Arcadia Finans

Koti-ikoni arcadiafinans.se
För- och nackdelar med Acardia Finans:
+ Jämför flera olika lån med en ansökan + Snabb ansökningsprocess + Bra räntor
- Dålig transparens - Osäker organisationsstruktur - Inga eller få kundrecensioner
Gå till webbplatsen »
(Öppnas i en ny flik)
Långivare
Företag: Draivi Media AB Ursprungsland: Finland Verksamheten startade: N/A

Arcadia Finans låneförmedlingstjänst

Arcadia Finans är en ekonomisk tjänst på den svenska marknaden som tillhandahåller en jämförelse av de bästa privatlånen för just dig. Efter en snabb och enkel ansökan via deras hemsida och en kreditupplysning får du uppgifter från fler än 25 långivare så att du själv kan välja det snabblån som passar dig bäst.

Med Arcadia Finans kan du ansöka om mellan 5 000 och 600 000 kr utan säkerhet så att du kan täcka oväntade kostnader och utgifteri live, alternativt ta ett lån för ett fordon eller för insatsen till ett större bolån.

Vid första anblick ser Arcadia Finans ut som en seriös aktör men så fort vi börjar gräva oss djupare in i deras erbjudanden börjar frågetecken dyka upp.

Vem äger egentligen Arcadia Finans och hur är deras villkor? På följande sida försöker vi få rätt på det hela så att du kan avgöra om Arcadia Finans är en lånetjänst för dig.

Hur bra är Arcadia Finans jämfört med sina konkurrenter?

Frågetecken kring Arcadia Finans är många och därför är det osäkert hur bra de faktiskt är jämfört med andra liknande lånemäklare på den svenska marknaden.

Enligt oss är det största problemet med Arcadia Finans bristen på transparens. Förutom en startsida där man kan ansöka om ett lån och läsa väldigt tunn information om företaget finns det inte så mycket mer.

Informationen gällande räntor är oklara, det finns ingen Om oss sida och det är inte helt lätt att hitta villkoren för deras tjänster. Dessutom är det svårt att leta rätt på information om vem som äger Arcadia Finans.

Enligt oss ser det ut som att finska Draivi Media Oy driver hemsidan och tjänsten men samtidigt är varje sida på Arcadia Finans hemsida vattenstämplad med “I samarbete med: FreedomFinans” som är en annan lånetjänst på den svenska marknaden. Detta får oss naturligtvis att undra huruvida Arcadia Finans är en opartisk tjänst eller om deras uppgift är att sälja in och prioritera Freedom Finans lån över de resterande 25 låntjänsterna man “samarbetar med”.

Vi blir helt enkelt osäkra på vad det är som gäller och om vi kan lita på Arcadia Finans.

Jämförelse av de genomsnittliga räntorna. Observera att grafen inte innehåller information om eventuella ytterligare kostnader.

Ansök om lån från Arcadia Finans

Som en lånemäklare är Arcadia Finans uppgift att kontakta flera banker och långivare åt dig. Ansökningsprocessen verkar enkel till att börja med men vi erbjuds ingen information om vad som händer efter att vi angett vårt namn och e-postadress på deras startsida.

Med det sagt kan vi anta att processen är snarlik den hos andra liknande tjänster. Det skulle innebära att Arcadia Finans kommer be dig ange den information de behöver för att genomföra en kreditupplysning för att sedan koppla ihop dig med flera långivare på den svenska marknaden.

Efter att du valt och blivit godkänd för det lån du föredrar kommer du bes signera lånebeloppet innan pengarna betala ut. Utbetalningstiden och villkoren för lånet bestäms av långivaren.

Fast som sagt är vi inte säkra på om detta är hur tjänsten fungerar eftersom vi inte erbjuds någon information på deras webbplats och vi kan därför inte bekräfta processen utan kan endast spekulera.

Skulle det visa sig att Arcadia Finans är pålitliga och att deras tjänst är partisk så verkar de villkor vi sett i alla fall vara rättvisa. Framför allt är räntan lägre än hos andra snarlika tjänster.

Gå till webbplatsen

Inga recensioner av Arcadia Finans

Nedan finner du riktiga erfarenheter och recensioner från faktiska kunder. De har samlats in från onlineforum och andra källor.

Mer information om Arcadia Finans

Som sagt är Arcadia Finans inte särskilt transparenta med information om sitt företag och därför har vi inte så mycket information att dela med oss av.

Vad vi vet är att Arcadia Finans också finns på den danska och svenska marknaden. Tilläggningsvis har vi sett att Draivi Media Oy driver deras webbplats medan Arcadia Finans också har ett samarbete med Freedom Finans.

Vi skulle uppskatta att Arcadia Finans uppdaterar sin information och tror att de skulle kunna hjälpa dem i längden. Tills dess har vi dessvärre svårt att förmå oss till att rekommendera dem då risken med bristande information är för omfattande.

Sammanfattning

I dagsläget kan vi inte rekommendera Arcadia Finans full ut. Från vad vi har kunnat avläsa är deras villkor helt OK och man har möjlighet att låna mellan 5 000 till 600 000 kr med flexibel återbetalning. Dessutom kan Arcadia Finans sätta dig i kontakt med 25 långivare på den svenska marknaden.

Med det sagt är de inte tillräckligt transparenta och öppna med information gällande sina tjänster. Vi får nästan en känsla över att de försöker dölja något och vi gillar inte heller att vi har så svårt att spåra vem det är som äger och driver tjänsten. Att de har ett samarbete med en svensk långivare gör oss misstänksamma på om Arcadia Finans är opartiska eller inte.

Som vanligt är det upp till dig att avgöra om Arcadia Finans är en tjänst du vill lita på men vi skulle råda dig att uppsöka en annan långivare eller liknande jämförelsetjänst då det finns många pålitliga aktörer på den svenska marknaden.

Sidan senast uppdaterad: