag behövde det som mest när alla andra sa nej. Så tack för det och god jul.

Omdömen Pernilla, Trustpilot

Citattecken Rekommenderas!

Snabb handläggning och snabb utbetalning!

Omdömen Ann, Trustpilot

Infomation om Na No Invest & Finans AB

Na No Invest & Finans grundades år 2008 och är därmed ett av de äldsta bolagen i Sverige som erbjuder konsumentkrediter och snabblån. Företaget driver i dagsläget tre varumärken:

Nanokredit

Traditionella sms-lån med snabb utbetalning under parollen frihet, enkelhet och tydlighet.

Cash republic

Erbjuder privatlån / blancolån mellan 3000 kr och 3000 kr utan uppläggningsavgift eller andra extra avgifter.

Nanoflex

Erbjuder flexibla lån upp till 25 000 kronor.

Nanokredit är en snabb och smidig tjänst för smålån utan säkerhet. De erbjuder högkostnadskrediter mellan 2000 och 25000 kronor, med återbetalningstid upp till 9 månader. Räntorna är relativt höga men ligger i paritet med liknande tjänster på nätet.

Nanokredit utmärker sig genom att ställa lägre krav på låntagarna än andra företag. Man behöver exempelvis endast tjäna 50 000 kronor om året för att teckna snabblån hos Nanokredit. Tyvärr accepterar de inte kunder med betalningsanmärkning, vilket är märkligt med tanke på den höga räntan.

Utöver snabba och enkla smålån erbjuder de en kundtjänst över telefon och inloggning på en personlig sida där man kan se över sina dokument. Är man redan registrerad som kund går det betydligt snabbare att låna pengar igen i framtiden.

Vi tycker Nanokredit framstår som en stabil långivare men stor erfarenhet. De har varit verksamma sedan 2008 och har tillstånd från finansinspektionen, vilket innebär att de följer aktuella riktlinjer för ansvarsfull utlåning.

Sidan senast uppdaterad: