Myloan

Koti-ikoni myloan.se
För och nackdelar med Myloan
+ Högt antal anslutna långivare + Accepterar betalningsanmärkning + Rutinerade ägare
- 2 års lägsta avbetalning något högt - Oklart antal låneinstitut
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: Insplanet AB Ursprungsland: Sverige Verksamheten startade: 1999

Myloans tjänster och erbjudanden

Myloan är en låneförmedlare som har varit verksamma sedan 2011 och som har hjälpt över 300 000 kunder jämföra olika erbjudanden från långivare. Hos Myloan kan man ansöka om ett så kallat ”blancolån” eller ”privatlån”, vilket helt enkelt innebär ett lån utan säkerhet. Du kan låna till vad du vill, renoveringen, sommarstugan, resan, bilen, etc.

Det kan vara knepigt att leta sig igenom lånedjungeln på egen hand. Därför finns det låneförmedlare vars affärsidé är att skicka din ansökan till en rad olika banker (ibland så många som 25 stycken samtidigt), helt utan kostnad. Samtliga ansökningar sker dessutom med en enda UC-kontroll, vilket är mycket positivt då för många UC-kontroller kan ställa till problem vid framtida låneansökningar.

Hos Myloan kan du ansöka om lån på 5 000 till 500 000 kronor, med avbetalningstider på 2 – 15 år. När du har gjort din ansökan skickas den till 23 olika banker och långivare. Du kan räkna med att få svar från samtliga inom 24 timmar. Sedan är det bara att välja det billigaste alternativet. Smidigt!

Kundtjänsten

Myloan har en kundtjänst vars rådgivare står redo att hjälpa dig via telefon under normala arbetstider. Tyvärr erbjuder de inte någon kundtjänst på helgerna, men detta är knappast avgörande då detta i regel inte är några ”panik-lån” utan ett väl genomtänkt ekonomiskt beslut.

Hemsidan

Myloan har en snygg och prydlig hemsida som är lätt att navigera. Tack och lov är den inte fylld till bredden med irrelevant information som hos många andra låneförmedlare. Vi uppskattar speciellt att de är transparanta med vilka långivare de samarbetar med.

Övriga funktioner

Myloan erbjuder allt som man kan förvänta sig av en modern tjänst på nätet idag. Inloggning via BankID, personlig inloggning på hemsidan, frågor och svar, ordlista, med mera. En kundvänlig och föredömlig hemsida som är lätt att använda.

Räntor och kostnader

Samtliga räntor är rörliga och sätts av de olika långivarna. Räntespannet är i dagsläget 2,95% – 95,70%. Detta är ett stort spann och man kan räkna med att de med god ekonomi får en ränta i den lägre delen medan de med betalningsanmärkningar får en högre ränta. Vi har inte lyckats hitta någon uppgift om uppläggningsavgift, så vi antar och hoppas att detta inte förekommer.

Myloan jämfört med andra låneförmedlare

Det finns idag flera olika låneförmedlare på marknaden. De tillhandahåller en oumbärlig tjänst för den som är i behov av ett blancolån. Det hade varit fullständigt opraktiskt att söka 20-30 lån för att jämföra mellan erbjudandena.

Vad är det som skiljer låneförmedlarna åt? I ärlighetens namn, inte mycket. Vad man kan titta på är hur många banker de samarbetar med. Myloan har 23 banker på sin lista av partners (trots att de säger 25 på hemsidan), vilket är en bra siffra. Vissa andra når inte ens upp till 20, medan aktörer som Lendo skryter med ”över 25”. Våra efterforskningar visar även att Myloan har ett ovanligt högt antal långivare som erbjuder lån med betalningsanmärkning. Detta är positivt för dig med betalningsanmärkning. Du får dock räkna med en högre ränta av den anledningen.

 

Myloan står sig väl i jämförelse med andra låneförmedlare. De erbjuder samlingslån, billån, privatlån, med mera (i princip samma sak) och verkar vara uppskattade av de som lämnat recension på nästet.

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Så här går ansökan till

Ansökningsprocessen är enkel och rak på sak hos Myloan. Börja med att välja belopp. Det börjar med nästan fånigt låga 5 000 kronor och sträcker sig hela vägen upp till 500 000 kronor. Återbetalningstiden börjar på hela 2 år, vilket känns väldigt högt vid belopp på 5 000 – 20 000 kronor. Max återbetalningstid är 15 år.

Sedan väljer du anledning till lånet. Bil, lösa andra lån, annat, etc. Fyll i dina personuppgifter och skicka in. Identifiering sker via BankID. Nu skickas din ansökan ut till 25 (eller 23?) olika långivare och du kan förvänta dig svar från samtliga inom två bankdagar. Enligt Myloan brukar hela processen från ansökan till undertecknat lån ta ungefär 2 veckor. Så, detta är definitivt inget ”snabblån” för den som är i akut behov av pengar.

Grundläggande villkor

För att kunna ansöka om lån via Myloan måste man vara över 18 år gammal och ha en inkomst på minst 10 000 kronor per månad. Detta gäller vid de lägre beloppen. Om man vill låna en halv miljon behöver man tjäna betydligt mer än så och förmodligen vara något äldre än 18. Betalningsanmärkning accepteras men du måste ringa Myloan i det fallet när du vill göra din ansökan.

Gå till webbplatsen

Kundomdömen om Myloan

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Citattecken Bra villkor

Jag fick mycket bra lånevillkor snabbt och utförlig information om allting.

Omdömen Stefan Karlsson, Trustpilot

Citattecken Trevliga och kunniga

Som alltid bra val att välja hjälp från MyLoan, super trevligt bemötande, kunniga o framför allt gör så att man får det bättre.

Omdömen Camilla R., Trustpilot

Citattecken Snabb återkoppling

Vänliga, riktigt alerta och snabb återkoppling med ett bra resultat.

Omdömen Stefan L., Trustpilot

Insplanet AB

Tjänsten Myloan är del av försäkringsförmedlaren Insplanet AB. Verksamheten står under Finansinspektionens tillsyn och har tillstånd att bedriva låne- och försäkringsverksamhet i Sverige. Insplanet AB grundades redan år 1999 och är en av Sveriges mest rutinerade företag inom försäkringsrådgivning. Insplanet köptes år 2018 upp av den finansiella koncernen Zmarta som driver flera olika varumärken inom ”fintech”, ett modeord för finansiella tjänster på nätet.

Myloan är en låneförmedlare som hjälper kunder hitta den bästa räntan till sitt privatlån. Tjänsten har förmedlat lån sedan 2011 och erbjuder 23–25 ansökningar utifrån en och samma UK-kontroll. Man kan låna mellan 2 000 och 500 000 kronor, med avbetalningstid upp till 15 år. Tjänsten drivs av finansföretaget Insplanet AB.

Vi ger tummen upp åt Myloan som verkar vara en bra låneförmedlare med kunniga rådgivare. Kundernas omdömen är i regel positiva. De har ett bra utbud av långivare i sin lista av partners, varav ett flertal erbjuder lån till kunder med betalningsanmärkning. Eftersom tjänsten är helt gratis att använda har du inget att förlora på att dra iväg en ansökan om du funderar på ett lån till något du behöver. Vem vet, kanske får du ett erbjudande som är för bra att tacka nej till?

Sidan senast uppdaterad: