Froda

Koti-ikoni froda.se
För och nackdelar med Froda
+ Mycket enkel ansökan + Mycket prisvärt lån + Snabb utbetalning
- Kort maximal återbetalningstid - Ingen personlig inloggning
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: Monetise Capital AB Ursprungsland: Sverige Verksamheten startade: 2015

Frodas erbjudanden och tjänster

Froda är en tjänst som erbjuder företagslån med inriktning på småföretag och startups. De vill göra det enkelt och rättvist för mindre företag att låna pengar för att underlätta tillväxten. Möjliga kunder är till exempel frisörsalonger, caféer och butiker. Genom en enkel och snabb ansökningsprocess kan man låna mellan 10 000 kronor och 1 000 000 kronor med snabb utbetalning inom 24 timmar. Man kan välja avbetalningstid mellan 4 månader och 18 månader.

Det krävs ingen säkerhet för att låna pengar från Froda. I stället bedöms kreditvärdigheten utifrån företagets aktuella ekonomiska status och intäkter. Detta sätter gränsen på hur mycket man kan låna. Efter att ha gjort sin ansökan får man en personlig offert från Froda där det accepterade lånebeloppet framgår. Man riskerar alltså inte att låna mer än vad företaget rimligen har möjlighet att betala tillbaka. Ansökan sker digitalt via Frodas hemsida och svar ges inom ett par minuter och utbetalningen sker inom 24 timmar efter accepterad offert.

Froda drivs av finansbolaget Monetise Capital AB med säte i Stockholm och startades år 2015.

Kundtjänsten

Man kan kontakta Froda på telefonnummer 010-3333 110 om man behöver rådgivning kring sin ansökan. Man kan även be Froda ringa tillbaka via hemsidan eller kontakta dem via e-post.

Hemsidan

Froda har en stilren och informativ hemsida där den viktigaste informationen framgår. De har en hjälpsam avdelning med tips och råd för småföretagare och sådant som rör ekonomin. Deras blogg bjuder även på andra hjälpsamma tips för småföretagaren, exempelvis hur man ökar försäljningen eller maximerar intäkterna under Black Friday. Vi uppskattar att Froda anstränger sig för att vara en bra allmän resurs till mindre företag och inte bara ute efter att låna ut pengar. Detta ger ett hjälpsamt och kundvänligt intryck.

Räntor och avgifter

Froda lånar ut 10 000 till 1 000 000 kronor med återbetalningstid på upp till 18 månader. Till skillnad från många andra långivare tar Froda endast ut en fast kostnad för sina lån. Det tillkommer alltså ingen uppläggningsavgift, aviavgift eller andra sidokostnader.

Froda tar inte ut någon ränta på lånet utan beräknar en avgift och amortering som en kostnad, vilket betalas tillbaka dagligen. Kostnaden motsvarar ungefär en månadsränta på 1.06%. Ett lån på 100 000 kronor över 12 månader ger en totalkostnad på 113 800 kronor, vilket motsvarar ca 13% ränta. Detta får anses som mycket prisvärt i sammanhanget.

Hur står sig Froda på marknaden?

Froda är helt klart ett mycket prisvärt företagslån. Man kan exempelvis jämföra med Ferratum som tar ut en ränta på 17%. Självklart kan företagare vända sig till storbankerna som samtliga erbjuder olika former av företagslån. Problemet är att de ofta kräver affärsplaner, redovisningsrapporter, säkerheter och annat som krånglar till ansökningsprocessen. Detta kan vara tidsödande och besvärligt för mindre och i synnerhet nystartade företag. Med en utlånare som Froda krävs inget av detta. All information som behövs tas in via kreditupplysningen och identifieringen via BankID, där Froda får tillgång till företagets transaktionshistorik. Efter någon minut får man en personlig offert där lånets individuella avgift framgår.

Vi tycker Froda erbjuder en bra och prisvärd tjänst. Återbetalningstiden på 18 månader anser vi dock vara i kortaste laget för den som behöver låna större belopp.

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Så här ansöker du hos Froda

För att ansöka om Froda sätter man sig vid datorn och har sitt BankID redo. Sedan väljer man lånebelopp och avbetalningstid innan man klickar sig vidare genom ansökningsprocessen. Där får man ange företagets uppgifter samt legitimera sig via BankID. Detta är allt som krävs. Om Froda mot förmodan behöver kompletterande uppgifter får man snabbt besked om detta. Annars har man en offert inom kort och sedan pengarna på kontot inom 24 timmar om man väljer att acceptera erbjudandet.

Det kan inte bli mycket enklare än så och detta underlättar garanterat för den stressade småföretagaren som inte har tid att samla ihop mängder av dokumentation för att få låna pengar till sin verksamhet.

Froda tar inte någon kreditupplysning på dig som person. Detta är positivt då individens kreditvärdighet står oförändrad efter ett lån med Froda. I stället bedöms företagets ekonomiska situation, intäkter, försäljning och kostnader. I undantagsfall kan Froda begära att en borgenär ska stå som medtecknare på lånet. Mer information om detta får man efter sin ansökan, som är både kostnadsfri och icke bindande.

Gå till webbplatsen

Kundernas omdömen om Froda

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Citattecken Snabbt hanterande

Snabbt hanterande, i mitt fall 10 timmar från förfrågan till pengar på kontot. Tips, om ni har en oklar historia ring dem först och stäm av. Bra med tydlighet och förenklar för dem. Räntan är hög, men problemet det löste gjorde den till ett litet problem.

Omdömen Bozz, Trustpilot

Citattecken Snabb hantering

Snabb och enkel hantering.
Rekommenderar gärna till andra företag

Omdömen Kristen J., Trustpilot

Citattecken Snabbt och enkelt

Snabbt och enkelt. Trevligt bemötande samt bra service.

Omdömen Sandra T., Trustpilot

Om Monetise Capital AB

Bakom tjänsten Froda står finansbolaget Monetise Capital AB. Bolaget grundades år 2016 och har sedan dess hjälpt hundratals svenska småföretag få hjälp med finansieringen. I ledningen och bland delägarna hittas flera prominenta personer, bland annat grundaren av internetbanken Avanza. Företaget drivs av en grupp personer som själva har stor erfarenhet av att vara småföretagare och entreprenörer. Detta gör dem väl insatta i den verklighet småföretagare lever it. Företaget har sitt säte i Stockholm.

Förutom Froda kan man teckna företagslån direkt via Monetise Captials hemsida. Erbjudandet skiljer sig inte mycket förutom att återbetalningen är kortare än hos Froda.

Froda erbjuder företagslån med inriktning på mindre företag. Här kan man låna mellan 10 000 och en miljon kronor, med återbetalningstid upp till 18 månader. Froda tar inte ut någon kreditkontroll på den enskilda personen bakom företaget utan bedömer i stället företagets siffror när de behandlar ansökan. Det krävs ingen säkerhet för att låna från Froda, däremot kan det ibland krävas en borgenär som går i god för skulden. Froda tar inte ut några uppläggningsavgifter, fakturavgifter eller liknande. De vill till och med inte kännas vid konceptet ”ränta” utan lånets pris anges i form av en kostnad, som inkluderar amorteringen. Denna betalas tillbaka varje vardag under kredittiden, vilket minskar den månatliga effekten på bolagets ekonomi. Man slipper alltså en stor enskild kostnad varje månad utan kan i stället få sin avgift dragen automatiskt från ett kreditkort dagligen.

Efter att ha granskat Froda och de övriga aktörer som erbjuder företagslån (inklusive storbankerna) kan vi ge Froda vår varma rekommendation. Det är löjligt enkelt att ansöka om lån hos Froda och den mängd uppgifter företagaren måste lämna vid ansökan är minimal. Priset är mycket överkomligt och motsvarar en månatlig ränta runt 1%. Det är svårt att få ett billigare lån än så och vi är säkra på att Froda är en mycket bra resurs till småföretag som behöver lite extra hjälp med kapitalet så verksamheten kan frodas.

Sidan senast uppdaterad: