Axo Finans

Koti-ikoni axofinans.se
För- och nackdelar med Axo Finans:
+ Kom i kontakt med flera långivare snabbt + Stora lånbelopp och bra villkor + Bra ränta i de allra flesta fall
- Köpta recensioner och betyg på Trustpilot - Höga avgifter - Tveksamma och aggressiva försäljningstekniker
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: Axo Finans Ursprungsland: Sverige Verksamheten startade: 2012

Axo Finans - Lånmäklarens tjänster

Axo Finans är en lånmäklare på den svenska marknaden som kan underlätta låneprocessen för dig genom att kontakta flera långivare och banker åt dig. Du väljer själv hur mycket du vill låna mellan 5 000 och 600 000 kr och Axo Finans ser till att du får besked från långivare redan samma dag.

Fördelen med att använda en lånmäklare är att du snabbt och enkelt kan få besked från flera olika verksamheter, något som annars skulle ta lång tid, kräva flera ansökningar och minst en kreditupplysning per långivare.

Med Axo Finans slipper du allt detta är med en enda kreditupplysning kan du få lånförslag från flera aktörer.

Eftersom Axo Finans erbjuder blancolån krävs det heller ingen säkerhet för att ansöka och själva ansökan är helt gratis och inte bindande. Inte förrän du godkänner och signerar ett beviljat lån är blir du bunden till ett kontrakt.

Frågan nu är bara hur bra Axo Finans tjänster är och hur de jämför med andra lånmäklare på marknaden? Vi har gjort en genomgående granskning av deras tjänster och delar med oss om våra fynd nedan.

Är Axo Finans lika bra som andra lånmäklare i Sverige?

Vi gillar att Axo Finans är öppna och transparenta med sina villkor och hur deras tjänst fungerar och vid första anblick känns de som en pålitlig service. Till skillnad från flera andra lånmäklare vi granskat förklarar Axo Finans utförligt hur allting fungerar och vad lånen kan användas till. Man är också tydlig med att förklara att det inte är upp till Axo Finans att bevilja låntagare lånen utan att de endast agerar mellanhand.

Detta är så klart positivt och det leder till att vi betygsätter dem högre än flera av deras konurrenter.

Med det sagt hade vi önskat att Axo Finans sänkte sina avgifter och vi tycker dessutom att det är märkligt att de skryter om sitt betyg på Trustpilot överallt. Anledning till det är att när vi tittar närmare på deras betyg på Trustpilot så ser många av kundrecensionerna tveksamma ut.

Majoriteterna av kunderna som gett Axo Finans högt betyg har till exempel endast lämnat en recension på Trustpilot vilket ofta är ett varningstecken och dessutom är många recensioner skrivna på mycket dålig engelska från recensenter med exotiska namn (se recensionerna nedan för exempel på vad vi menar). Vi gillar inte heller ration av positivt recensioner vs. negativa recensioner – det låter för bra för att vara sant.

Det är ingen hemlighet att man enkelt kan köpa fejkade recensioner på sajter som Trustpilot och vi är nästan övertygade om att Axo Finans betalat för att bli “Den högsta rankade aktören under kategorin Bank på Trustpilot”.

Tyvärr är detta tillräckligt för att vår uppfattning om tjänsten skadas ordentligt och vi har svårt att ta dem på allvar. Vad skulle stoppad dem från att förvränga andra delar av sin verksamhet om de inte har problem med att köpa fejkade recensioner?

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Axo Finans ansökningsprocessen

När det kommer till att ansöka om lån via Axo Finans så är det tydligt att processen finslipats. Du behöver endast ange enklare uppgifter om dig själv och anledning till varför du behöver pengarna oavsett om det är för ett inköp, en renovering, för att täcka oväntade utgifter eller för att samla flera lån under samma tak. Verifiering av din identitet och signeringen av lånet (i ett senare skede) genomförs enkelt med ditt BankID.

Därefter genomför Axo Finans en kreditupplysning innan de skickar vidare din ansökan till flera banker och långivare i Sverige.

Redan senare samma dag kommer du få förslag från långivare som är intresserad och det är nu upp till dig att välja det lån du anser passa dig bäst. Observera att du bör granska de olika förslagen noggrant och jämföra räntor, återbetalning, avgifter och villkor. Så fort du godkänner ett lån och signerar det är du bunden till den tjänsten och då är det för sent att ändra sig.

Gå till webbplatsen

Kundrecensioner

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Citattecken Negativ recension från Ohannes:

Agggressive sales techniques while not …

Agggressive sales techniques while not caring about your actual situation and will offer bad advice as long as they can sell you.

Omdömen Ohannes, Trustpilot

Citattecken Positivt (fast märklig) recension från Mustapha Ngum

It was a very good service everything…

It was a very good service everything goes well and fast, am really satisfied with Ax0 finans service

Omdömen Mustapha Ngum, Trustpilot

Citattecken Ännu en märklig recension från Kelly Etinosa

The attendance was so excellent and…

The attendance was so excellent and very kind in helping

Omdömen Kelly Etinosa, Trustpilot

Mer information om Axo Finans

Det är inte helt lätta att hitta information om Axo Finans men det kan bero på att de endast varit öppna sedan 2012.

Vad vi vet är att Axo Finans AB har sitt huvudkontor i Stockholm och att man även har en norsk tjänst (Axo Finans AS).

Deras hemsida är tillgänglig på engelska vilket inte är helt vanligt i Sverige och med tanke på att man måste vara svensk medborgare för att beviljas ett lån verkar det kontraproduktivt, men vem vet kanske hjälper det att ha en bredare målgrupp.

Sammanfattning

Efter att ha granskat Axo Finans noggrant är vi kluvna och osäkra på hur vi känner.

För det första verkar det som att Axo Finans är en seriös aktör som tar sitt ansvar på stort allvar och som arbetat hårt med att erbjuda en transparent och ärlig tjänst. Dessutom är hemsidan väldesignad och ansökningsprocessen simple och eftersom de samarbetar med några av Sveriges ledande privatlånsgivare är Axo Finans en praktisk lösning för den som behöver ett privatlån.

Problemet vi har är att vi nästan är övertygade om att de köpt sina kundrecensioner på Trustpilot och de facto fuskat sig till sitt extremt höga betyg. Naturligtvis är detta oroväckande och skulle det stämma har vi svårt att rekommendera dem.

Med det sagt kan vi inte bekräfta om de köpt recensionerna eller inte och i slutändan är det upp till dig att avgöra om du vill lita på Axo Finans låntjänst eller inte.

Sidan senast uppdaterad: