Framsida » Recensioner av långivare » Bank Norwegian Recension

Bank Norwegian

Koti-ikoni banknorwegian.se
För- och nackdelar med Bank Norwegian:
+ Ingen insats eller säkerhet + Etablerat bolag + Högt lånebelopp
- Många dåliga recensioner - Otydliga villkor - Brister i transparensen
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: Norwegian Finans Holding ASA Ursprungsland: Norge Verksamheten startade: 2007

Få ett blancolån från Bank Norwegian

Bank Norwegian är en norsk långivare som idag erbjuder lån och kreditkort i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Bolaget ägs och drivs av Norwegian Finans Holding ASA som är en del av Norwegian koncernen som även inkluderar flygbolaget Norwegian Air Shuttle.

Banken erbjuder lån på mellan 5 000 och 600 000 kronor till privatkunder. Låneprocessen är enkel och kan slutföras med ditt BankID och dessutom krävs det ingen säkerhet för att beviljas ett lån.

En annan intressant och praktisk funktion som Bank Norwegian erbjuder är att du kan samla alla dina SMS- och snabblån hos dem och på så sätt spara både tid, energi och pengar. Vi gillar även att Bank Norwegian har flexibla villkor som bestäms baserat utifrån din ansökan och kreditvärdighet. Med andra ord kan en person men en stark ekonomi erbjudas riktigt bra villkor med låg ränta och lång återbetalningstid.

Med det sagt har Bank Norwegian generellt sett bra villkor vilket betyder att även de med en svagare ekonomi kan få ett bra lån som passar dem.

Bank Norwegian erbjuder också kreditkort och enklare bankkonton för dem som är intresserade av det. Och kunder kan njuta av extra poäng och fördelar när de flyger med Norwegian Air.

Hur jämför Bank Norwegian med andra långivare på marknaden?

I våra ögon har Bank Norwegian ett par saker som ger dem konkurrenskraft jämfört med sina konkurrenter.

För det första är deras lånebelopp högre på upp till 600 000 kr vilket naturligtvis är bra för den som behöver ett större lån för att hantera oplanerad utgifter i vardagen. För det andra kräver Bank Norwegians blancolån ingen säkerhet eller insats vilket innebär att du snabbt kan beviljas lånet. Som om inte det var nog har Bank Norwegian bra och rättvis ränta jämfört med andra långivare, framför allt jämfört med de som erbjuder större belopp.

Som du säkert förstår kan vi därför rekommendera Bank Norwegian till de som är intresserade.

Däremot hade vi gärna sett att de sänkt lägsta åldern från 23 för att möjliggöra det för yngre personer att ta ett lån och vi hade hemskt gärna sett att de erbjudit en kundtjänst så att man kan kontakta dem innan man ansöker om lånet. På samma spår anser vi att de bör vara mer öppna med sina avgifter istället för att erbjuda ungefärliga priser från 0 kr och uppåt.

Vi är förespråkare för transparens och en bank som inte är transparent med sina avgifter kommer alltid få våra varningsklockor att ringa.

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Ansök om ett Bank Norwegian Lån

Allt du behöver för att ansöka om ett Bank Norwegian snabblån är ditt mobila BankID.

Det första steget i ansökningsprocessen är att ange det belopp du önskar samt berätta om tanken är att du ska ta ett lån för att täcka utgifter eller för att samla dina smålån på en plats. Bank Norwegian kommer även be om ditt namn, e-postadress, personnummer och telefonnummer.

Därefter går du vidare till steg två och tre där du får ange mer information om dig själv och det lån du ansöker om. I steg tre ska du även godkänna ansökan med ditt BankID.

Efter att du godkänt ansökan skickas den vidare till Bank Norwegian och det är nu upp till dem att avgöra om du kvalificerar för lånet eller inte. Som sagt är det också Norwegian som sätter villkoren baserat på din ansökan och du får alla detaljer skickade till dig efter att lånet beviljats.

Gå till webbplatsen

Kundrecensioner:

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Citattecken Negativt Bank Norwegian betyg från Katarina:

Katastrof!!!!!!!

Katastrof!!!!!!!
bedragare!!!!
Never again!!!!!

Omdömen Katarina, Trustpilot

Citattecken Okej Bank Norwegian betyg från Tyra Johansson

Good enough

Nothing special, but still not bad 🙂 service is good enough

Omdömen Tyra Johansson, Trustpilot

Mer information om Bank Norwegian:

Bank Norwegians huvudkontor ligger i Oslo, Norge och sedan 2016 säljs företagets aktier på Oslobörsen under koden NOFI. Banken grundades år 2007 men var endast aktiv på den norska marknaden till att börja med. Först år 2013 började man erbjuda lån på den svenska marknaden och två år senare i mitten på 2015 öppnade man även upp för Danmark och Finland.

Eftersom Bank Norwegian är ett systerbolag till Norwegian Air Shuttle, får alla Bank Norwegians kredit- och bankkunder förmånliga priser och erbjudande från flygbolaget.

Sammanfattning av Bank Norwegian

Bank Norwegian är en etablerad långivare på den skandinaviska marknaden som erbjuder bra lånevillkor och höga lånebelopp utan säkerhet och insats. Vi uppskattar deras ärliga approach till ansökningsprocessen och att man kan använda BankID för att godkänna sin ansökan. Dessutom är de långa återbetalningstiden ett extra plus för många.

Med det sagt är det något oroväckande att se hur många dåliga recensioner och betyg Bank Norwegian fått från många av sina tidigare kunder. Naturligtvis är detta något du bör överväga innan du ansöker om ett lån och vi ber dig göra en grundlig undersökning innan du startar processen så att du är medveten om vad som gäller för just dig och ditt lån.

Sidan senast uppdaterad: