CashBuddy

Koti-ikoni cashbuddy.se
För- och nackdelar med CashBuddy
+ Inga avgifter + Lån även med betalningsanmärkning + Enkel ansökningsprocess
- Höga räntor - En del negativa recensioner - Anmärkningar från Konsumentverket
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: JSM Financial Group (JSM Gruppen) Ursprungsland: Sweden Verksamheten startade: 2006

CashBuddys privatlån

CashBuddy är en ledande snabblånstjänst i Sverige som du kan använda för att låna upp till 25 000 kr med återbetalning på 5 år. Tjänsten är allmänt erkänd som en pålitligt långivare och det är enkelt att ansöka om lån.

I likhet med andra snabblånsgivare, erbjuder CashBuddy lån utan säkerhet och med snabb utbetalning. Du kan med andra ord låna och få pengar redan idag utan att behöva tillhandahålla en insats. Som inte det var nog är tjänsten hel avgiftsfri.

Vi har som vanligt granskat CashBuddy noggrant och på följande sida erbjuder vi en heltäckande recension av CashBuddy och deras lån.

Vi jämför CashBuddy med konkurrenterna

CashBuddy är en attraktiva långivare av flera olika anledningar. För det första är de relativt etablerade på marknaden och för det andra har de ett ganska gott rykte hos tidigare kunder. Vi uppskattar även att de valt att helt slopa avgifter så att du som låntagare vet exakt vad du kan förvänta dig. Du kommer med andra ord inte bli överraskad av dolda avgifter och kostnader.

CashBuddy är också tydliga med att räntor och återbetalningsplanen bestäms när du ansöker om lånet så att du får vara medveten om hur mycket du kommer betala per månad.

Jämfört med andra tjänster som erbjuder lån för samma belopp har CashBuddy schyssta villkor och en stabil ansökningsprocess. Däremot ligger deras räntor något högt vilket innebär att du som konsument får betala mer för att låna från CashBuddy än andra liknande tjänster.

Givetvis är tjänsten även registrerad och godkänd av svenska Finansinspektionen. Med det sagt har CashBuddy och JSM Gruppen fått varningar från konsumentverket och man har bland annat dömts till 500 000 kr i böter år 2012 på grund av otillräckliga kreditkontroll.

Överlag anser vi att CashBuddy tillhör en av de bättre låntjänsterna på den svenska marknaden och behöver du endast låna ett mindre belopp under en kort tid är deras tjänst bra.

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Ansök om ett CashBuddy lån

För att ansöka om ett lån från CashBuddy måste du besöka deras webbplats. Väl där kan du enkelt välja det belopp du behöver låna och hur lång tid du kommer ta för att betala tillbaka.

Tack vare en interaktiv design kan du enkelt se precis hur mycket pengar du kommer få, vad räntan ligger på samt hur mycket du kommer behöva betala tillbaka varje månad.

Därefter klickar du på “Ansök direkt” för att omdirigeras till en sida där CashBuddy ber dig ange personliga uppgifter. Under det här steget får du fylla i information om din person, din inkomst, civila status, och så vidare.

CashBuddy har fördelaktiga villkor och krav och så länge du inte har skuldsanering eller gått i personlig konkurs finns det möjlighet för dig att beviljas ett lån. Du alltså ansöka om lån även med en betalningsanmärkning.

Nu är det upp till CashBuddy att granska din ansökan och kontrollera om du kan beviljas ett lån.

Skulle CashBuddy godkänna din ansökan är det upp till dig att signera lånet med hjälp av din Bank-ID och sen betalas pengarna ut omedelbart. Notera att det kan ta upp till 2 bankdagar innan du har pengarna på ditt konto.

Gå till webbplatsen

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Citattecken Negativ recension från forummarna (användarnamn)

Har inget lån hos konsumentkredit. Men hos övriga två blev min ansökan godkänd trots ca 20 UC:n. Har man inte tänkt betala dessa lån i snabb takt kan jag bara avråda er från att göra en ansökan. Min erfarenhet är fylld av ånger när det gäller CashBuddy.

Omdömen forummarna, Lånforum.se

Citattecken Positivt omdöme från Uffe

CashBuddy is my buddy! Tack för att ni hjälpte mig när det strulade till sig. Jag kommer att låna igen och jag ska rekommendera er till alla jag känner.

Omdömen Uffe, Financer.com

Mer information om CashBuddy

CashBuddy tillhör som sagt koncernen JSM Gruppen (JSM Financial Group) som ägs och drivs av två bröder baserade i Varberg. Tillsammans driver de även andra snabblånstjänster i Sverige samt en liknande tjänst i Finland via det helägda bolaget CashBuddy Oy.

Om det är bra eller dåliga nyheter att ägarna driver flera liknande tjänster är upp till dig att avgöra men vi anser att det är bra att känna till.

Som sagt har vi egentligen inga problem med att rekommendera CashBuddy till dig så länge du själv genomför en noggrann granskning av tjänsten innan du ansöker.

Överlag tycker vi att CashBuddy är en hyfsad svensk långivare som passar bra för konsumenter som behöver ett snabbt lån och som har möjlighet att betala tillbaka relativt snabbt.

CashBuddy sammanfattning

Med CashBuddy kan du låna mellan 5 000 och 25 000 kr utan säkerhet och även med betalningsanmärkning (i vissa fall). Lånen kommer utan dolda avgifter men har en ränta som ligger något högt. Det är uppenbart att enkla lån men en simpel ansökningsprocess är vad CashBuddy fokuserar på.

För många är det en fördel att CashBuddy är baserad i Sverige och att de varit aktiva på den svenska marknaden sedan 2006.

Sidan senast uppdaterad: